فواید و فواید روغن ذرت چیست

انتخاب روغن مناسب در پخت و پز و تغذیه روزانه یکی از مهمترین تصمیماتی است که می تواند تأثیر قابل توجهی در سلامت قلبی عروقی ، پوست و حتی سیستم ایمنی بدن داشته باشد. بسیاری از افراد برای سرخ کردن یا تهیه غذاهای مختلف به روغن های نباتی می روند ، اما ممکن است تعداد کمتری از افراد بدانند که مواد با ارزش چیست و چگونه می تواند برخی از نیازهای غذایی ما را برآورده کند. فواید و فواید مصرف روغن ذرت به حدی متفاوت است که متخصصان تغذیه از آن به عنوان یکی از گزینه های مفید همراه با روغن هایی مانند زیتون و کنجد یاد می کنند.
این روغن علاوه بر طعم خفیف و نقطه دود زیاد ، سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده ، ویتامین E و فیتواسترول ها است. استفاده متعادل می تواند به کاهش کلسترول ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، محافظت از پوست و حتی بهبود عملکرد مغز کمک کند. در زیر معاینه جامع از خواص و فواید روغن ذرت ، مراقبت و حتی مقایسه روغن ذرت با سایر روغنهای گیاهی است.
روغن ذرت چیست؟ خواص و مزایای مصرف روغن ذرت؟
روغن ذرت از جوانه دانه های ذرت استخراج می شود. این بخش از بذر سرشار از مواد مغذی و انرژی است ، به همین دلیل روغنی که از آن تهیه می شود از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. روغن ذرت دارای طعم زرد و خنثی طلایی است که باعث می شود آن را برای انواع پخت و پز مناسب کند.
اهمیت این روغن محدود به استفاده از پخت و پز نیست. از خواص و مزایای روغن ذرت نیز در صنعت داروسازی و آرایشی استفاده شده است. بسیاری از محصولات مراقبت از پوست و مو از روغن ذرت به عنوان مرطوب کننده و نرم کننده استفاده می کنند.
ارزش غذایی و ترکیبات اصلی روغن ذرت
اگر می خواهیم دلیل علمی خواص و مزایای مصرف روغن ذرت را بررسی کنیم ، باید به ترکیبات آن نگاه کنیم:
- اسیدهای چرب اشباع نشده (به ویژه اسید لینولئیک): آنها برای سلامت قلبی عروقی بسیار مفید هستند.
- ویتامین E: یکی از مهمترین آنتی اکسیدان هایی که از سلول ها در برابر آسیب رادیکال آزاد محافظت می کند.
- فیتواسترول ها: ترکیبات گیاهی که از جذب کلسترول بد در دستگاه گوارش جلوگیری می کنند.
- امگا 3: برای رشد سلول ، عملکرد عصبی و سلامت پوست ضروری است.
- سایر ترکیبات آنتی اکسیدان: که روند پیری سلول ها را کند می کند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد.
خواص و فواید روغن ذرت برای بدن
سلامت قلبی عروقی
یکی از مهمترین خصوصیات و فواید روغن ذرت ، تأثیر مثبت آن بر سلامت قلب است. مصرف متعادل این روغن باعث کاهش سطح کلسترول LDL و افزایش کلسترول خوب (HDL) می شود. به همین دلیل ، خطر انسداد انسداد و انفارکتوس میوکارد کاهش می یابد.
افزایش سیستم ایمنی بدن
وجود ویتامین E و سایر آنتی اکسیدان ها به بدن کمک می کند تا در برابر عوامل بیماری زا مقاوم تر شود. این ترکیبات همچنین با تقویت سیستم ایمنی بدن روند ترمیم بافت را تسریع می کنند.
سلامت پوست و مو
روغن ذرت به دلیل خاصیت مرطوب کننده و ویتامین E. و حتی استفاده موضعی می تواند باعث کاهش خشکی پوست ، جلوگیری از چین و چروک و تقویت موهای شکننده شود ، روغن ذرت برای پوست و مو مفید است.
سلامت مغز و سیستم عصبی
اسیدهای چرب ضروری موجود در روغن ذرت ، به ویژه امگا -3s ، در بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه مؤثر هستند. مصرف منظم و متعادل آن می تواند به جلوگیری از اختلالات شناختی در سنین پایین کمک کند.
بهبود معده
هضم راحت تر از برخی روغن های سنگین تر است و بعد از وعده های غذایی احساس سنگینی نمی کند. مصرف کنترل شده آن همچنین می تواند به بهتر عملکرد روده کمک کند.
نکات مراقبت و نحوه استفاده روزانه
- روغن ذرت را بیش از حد مصرف نکنید زیرا کالری بالایی دارد.
- بهترین راه برای استفاده استفاده در سالاد ، غذاهای بخارپز و سرخ کردن کوتاه است.
- نگهداری روغن ذرت باید در مکانی خنک و دور از نور مستقیم خورشید انجام شود.
- بهتر است از روغن های دیگر مانند زیتون و کنجد استفاده کنید تا تعادل خوبی از اسیدهای چرب بدست آورید.
چه موقع باید در مصرف روغن ذرت مراقب باشید؟
- افرادی که لیپیدهای خون بالا دارند باید میزان مصرف را کنترل کنند.
- کسانی که اضافه وزن دارند باید بیشتر در مورد میزان مصرف روغن مراقب باشند.
- در صورت بروز مشکلات دستگاه گوارش پس از استفاده ، میزان روغن باید کاهش یابد.
روغن ذرت را با سایر روغنهای گیاهی مقایسه کنید
روغن ذرت و روغن زیتون
- روغن زیتون سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است و برای مصرف خام (سالاد و غذاهای سرد) مناسب تر است.
- روغن ذرت از دود بالاتری برخوردار است و برای پخت و پز و سرخ کردن مناسب تر است.
روغن ذرت و کنجد
- روغن کنجد آنتی اکسیدان های بیشتری مانند ساگادول دارد که در کاهش التهاب بسیار مؤثر هستند.
- روغن ذرت به دلیل فیتواسترول آن تأثیر بیشتری در کاهش کلسترول دارد.
روغن ذرت و روغن آفتابگردان
- هر دو روغن سرشار از ویتامین E است.
- روغن ذرت نسبت به آفتابگردان ترکیبات بیشتری نسبت به فیتواسترول دارد که برای سلامت قلب مفیدتر است.
عوامل مؤثر بر کیفیت روغن ذرت
- روش استخراج: روغن مطبوعات سرد نسبت به روغنهای تصفیه شده دارای ارزش غذایی بیشتری است.
- شرایط ذخیره سازی: گرما و نور می تواند روغن را اکسید کرده و کیفیت آن را کاهش دهد.
- ماندگاری: بهتر است بعد از باز شدن ظرف 1 تا 2 ماه روغن ذرت را مصرف کنید.
گفتار نهایی: انتخاب هوشمندانه برای سلامتی بلند مدت
فواید و فواید مصرف روغن ذرت برای سلامت بدن فراتر از روغن پخت و پز ساده است. این روغن با استفاده از ترکیبات با ارزش ، می تواند سلامت قلب ، پوست ، مو و حتی سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. با این حال ، مانند سایر مواد مغذی ، مصرف متعادل و آگاهانه بسیار مهم است. انتخاب روغن ذرت به همراه سایر روغن های سالم می تواند یک رژیم غذایی متعادل و مفید برای بدن ایجاد کند.
۴۷۲۳۶
منبع:خبرآنلاین