لبنیات آلوده علت اصلی ابتلا به “تب مالت”
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، حسین معصومی اصل; استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، گفت: کنترل آن تنها در بخش انسانی کافی نیست و باید در حوزه دامپزشکی اقدامات موثری انجام شود. با بیان اینکه برای کنترل بیماری تب مالت که یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، باید اقداماتی از جمله واکسیناسیون دام، شناسایی و خارج کردن دام آلوده و جلوگیری از شیر غیر پاستوریزه انجام شود. از ورود به چرخه مصرف
وی هشدار داد: تا زمانی که کنترل جدی در حوزه دام انجام نشود، موارد ابتلا به بیماری در انسان افزایش می یابد و این موضوع نیازمند برنامه ریزی دقیق و واکنش دامپزشک است.
این کارشناس بیماری های عفونی با درخواست از سازمان دامپزشکی برای نظارت بر دام های وارداتی و صادراتی تاکید کرد: این وظایف جزو وظایف ذاتی این سازمان است.
معصومی اصل همچنین افزود: ورود حیوانات قاچاق می تواند عامل دیگری برای شیوع این بیماری باشد که در حیطه وظایف نیروی انتظامی است. این موارد بیانگر ضرورت همکاری بین بخشی برای کنترل و کنترل تب مالت است.
مصرف لبنیات آلوده عامل اصلی انتقال تب مالت است
وی تاکید کرد: مصرف لبنیات آلوده به ویژه شیر تازه نجوخته، پنیر و کره تازه راه اصلی انتقال تب مالت است.
وی شیرهای پاستوریزه و صنعتی که تحت فرآیند حرارت 60 درجه قرار می گیرند را کاملاً بی خطر خواند و اظهار داشت: این میزان گرما میکروب های ایجاد کننده تب مالت را از بین می برد.
به گزارش تسنیم، تب مالت یک بیماری مشترک بین حیوان و انسان است که از طریق مصرف فرآورده های حیوانی به انسان منتقل می شود و علائمی مانند تب و لرز، بزرگ شدن طحال، درد ستون فقرات، خستگی و بزرگ شدن غدد لنفاوی را به همراه دارد. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، 21 هزار و 436 نفر در سال 1402 و 18 هزار نفر در 10 ماهه امسال به تب مالتیز در کشور مبتلا شدند.
انتهای پیام/