“فلزات سنگین” در مورد ماهی های ممنوعه – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به نقل از خبرگزاری مهر رگحسین رستگار ، با تأکید بر اهمیت همزمان “اعتقادو “سلامتی” در محصولات غذایی ، مطالعات نشان می دهد گونه هایی مانند کوسه ، مارماهی و سوئیسیبا توجه به سطح بالای زنجیره غذایی و طول عمر ، تجمع زیستی فلزی سنگین مانند جیوه ، کادمیوم و آنها در بافت خود هستند.
“این عناصر از طریق تغذیه و محیط زیست به بدن این ماهی ها وارد می شوند و در بافت آنها جمع می شوند ؛ در نتیجه ، اگر توسط انسان مورد استفاده قرار گیرد ، می توان آنها را به بدن منتقل کرد و اثرات مضر بر سلامتی داشت. در حالی که تجمع فلزات سنگین و مواد مضر در ماهی حلال بسیار پایین است ، ممنوعیت معمولاً مقادیر بیشتری از این ترکیبات مضر را دارند و مصرف آنها می تواند تهدید کند.
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال ، با اشاره به اینکه ماهی های کنسرو یکی از محصولات مخروطی در سبد مواد غذایی خانگی است ، گفت: “با توجه به الزامات صادر شده توسط سازمان غذا و داروی ، تولید کنندگان موظفند فقط از سطوح مذهبی و ایمن آلاینده ها استفاده کنند.”
به گفته Rastegar ، کارشناسان مواد غذایی در مراحل مختلف تولید و واردات ، ترکیب محصولات را بررسی می کنند و در صورت تضاد ، از صدور عرضه جلوگیری می کنند.
وی تأکید کرد: شناسایی گونه های مورد استفاده از طریق روش های آزمایشگاهی امکان پذیر است و این یکی از محورهای اصلی کنترل در این مرکز است.
Rastegar به مصرف کنندگان توصیه کرد که اطلاعات موجود در برچسب ، به ویژه گونه ها ، شماره مجوز ساخت و نام کارخانه و نام کارخانه را هنگام خرید ماهی کنسرو در نظر بگیرند.
وی افزود: “گونه های ماهی حفظ شده و مجوز معتبر از جمله شاخص هایی هستند که می توانند اعتماد به نفس نسبی مصرف کننده را نسبت به سلامت محصول فراهم کنند.”