فدای دستان پر مهر سربازان نظام سلامت
به گزارش خبرگزاری ایمنا؛ روابط اجتماعی، همدلی، انعطاف پذیری، فداکاری، توجه به جزئیات، تحمل بالا و توانایی مدیریت و حل مشکلات تنها بخشی از ویژگی های حرفه پرستاری است و پرستارانی که مانند ستون فقرات نظام سلامت هستند، حرفه ای که شامل می شود. در دسته مشاغلی که می تواند در میان مشاغل سخت باشد، بیشتر علاقه مندان به این رشته به خوبی با سختی ها و مشکلاتی که بر سر راهشان قرار دارد آشنا هستند و با عشق بر بالین بیماران حاضر می شوند. لبخند رضایت و سلامتی بیماران خستگی سربازان نظام را به همراه دارد. شما سالم هستید.
پرستاری دانشی است که به افراد میآموزد تا فعالیتهای مراقبتی را برای بیمار انجام دهند تا روند بهبودی بیماری سریعتر انجام شود، این درمانها خاص هستند و حرفه پرستاری را میتوان یکی از رشتههای مهم تحصیلی در حوزه سلامت و بهداشت به شمار آورد. درمان که فقدان آن مشکلی در سیستم درمانی است. پرستاران دارای طیف وسیعی از مسئولیت های مراقبتی مانند مراقبت، پشتیبانی، درمان، هماهنگی، مشاوره، مدیریت و نقش های تحقیقاتی هستند که پازل سلامت هر جامعه را تکمیل می کند.
می طلبد که جامعه پرستاری مورد احترام و توجه متولیان نظام سلامت قرار گیرد تا این ناجیان سلامت بدانند خدمات و تلاش آنها ارزشمند است.
مطالبات جامعه پرستاری درسته و برای تمامی این مطالبات راه حل قانونی وجود دارد، یکی از مهمترین خواسته های پرستاران اصلاح روند اجرای قانون تعرفه ها و علاوه بر آن تاخیرهای طولانی مدت در پرداخت حق الزحمه و اضافه کاری پرستاران است. شیفت های اجباری نیز از دغدغه های جامعه پرستاری است که باید بیشتر مورد توجه متولیان نظام سلامت قرار گیرد.
تعرفه های پرستاری باید متعادل باشد
احمد نژادیان رئیس سازمان نظام پرستاری کشور ایمنا با اشاره به تعرفه های پرستاری و برنامه ها در بودجه 1404 برای اجرای خواسته های پرستاران می گوید: پیشنهادهایی برای انجام این کار به کمک پرستار داده شده است، اتفاقاتی که می افتد و همه امور مربوط به تعرفه گذاری باید باشد. پیگیری از این اداره، مرجع قانونی. انجام این وظیفه بر عهده وزارت بهداشت است و پیشنهاد سازمان نظام پرستاری کشور در زمینه تعیین تعرفه ارائه شده است. همچنین ارزش های نسبی سیستم پرستاری در برخی بخش ها مانند اتاق عمل و اورژانس متعادل نیست و باید این افزایش اتفاق بیفتد. اگر اتفاق بیفتد، نکته دیگر افزایش ریالی تعرفه است، با توجه به اینکه چند سالی است در این زمینه عقب هستیم و پایه تعرفه پایین دیده می شود، درصدد هستیم نرخی را که برای همه خدمات در سال وجود دارد افزایش دهیم. رشته پرستاری هم به تعادل برسد
وی درباره بازپرداخت تعرفه می افزاید: موضوع دوم که اهمیت بیشتری دارد بازپرداخت تعرفه است که سازمان نظام پرستاری معتقد است آیین نامه فعلی بازپرداخت باید اصلاح شود و جلسات کارشناسی در سازمان تشکیل شود و پیشنهادات مربوط به فرمول بازپرداخت تعرفه ها به وزارت بهداشت اعلام شد و تلاش بر این است که این فرمول شفاف باشد تا رضایت همکاران پرستاری برای ارائه خدمات مطلوب به بیماران فراهم شود.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور تصریح می کند: در موضوع تعرفه بودجه سال آینده، پیشنهاد سازمان نظام پرستاری به سازمان برنامه، بودجه، مجلس و دولت ارائه شده و اولین درخواست سازمان نظام پرستاری است. شامل موارد فوق العاده در زمینه پرستاری است. ویژه فوق العاده تحت عنوان مرمت آمده و در حکم نیست در حالی که درخواست سازمان این بوده است که این اتفاق بیفتد.
لزوم افزایش ضریب سختی و امنیت شغلی پرستاران
وی می گوید: موضوع دوم افزایش ضریب سختی شغل پرستاران است که امیدواریم در بودجه سال آینده افزایش یابد. بحث اضافه کاری هم هست که در شرایط فعلی انجامش می دهیم و به نظر می رسد بودجه اضافه کاری پرستاران هم افزایش پیدا کند. باید از منابع عمومی دولت تامین شود و این موضوع بسیار مهمی است که اگر تامین مالی این اقلام در بودجه و منابع دولت دیده نشود، دانشگاه های علوم پزشکی توان پرداخت آن را ندارند. این موارد و بنابراین وضعیت فعلی ادامه خواهد داشت.
نجاتیان درباره تغییر وضعیت و امنیت شغلی پرستاران می افزاید: درخواست تغییر وضعیت همکارانی که به شیوه های مختلف در حرفه پرستاری مشغول به کار هستند و هنوز امنیت شغلی برای آنها ایجاد نشده است، در واقع برخی از همکاران در جامعه پرستاری کشورمان را تغییر داده اند. کشور فداکاری کرده اند و هنوز بلاتکلیف هستند، یا به صورت شرکتی و قراردادی کار می کنند یا در حال حاضر در جایی کار نمی کنند، هرچند تعداد این گروه ها زیاد نیست، از مجلس درخواست کرده ایم که به دولت اجازه دهد. این گروه از پرستاران را در بودجه سال آینده تبدیل کنید. شرایط کند است تا بتوانیم نیروی کافی در حوزه پرستاری در کشور تامین کنیم.
وی با توجه به اینکه خدمات پرستاری تنها به بیمارستان ها محدود نمی شود و گروهی از پرستاران به عنوان پرستار در منزل به بیماران خدمات رسانی می کنند، می گوید: خدمات پرستاری در منزل حوزه ای است که ما بسیار به آن علاقه مندیم و لازم است جامعه نظام سلامت به این موضوع توجه کند. به این مرحله برسد. و پرستاران خارج از بیمارستان را ببینند و پیشنهاد سازمان نظام پرستاری به وزارت بهداشت این است که در نظام ارجاع و در سطح مراقبت های بهداشتی اولیه و در سطح جامعه به پرستار متخصص نیاز است.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور تاکید می کند: امروزه تعداد زیادی بیمار به ویژه در گروه سالمندان داریم که دارای شرایط و بیماری های پیچیده و مزمن هستند و این افراد نیاز به خدمات تخصصی در منزل دارند و نیازی به این امر نیست. گروهی از بیماران که در بیمارستان ها بستری می شوند. پرستارانی هستند که می توانند این خدمات را در منزل به بیماران ارائه دهند و همچنین همکاران پرستار در رشته های مختلف و کادر درمانی وظایف خاصی مانند واکسیناسیون، سلامت مادر و کودک را در زمینه های خاص بر عهده دارند و به خوبی این وظایف را انجام می دهند. .
اهمیت توجه به مراقبت های تخصصی پرستاران در منزل
وی درباره اهمیت ارائه مراقبت های تخصصی به بیماران بیان می کند: مراقبت های تخصصی به این معناست که بیماران نیاز مبرمی به خدمات تخصصی دارند و پرستاران باید خدمات تخصصی در این زمینه به آنها ارائه دهند، اما در شرایط فعلی این اتفاق نیفتاده است و پیشنهاد سازمان نظام پرستاری باید هم در سیستم ارجاع این پرستاران متخصص دیده شود و هم در بخش مراقبت در منزل باشد و به عنوان بخشی از زنجیره ارائه خدمات شناخته شود.
نژادیان تصریح می کند: همانطور که پزشک خانواده می تواند بیمار را به متخصص ارجاع دهد و متخصص می تواند بیمار را به بیمارستان ارجاع دهد، در این زنجیره پرستاران متخصص نیز باید بتوانند این دسته از بیماران را به مراکز مراقبت در منزل ارائه دهند. نوع خدمات برای بیماران ایمن تر و ارزان تر است و رضایت آنها را به همراه دارد و بار بیمارستان های کشور را کم می کند، بنابراین در حال مذاکره برای به نتیجه رسیدن این موارد هستیم و امیدواریم این موضوع به سرانجام برسد.
وی در خصوص اجرایی شدن دغدغه های حوزه پرستاری می گوید: سازمان نظام پرستاری کشور و وزارت بهداشت و نهادهای مختلف در تلاش هستند تا دغدغه های فوری جامعه پرستاری که شامل اضافه کار، اشتغال و پرداخت معوقات است را اجرایی کنند. و سازمان جذب و بودجه نیز باید مشارکت لازم را داشته باشد تا این موارد اجرایی شود و لازم است مجلس نیز بر این موضوع تاکید کند.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور تصریح می کند: امیدواریم بتوانیم جامعه پرستاری کشور را از اجرای همه این موارد آگاه کنیم و وعده زمان دیگری را ندهیم و به صراحت اعلام کنیم که همه موارد اجرایی شده است و اطمینان دارم که همه موارد مسئولان به طور کامل متوجه این موضوع بوده و پیگیر دغدغه های این حوزه هستند و نظام پرستاری کشور نیز در کنار وزارت بهداشت متولی پیگیری این موضوعات است. امیدواریم با همکاری سازمان برنامه و سازمان اداری استخدامی این دغدغه ها و مشکلات به زودی برطرف شود.
بدیهی است که پرستاری از آن دسته مشاغلی است که فقط با عشق می توان آن را ادامه داد، پرستاری یکی از سخت ترین مشاغل است، مشکلاتی مانند نوبت کاری، حقوق و مزایای پایین بسته به حجم کار، استرس روحی، آسیب های جسمی ناشی از کار. در بیمارستان و استرس ناشی از اهمیت تمرکز در کار تنها بخشی از سختی های این شغل است که پرستاران آن را به جان می خرند و با فداکاری کم نظیر در خط مقدم نظام سلامت خدمت می کنند.
پرستاران با فداکاری کامل در حال خدمت رسانی به بیماران هستند و منتظر رسیدگی به مطالبات آنها هستند.