بهداشت و درمان

فلوراید در مقابل پوسیدگی دندان توصیه می شود

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، دکتر زهرا قربانی با بیان اینکه فلوراید به عنوان یک عامل پیشگیرانه در برابر پوسیدگی دندان در دنیا توصیه می شود، گفت: سازمان جهانی بهداشت استفاده سیستمیک از فلوراید را توصیه می کند. بلعیدن و وارنیش فلوراید موضعی را توصیه می کند.

وی به سابقه بیش از 50 ساله افزودن فلوراید به آب آشامیدنی در بسیاری از کشورهای جهان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: فلوراید از طریق آب آشامیدنی جذب بدن می شود و هیچ مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کند.

رئیس دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید را کاهش پوسیدگی دندان دانست و گفت: طرح ملی وارنیش فلوراید در مدارس از سال 92 در کشورمان آغاز شده است که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است. سازمان و کلیه انجمن های علمی.

دکتر قربانی یادآور شد: وارنیش فلوراید به صورت وارنیش بر روی دندان ها زده می شود و می تواند از سطح دندان ها در برابر حمله اسیدی ناشی از میکروب ها محافظت کند. وارنیش فلوراید به صورت لایه ای نازک روی دندان خشک شده زده می شود و در مجاورت بزاق این ماده سفت شده و یکی دو روز به دندان می چسبد.

وی عملکرد فلوراید را ایجاد لایه محافظ روی دندان در برابر حملات اسیدی میکروب ها به دندان ذکر کرد و تاکید کرد: وارنیش فلوراید در مطالعات مختلف توانسته است بین 20 تا 60 درصد پوسیدگی دندان را کاهش دهد. وارنیش فلوراید بسیار ایمن است و هیچ خطری برای سلامتی ندارد زیرا مقدار فلوراید موجود در آن بسیار کم است.

رئیس دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت تاکید کرد: تا 3 سالگی تاج دندان های دائمی در فک و استخوان های فک بالا و پایین تشکیل می شود و در صورت وجود فلوراید بیشتر روی آن. دندان هیچ اثر منفی و مخربی روی دندان ندارد. . استفاده از فلوراید در وارنیش و سفید کننده دندان هیچ آسیبی به دندان وارد نمی کند.

دکتر قربانی با بیان اینکه بسته به خطر پوسیدگی دندان، استفاده از وارنیش فلوراید هر 3 تا 6 ماه یکبار توصیه می شود، افزود: استفاده منظم از وارنیش فلوراید می تواند پوسیدگی دندان را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. در حال حاضر توصیه ما این است که کودکان 3 تا 6 ساله هر 6 ماه یک بار در مراکز بهداشتی و دانش آموزان مدارس وارنیش فلوراید دریافت کنند.

وی با اشاره به آمار بالای پوسیدگی دندان در کودکان در کشور، یادآور شد: هر کودکی که وارد مدرسه می شود به طور متوسط ​​6 دندان شیری پوسیده دارد و کودکان 12 ساله که دندان های دائمی آنها تازه بیرون آمده است، متاسفانه حدود 2 دندان پوسیده. بنابراین وارنیش فلوراید، مسواک زدن منظم دو بار در روز و هر بار به مدت 2 دقیقه، استفاده از نخ دندان و کاهش مصرف مواد قندی می تواند پوسیدگی دندان را کنترل کند.

رئیس دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت تاکید کرد: متاسفانه در فضای مجازی ادعاهای بی اساس و غیرعلمی درباره فلوراید مطرح شده است. البته اگر فلوراید بیش از حد مصرف شود مانند سایر عناصر و مواد غذایی می تواند مضر باشد اما میزان و غلظت فلوراید فلوراید موجود در خمیر دندان و وارنیش خطرناک نیست و به بدن آسیب نمی رساند.

دکتر قربانی ادامه داد: خمیردندانی که استفاده می کنید باید حداقل 1000 واحد فلوراید داشته باشد. مقدار توصیه شده خمیردندان برای کودکان زیر 3 سال به اندازه یک دانه برنج، برای کودکان 3 تا 6 سال به اندازه یک دانه نخود و برای بزرگسالان کمی بیشتر از یک دانه نخود است. شستن کامل خمیردندان ضروری نیست زیرا باید مقداری فلوراید روی دندان باقی بماند و بر استحکام دندان ها تأثیر بگذارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا