بهداشت و درمان

قدرتمندی کشورها را علم مشخص می کند/ انسان های بزرگ به فکر آینده هستند

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (سلامت جو)، دکتر محمدرضا ظفرکندی صبح امروز در مراسم بزرگداشت دارالفنون در بیمارستان سینا تهران با بیان اینکه راه اندازی اصولاً کار سختی است، افزود: راه اندازی یک کار دشوار است. بزرگان می توانند به فکر آینده و ادارات باشند و مراکز جدیدی برای پیشرفت و توسعه کشور راه اندازی کنند. در کارهای جدیدی که راه اندازی شده عظمت و دوراندیشی وجود دارد.
وی تاکید کرد: در راه اندازی مراکزی مانند دارالفنون، دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان سینا به قدرت علم در پیشرفت کشور توجه شد و امروز ثابت شده است که قدرت کشورها نیست. مربوط به امور نظامی و تسلیحاتی است، اما قدرت کشورها را علم تعیین می کند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: هدف دارالفنون در زمان افتتاح، گسترش علوم مفید برای مردم بود که در آن زمان شامل علوم پزشکی، مهندسی و نظامی بود و امیرکبیر وارد این عرصه ها شد. به منظور گسترش علمی که برای مردم مفید است. این کمک می کند تا مشکلات مردم و کاهش رنج آنها توسعه یابد. مدت صدارت امیرکبیر سه سال بیشتر نبود اما دارالفنون را راه اندازی کرد و نشان داد که پیشرفت کشور در مسیر علم است.
دکتر ظفرقندی یکی دیگر از ویژگی های مشترک بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دارالفنون را تقویت هویت ملی با ساختار ایرانی دانست و گفت: بیمارستان سینا بر اساس تاریخی پزشکی و ملی تاسیس و توسعه یافته است. هویت ما باید به ارزش های مشترک احترام بگذاریم. ما باید مراقب نیروی انسانی باشیم و علاوه بر احترام به بزرگترها، به بیماران هم احترام بگذاریم.
وی ادامه داد: راه اندازی بیمارستان سینا و بخش های جدید از جمله بخش های جراحی این بیمارستان که توسط پروفسور عادل آغاز شده است و همچنین مرکز جامع ام اس که اخیرا توسط دکتر صحرائیان راه اندازی شده است، پایدار است و باعث علمی می شود. نیروهای پایدار . اگر قدر بزرگان و علم را ندانیم و کشور را بر اساس علم توسعه دهیم تعلق ملی تقویت نمی شود و مردم به راحتی از کشور خارج می شوند.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه باید با مشکلات مبارزه کرد و آنها را حل کرد، گفت: نباید مشکلات را رها کنیم و صورت مشکل را پاک کنیم. نیرویی که در کشور می ماند و نیروی انسانی را برای حل مشکلات تربیت می کند، کار بسیار ارزشمندی انجام می دهد.

دکتر ظفر قندی خاطرنشان کرد: دارالفنون، دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان سینا برای همیشه در تاریخ ایران ماندگار خواهند بود زیرا نیروهای آموزش دیده در این مراکز در سراسر کشور می درخشند و به ارائه خدمات و گسترش علم مردم محور می پردازند. یک نمونه است. این کلمه طیبه است که همیشه ثمر می دهد.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره بزرگانی که در بیمارستان سینا و دانشگاه علوم پزشکی تهران زحمت کشیدند و خدمت کردند، گفت: برخی از بزرگان ما دوران جوانی و برخی دیگر عمر خود را در این بیمارستان سپری کردند و آثار این بزرگان امروز برای ما باقی مانده است. ما وظیفه داریم بزرگترها را ارج نهیم.

وزیر بهداشت با اشاره به کمپین حمایتی از توسعه بیمارستان سینا گفت: برای این توسعه سه راه پیش رو داریم. یکی کمک های دولتی، دیگری مشارکت خیرین و سومی علامت گذاری مالیاتی برای هزینه کرد در حوزه بهداشت و درمان و این بیمارستان.

دکتر ظفرکندی حضور خود در همایش را برای قدردانی از خیرین سلامت کاشان در سال گذشته ذکر کرد و گفت: سال گذشته مراسمی برای پیشکسوتان بهداشت و درمان کاشان برگزار شد و از من نیز دعوت شد. بسیاری از این بزرگان در بیمارستان سینا آموزش دیده اند و یک پزشک 100 ساله خاطراتی از دوره کارآموزی خود در بیمارستان سینا و پروفسور عادل تعریف کرده است، بنابراین پراکندگی نیروهای آموزش دیده این مراکز در سراسر کشور بذر خوبی است که تاکنون انجام شده است. در کشور کاشته می شود.

وی یکی از ویژگی های بیمارستان سینا را موقعیت جغرافیایی و ارائه خدمات به اقشار ضعیف عنوان کرد و افزود: برخی از اقدامات انجام شده در بیمارستان سینا تهران جزو اولین ها در دنیاست. حرکت در مرزهای علمی دنیا و پیشرفت علمی بیشتر در عرصه پزشکی جهان، گسترش و حفظ روابط بین المللی با همه کشورها در عرصه علم ضروری است، زیرا ما با حصار کشی پیشرفت نمی کنیم، بلکه حوزه علم نیاز به تعامل متقابل دارد.

همچنین وزیر بهداشت در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران با اشاره به تاکید بر توسعه گردشگری سلامت در قانون برنامه هفتم توسعه، گفت: پیش نیاز توسعه گردشگری سلامت، تقویت بیمارستان ها و گسترش ارتباطات بین المللی سطح علم پزشکی کشور بالاست که می تواند از همه کشورهای منطقه بیماران را بپذیرد و به بهترین نحو درمان کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از مردم کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای همسایه از خدمات پزشکی کشورمان استفاده می کنند و سطح بالای طب ایرانی برای مردم منطقه شناخته شده است اما برای رقابت و پیشرفت، تقویت بیمارستان ها و بین المللی روابط مورد نیاز است. ما داریم

دکتر ظفرکندی در خصوص نظارت بر بیمارستان ها گفت: از سال ها قبل در هر بیمارستانی کمیته کنترل عفونت های بیمارستانی وجود دارد که قوانین و استانداردها باید کاملاً نظارت و کنترل شود و یکی از برنامه های وزارت بهداشت نظارت بر این موارد است. کمیته ها تا بتوانیم با گسترش تجهیزات و امکانات مورد نیاز، نظارت بیشتری بر کمیته های عفونت بیمارستانی داشته باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا