غفلت 4 ساله برای برنامه پزشکی خانواده – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

سید جیلیل میرمومدی میبودی ، با بیان اینکه سیستم بهداشتی از زمان انقلاب اسلامی پیشرفت چشمگیری داشته است ، گفت: “امروز در دورافتاده ترین روستاهای کشور ، ما یک خانه بهداشتی ، یک مرکز بهداشت روستایی و مراکز بهداشتی جامع داریم و خدمات و استخدام به طور قابل توجهی افزایش یافته است و مردم بهتر شده اند.
وی گفت: “اما در عین حال ، ما در کلانشهرها در جایگزینی و توسعه بیمارستان ها عقب مانده ایم و اگرچه دولت چهاردهم رویکرد مثبتی برای سلامتی دارد ، اما هنوز کارهای اساسی وجود دارد که باید انجام شود و ما با محدودیت های بودجه روبرو هستیم.”
میرمومامادی گفت که اعتبارات پیش بینی شده برای بخش بهداشت به دلیل محدودیت های بودجه نسبتاً مطلوب بوده و نباید در این زمینه نادیده گرفته شود ، با اشاره به تأخیر در برنامه پزشکی خانواده ، اظهار داشت: اگر سیستم ارجاع و پزشک خانواده امروز به درستی اجرا شده بودند ، امروزه بسیاری از مشکلات برآورده شده اند. اما از آنجا که ما زیرساخت های لازم را ارائه ندادیم ، سناریوها و نسخه هایی که برای اجرای برنامه نوشته شده اند ، یکی پس از دیگری شکست خورده اند.
وی ادامه داد: سه عامل اصلی ، عدم اراده سیاسی در دولت ، عدم وجود زیرساخت های اجرایی و عدم تأمین بودجه هدفمند در عدم اجرای پزشک خانواده نقش داشته است و اصلاحات ساختاری تا زمانی که این سه مانع وجود داشته باشد امکان پذیر نیست.
یکی از اعضای مجلس نمایندگان همچنین هشدار داد که کاهش ملموس در کیفیت آموزش بالینی و گفت: “ما زیرساخت ها ، اساتید و فضای بالینی داریم ، اما کیفیت آموزش به شدت کاهش یافته است و من معتقدم که عملکرد آموزشی وزارت بهداشت نیاز به بررسی جدی دارد.”
وی تأکید کرد: وزارت بهداشت باید رویکرد آموزشی خود را برای احیای آموزش حرفه ای و کیفی در دانشگاه ها اصلاح کند. زیرا آموزش ناکارآمد به طور مستقیم بر کیفیت درمان افراد تأثیر می گذارد.