سلامت خانواده

غم و اندوه مادران را جدی بگیرید. درمان افسردگی پس از زایمان – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

محمد رضا شالبافان، مدیر کل دفتر بهداشت روان و وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و همکار روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مصاحبه با خبرنگار MEHR در رابطه با چالش های روانی زنان و افسردگی آنها پس از زایمان گفت: زنان باردار در معرض انواع اختلالات روانی از جمله افسردگی و اضطراب در دوران بارداری و در ماههای پس از زایمان قرار دارند.

وی ادامه داد: این اختلالات روانی به دلایل متفاوت یکی از مهمترین دلایل تغییر در الگوی خواب ، بیداری ، اشتها ، وزن و حرکت افراد است که همه اینها می تواند استرس زا باشد و منجر به آسیب روانی در فرد شود. از طرف دیگر این منجر به تغییر هورمونهای زنانه در حین و بعد از بارداری می شود و تغییرات هورمونی نیز می تواند مضر باشد.

شالبافان تصدیق کرد: در این زمان از سلامتی ، یکی برای سلامتی خودکشی و نقش زنانگی در خانه ، دستیابی به وظایف ، فعالیت ها و تعامل با دیگران گاهی اوقات استرس زا است و شخص با شخص با آن یادداشت این عوامل ممکن است در معرض مشکلات سلامت روان از جمله افسردگی و اضطراب باشد. به خصوص برای کسانی که قبل از بارداری یا در بارداری های قبلی این مشکلات را داشته اند ، احتمالاً دوباره آن را تکرار می کند.

فوریت یادداشت به سلامت روان مادران در دوران بارداری و پس از زایمان

شالبافان وی گفت: سلامت روانی مادران ، به ویژه در دوران بارداری و پس از زایمان ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این دوره بحرانی ، لازم است توجه کافی به وضعیت روانی مادران ، به ویژه هنگام بازدید از مراکز بهداشتی برای نظرسنجی های دوره ای مانند نظارت بر رشد و وزن کودک ، توجه کافی داشته باشد.

وی ادامه داد: علاوه بر ارزیابی سلامت جسمی کودک ، باید به سلامت روانی مادر توجه ویژه ای داشته باشد. اگر علائم اولیه اختلالات روانی را می بینید ، مادر باید به روانشناس ارجاع شود و در صورت لزوم ، اقدامات روانپزشکی باید در نظر گرفته شود.

مدیر کل دفتر بهداشت روان و وزارت بهداشت و آموزش پزشکی اظهار داشت: بخشی از مراقبت های مهم ذهنی در محیط خانه ، به ویژه توسط همسر و خانواده. اگر در مراحل اولیه ، علائمی مانند غم و اندوه ، گریه مکرر ، کاهش انگیزه برای انجام فعالیت های روزانه یا بی جان بودن زندگی مشاهده شود ، ضروری است که خانواده این علائم را جدی بگیرند و بی اعتنایی یا انکار این علائم ممکن است منجر به خراب شدن روحیه ذهنی مادر شود.

وی افزود: “اگر تشخیص نداده اید یا دیر آمدید ، مشکلات روانی می تواند تشدید شود و حتی بر سلامت جنین تأثیر بگذارد.” به همین دلیل ، مراقبت از سلامت روانی مادران ، نه تنها برای خودش بلکه برای او سلامت و رشد کودک نیز حیاتی است.

تأکید بر نقش اصلی خانواده در حفظ سلامت روان مادران باردار

شالبافان نقش خانواده ، به ویژه همسر و همسر ، در حفظ و ترویج سلامت روان مادران در دوران بارداری و پس از زایمان بسیار مهم است. برخلاف برخی ، اختلالاتی مانند افسردگی و اضطراب در این زمان نه تنها اجتناب ناپذیر یا درمان نشده است ، بلکه با مراقبت و توجه کافی ، می توانند به موقع و درمان مؤثر تشخیص داده شوند.

وی گفت: “بسیاری از افراد نگران این هستند که تشخیص مشکلات روانی در دوران بارداری ممکن است منجر به مصرف داروهایی شود که می تواند به جنین آسیب برساند و در بیشتر موارد اختلالات روانی را می توان با روشهای غیر دارویی مانند روان درمانی و مشاوره درمان کرد.” در مواردی که نیاز به دارو وجود داشته باشد ، خوشبختانه داروهای ایمن و مؤثر در کشور موجود است که می تواند مادر را در دوزهای مناسب تحت نظارت پزشک ، بدون آسیب به جنین بهبود بخشد.

روانپزشک گفت: “خانواده ها باید علائم اصلی مشکلات روانی مانند اضطراب ، کسالت ، غم و اندوه در فعالیت های روزمره را بگیرند و به مادر کمک کنند که در صورت دیدن این علائم ، خدمات تخصصی دریافت کنند.” تشخیص زودرس و درمان نه تنها از وخیم شدن بیماری جلوگیری می کند ، بلکه از عوارض احتمالی جنین نیز جلوگیری می کند.

خون ما بیشتر از شیر مادر است - ibna

زنان با سابقه اختلالات روانی قبل از بارداری به مشاور می روند

شالبافان توصیه می شود: زنانی که سابقه افسردگی ، اضطراب یا سایر اختلالات روانی را داشته اند ، به ویژه در دوران بارداری یا پس از زایمان ، باید از بارداری از قبل بارداری باشند. روانپزشک روانپزشک یا با روانشناس خود مشورت کنید. اطلاعات به پزشک در مورد تصمیم بارداری می تواند به تنظیم دقیق روند درمان و جلوگیری از اختلالات روانی در دوران بارداری کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: در برخی موارد ، استفاده از دارو در دوران بارداری نیز تغییر می کند دوز یا نوع دارو تحت نظارت پزشک امکان پذیر است. همچنین ممکن است به جلسات مشاوره بیشتری نیاز داشته باشد تا مادر بتواند در این مرحله حساس زندگی قرار بگیرد.

مدیر کل دفتر بهداشت روان و وزارت بهداشت و آموزش پزشکی گفت: مراقبت های روانی پیشگیرانه برای زنانی که سابقه اختلالات روانی ندارند نیز مهم است. یادداشت علائم اولیه تغییرات روانشناختی ، مراجعه زود هنگام به متخصص و تقویت حمایت از خانواده روشهای موثری برای جلوگیری از اختلالات روانی در دوران بارداری است.

وی گفت: intresses مانند حفظ الگوی منظم خواب و بیدار شدن ، فعالیت از نظر جسمی پشتیبانی از خانواده و کنترل وضعیت جسمی مانند فشار خون بالا و قند خون نیز نقش مهمی در حفظ سلامت روان دارد. از آنجا که مشکلات جسمی در این دوره می تواند باعث اختلالات روانی شود.

حمایت از خانواده از اختلالات روانی جلوگیری می کند

شالبافان وی با تأکید بر نقش جسورانه خانواده در حفظ سلامت روان مادران باردار ، گفت: “حمایت از خانواده ، به ویژه از همسران ، یکی از عوامل مؤثر در خطر اختلالات مانند اضطراب و افسردگی در دوران بارداری و پس از زایمان است.”

وی گفت: “ایجاد یک محیط آرام و حمایتی از خانواده می تواند نقش مهمی در جلوگیری از مشکلات روحی داشته باشد.” در کنار آن ، عواملی مانند خواب مناسب و بیدار شدن ، مدیریت شرایط جسمی مانند فشار خون بالا و قند خون و فعالیت از نظر جسمی نور اما منظم ، همه آنها در ارتقاء سلامت روانی مادران مؤثر هستند.

شالبافان حتی با وجود همه اقدامات پیشگیرانه و حمایت از خانواده مؤثر ، برخی از خانم ها ممکن است هنوز اختلالات روانی داشته باشند. این بدان معنا نیست که فرد به اندازه کافی مورد حمایت قرار نمی گیرد ، اما در برخی موارد ممکن است صدمات روانی به دلایل بیولوژیکی ، هورمونی یا شخصیتی رخ دهد.

مدیر کل دفتر بهداشت روان و وزارت بهداشت و آموزش پزشکی یادآوری کردن بنابراین ، لازم است که جامعه و خانواده ها به مشکلات سلامت روان در دوران بارداری بپردازند و از قضاوت خارج شوند و هنگام مشاهده علائم اختلال ، دریافت خدمات تخصصی زمان آن است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا