بهداشت و درمان

 لزوم انجام مطالعات سمیت فرآورده‌های سنتی غذایی و آشامیدنی

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به گسترش تولید و مصرف فرآورده های طبیعی و سنتی در گروه مواد غذایی و آشامیدنی، بر لزوم نظارت علمی و انجام مطالعات دقیق در خصوص ایمنی و سمی بودن این محصولات تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر عبدالعظیم بهفر گفت: تشکیل کمیسیون بهداشت و تغذیه در سازمان غذا و دارو، فرصت ارزشمندی برای تقویت همکاری های علمی و اجرایی معاونت غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی با این سازمان ایجاد کرده و می تواند زمینه را برای نظرات و پیشنهادات دانشگاه ها در زمینه ارتقای سلامت و تغذیه سالم فراهم کند.

وی افزود: مجوز تولید و عرضه فرآورده های غذایی و آشامیدنی طبیعی و سنتی بر اساس اطلاعات منابع معتبر و تک نگاری های بین المللی صادر می شود، اما به دلیل تبلیغات گسترده در این زمینه، مصرف بی رویه یا طولانی مدت برخی از ترکیبات می تواند عوارض ناخواسته ای را برای مصرف کنندگان به همراه داشته باشد. بنابراین، مطالعات جامع سمیت و ایمنی باید در اولویت برنامه های پایش قرار گیرد.

دکتر بهفر همچنین بر لزوم شفاف سازی در خصوص ماده موثره این محصولات تاکید کرد و گفت: تعیین دقیق روش اندازه گیری و میزان ماده موثره یکی از محورهای اصلی در ارزیابی علمی محصولات است و شرکت های سازنده موظفند جزئیات مواد تشکیل دهنده و روش های اندازه گیری ماده موثره را در اختیار سازمان قرار دهند.

به گزارش سازمان غذا و دارو، دکتر بهفر در پایان گفت: سازمان غذا و دارو به عنوان ضامن سلامت جامعه بر شفافیت اطلاعات، کیفیت محصولات و ایمنی مصرف کنندگان تاکید ویژه ای دارد و اطلاع رسانی دقیق از میزان مواد موثره را مبنای ارزیابی علمی و تضمین سلامت در محصولات طبیعی، غذایی و آشامیدنی می داند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا