غنی سازی آرد با ویتامین D تحت پوشش / ضرورت برای کاهش اسیدهای چرب ترانس محصولات غذایی

مهدی مهدی ثابت در کنفرانس جهانی ایمنی مواد غذایی ، با تأکید بر نقش حیاتی سیستم نظارت بر مواد غذایی ، وی گفت: سازمان غذا و داروی نقش مهمی در غذا و ایمنی مواد غذایی دارد و هدف اصلی اطمینان از ایمنی و کیفیت محصولات غذایی است.
وی با اشاره به شاخص های نظارتی سازمان غذا و داروی ، وی افزود: “از شبکه بزرگی از آزمایشگاه ها برای انجام این مأموریت استفاده شده است ، از جمله آزمایشگاه مرجع به عنوان آزمایشگاه والدین ، 2 آزمایشگاه تخصصی در دانشگاه های پزشکی و 4 آزمایشگاه مجاز در کشور.”
رئیس سازمان غذا و داروی ادامه داد: آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و مواد مخدر توانسته است فئو و دو گواهی رسمی از سازمان بهداشت جهانی برای آزمون افلاتوکسین دریافت و تأیید اتحادیه اروپا ، این یک پیش نیاز برای صادرات محصولات غذایی مانند پسته به اروپا است.
Pirsealihi تأکید کرد: در کنار وزارت کشاورزی جهاد ، وزارت بهداشت و وزارت سکوتنظارت به عنوان زنجیره ای از مزرعه به جدول انجام می شود و محصولات تراریخته نیز در زمان تخلیه از نظر ژنتیکی مورد بررسی قرار می گیرند و برچسب زدن دقیق لازم است.
وی با اشاره به اقدامات ملی برای نظارت بر آلودگی در سالهای 1 تا 2 ، وی افزود: “قلم های غذایی توسط سموم دفع آفات مورد بررسی قرار گرفتند و 6000 نمونه برداری مورد آزمایش و آزمایش قرار گرفتند ، و همچنین 6000 نمونه برای فلزات سنگین و 6000 نمونه برای نیترات.”
رئیس سازمان غذا و داروی گفت: “برنامه ایمنی و سلامت محصول شیر و لبنیات بر کاهش آنتی بیوتیک ها و مواد افزودنی و همکاری با مدارس متمرکز است. برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس از حدود 5 سال پیش آغاز شد و امروز به کمتر از 2 ٪ رسیده است که این استاندارد بین المللی است و در اکثر واحدهای تولید.”
Pirsealii با اشاره به اهمیت ردیابی و هشدار سریع ، گفت: “همانطور که اتحادیه اروپا سیستم RASFF را دارد ، ما همچنین نسخه ایرانی را طراحی کرده ایم ، سیستم RASFF ایرانی که به زودی رونمایی می شود ، گام مهمی در نظارت شفاف و هوشمندانه ایمنی مواد غذایی در کشور است و امیدواریم که به سیستم اروپایی متصل شویم.”
وی افزود: “شرکای مدیر کل محصولات غذایی و تیم IT تلاش های گسترده ای برای توسعه این سیستم انجام داده اند و ایران را به یکی از معدود کشورهایی با هشدار سریع ملی برای غذا و خوراک تبدیل کرده اند.”
معاون وزیر بهداشت ، با اشاره به برنامه های غنی سازی ریز مغذی ، گفت: غنی سازی نمک ید طی دو دهه گذشته انجام شده است ، غنی سازی آهن اجرا شده و غنی سازی آرد ویتامین D انجام شده است.
پیر صالحی گفت: “سه مجوز تولید آرد کامل صادر شده است و تولید کامل نان قابل بهره برداری است و کاهش اسیدهای چرب به 5 ٪ در تمام روغن ها اجرا شده است.”