اخبار سلامت

“قطره آهن” باعث پوسیدگی دندان کودکان می شود؟

احمد اسماعیلزاده ، مدیر دفتر بهبود تغذیه در وزارت بهداشت ، گفت: “کمبود آهن عوارض جانبی بر رشد عصبی و رفتار کودکان دارد که برخی از آنها بدون تغییر است.” در سن 6 تا 24 ماهگی به دلیل رشد سریع نوزاد ، نیاز به آهن در هر کیلوگرم وزن بدن بیشتر از سایر دوره های زندگی است.

وی افزود: ذخیره آهن نوزادان آنها را تا 6 ماهگی تأمین می کند. به دلیل نیاز زیاد به آهن در نوزادان و عدم تأمین آهن از طریق مواد غذایی کمکی ، لازم است از پایان 6 ماه یا همزمان با شروع تغذیه مکمل استفاده از مکمل های آهن استفاده شود.

وی تأکید کرد: برای نوزادانی که از اواخر ماه ششم (180 روز) با وزن طبیعی (اعم از شیردهی یا شیر مصنوعی) به دنیا می آیند و همزمان با تغذیه تکمیلی ، به مکمل های آهن باید 1 میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن روزانه 15 میلی گرم آهن عنصر (معادل 15 قطره آهن) داده شود. اگر تغذیه تکمیلی به دلیل اختلال رشد کودک بین 4-6 ماه آغاز شود ، قطره آهن باید در زمان 15 قطره در روز انجام شود.

به گفته اسماعیلزاده ، سازمان بهداشت جهانی همچنین استفاده از مکمل های آهن را برای کودکان از پایان 6 ماه تا 24 ماه توصیه کرده است و در برخی از کشورها به دلیل غنی سازی غذای کودک با آهن و آهن توسط برنامه تکمیلی آهن قطره اجرا نمی شود.

اسمیلزاده تأکید کرد که برخی از ترکیبات آهن ممکن است باعث تغییر رنگ موقت دندان ها شود ، که می تواند در پایان سن دو سال از بین برود و با بریدن آهن ، گفت: برای جلوگیری از تغییر دندان ها ، قطره های آهن باید در پشت دهان کودک تخلیه شوند و بعد از ریزش دندان ها تمیز شوند. قطره های آهن نه تنها باعث پوسیدگی دندان می شوند بلکه از پوسیدگی دندان نیز جلوگیری می کنند ، بلکه در کودکانی که به دلیل کمبود بهداشت دهان و دندان و مصرف قند زیاد پوسیدگی زیادی دارند ، قطره های آهن می توانند وارد ناحیه متخلخل شوند و باعث تغییر رنگ در دندان ها شوند. در حقیقت ، در این کودکان ، قطره های آهن به دیدن پوسیدگی هایی که والدین هرگز ندیده اند ، کمک می کند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه در وزارت بهداشت گفت: نتایج بررسی و تجزیه و تحلیل مطالعات در رابطه با کم خونی کمبود آهن و پوسیدگی دندان نشان داده است که پوسیدگی دندان در کودکان مبتلا به کم خونی آهن به طور قابل توجهی بالاتر از کودکانی است که به کمبود آهن آلوده نیستند و کودکانی که کمبود آهن دارند ، کمبود آهن کم است. بزاق کاهش می یابد و خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد.

در پایان ، اسماعیلزاده اظهار داشت: با توجه به نتایج مطالعات بیشمار ، افت آهن نه تنها باعث پوسیدگی دندان می شود بلکه از پوسیدگی دندان کودکان به دلیل تأمین آهن و پیشگیری از کمبود آهن جلوگیری می کند.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا