فواید مصرف روزانه بذر کتان چیست؟
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دانه کتان سرشار از مواد مغذی ضروری برای سلامتی است، به طوری که یک قاشق غذاخوری از این غذا حاوی حدود 37 کالری، 1.3 گرم پروتئین، دو گرم فیبر، سه گرم چربی مفید و ویتامین ها و مواد است. . مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر و تیامین همچنین حاوی آنتی اکسیدان های قابل توجهی است. در ادامه به فواید مصرف روزانه بذر کتان می پردازیم:
بهبود سلامت قلب
اسیدهای چرب امگا 3 و لیگنان های موجود در دانه کتان سطح کلسترول مضر را کاهش داده و میزان کلسترول خوب خون را افزایش می دهد، همچنین فشار خون را کاهش می دهد و از تشکیل پلاک در رگ ها جلوگیری می کند، بنابراین مصرف پودر بذر کتان قلب را تضمین می کند. سلامتی و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
تقویت عملکرد دستگاه گوارش
دانه کتان منبع خوبی از فیبر محلول و نامحلول است که به تنظیم سطح قند خون و کاهش کلسترول کمک می کند، در حالی که فیبر موجود در آن برای عملکرد روده نیز بسیار مفید است. مصرف روزانه یک قاشق پودر دانه کتان می تواند به درمان یبوست کمک کند و برای سلامت دستگاه گوارش مفید باشد.
کمک به کاهش وزن
پودر دانه کتان حاوی فیبر بالایی است که به شما احساس سیری می دهد و میل به پرخوری و مصرف غذاهای ناسالم را کاهش می دهد. چربی های سالم موجود در آن انرژی طولانی مدت را تامین می کند و اشتها را کاهش می دهد. افزودن دانه کتان به رژیم غذایی روزانه می تواند با افزایش احساس سیری به کاهش وزن کمک کند.
بهبود سلامت پوست و مو
اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های موجود در دانه کتان باعث درخشندگی پوست و مو می شود، همچنین خشکی و لایه برداری پوست را درمان می کند، آنتی اکسیدان های آن با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و علائم پیری را به تاخیر می اندازد. دانه کتان مغذی فولیکول های مو را تقویت می کند، شکستگی آنها را کاهش می دهد و سلامت پوست سر را بهبود می بخشد. در نتیجه با مصرف روزانه بذر کتان موهای درخشان و سالم تری خواهید داشت.
کنترل قند خون
فیبر محلول موجود در بذر کتان هضم و جذب کربوهیدرات ها را کند می کند و به تثبیت سطح قند خون کمک می کند که باعث می شود بذر کتان برای افراد دیابتی یا کسانی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند مفید باشد. مصرف منظم دانه کتان می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و از افزایش یا کاهش ناگهانی قند خون جلوگیری کند.
تقویت سیستم ایمنی بدن
دانه کتان سرشار از آنتی اکسیدان ها، لیگنان ها و سایر مواد مغذی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، این ترکیبات استرس زا اکسیداتیو التهاب را کاهش می دهد، با التهاب مبارزه می کند و از بدن در برابر عفونت ها و بیماری های مزمن محافظت می کند.
بهبود سلامت استخوان
دانه کتان حاوی مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، منیزیم و فسفر است که برای سلامت استخوان و جلوگیری از تحلیل استخوان ضروری است. علاوه بر این، ماهیت ضد التهابی دانه کتان احتمال مشکلاتی مانند پوکی استخوان را کاهش می دهد، بنابراین مصرف روزانه یک قاشق پودر دانه کتان می تواند سلامت استخوان ها را بهبود بخشد.