غذای آلوده سالانه چند هزار نفر را می کشد؟
به گزارش خبرآنلاین، «ایمنی مواد غذایی؛ برای غیر منتظره ها آماده شوید»؛ شعار امسال روز جهانی ایمنی مواد غذایی است و طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، غذای ناایمن می تواند بیش از 250 بیماری ایجاد کند.
ایسنا در خبری نوشت: ایمنی غذایی رکن اساسی سلامت عمومی و امنیت غذایی جهانی است. غذای ناایمن حاوی باکتری، ویروس، انگل یا مواد شیمیایی مضر می تواند باعث بیش از 250 بیماری شود.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تخمین زده می شود که سالانه 600 میلیون نفر پس از خوردن غذای آلوده بیمار می شوند که با مرگ 420 هزار نفر از آنها همراه است.
هر ساله در هفتم ژوئن به منظور افزایش آگاهی در مورد اهمیت ایمنی مواد غذایی و ترویج اقدامات لازم برای پیشگیری، شناسایی و مدیریت خطرات غذایی برگزار می شود. این روز که توسط سازمان ملل متحد برای افزایش آگاهی در مورد اهمیت آداب و آداب غذایی و ایمنی در تمام مراحل زنجیره غذایی تعیین شده است، بر نقش مهم ایمنی مواد غذایی در حصول اطمینان از دسترسی همگان به غذای ایمن، مغذی و کافی تاکید دارد.
غذا قبل از اینکه در دسترس مصرف کننده قرار گیرد، از طریق فرآیندهایی مانند برداشت، فرآوری، ذخیره سازی، توزیع و آماده سازی، زنجیره طولانی توزیع را طی می کند. در طول این زنجیره طولانی احتمال آلودگی مواد غذایی زیاد است، بنابراین رویداد روز جهانی ایمنی غذا بسیار مهم است.
روز جهانی ایمنی غذا همه ساله در 7 ژوئن مصادف با 18 ژوئن 1403 برگزار می شود و به همین مناسبت سازمان غذا و دارو روز یکشنبه 30 خرداد در سالن کنفرانس صدا و سیما مراسمی را با حضور حضور مقامات کشوری و برخی از شخصیت های بین المللی انجام داد
روز جهانی ایمنی غذا در دسامبر 2018 توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به پیشنهاد مشترک سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) تعیین شد و اولین مراسم آن در 7 ژوئن 2019 برگزار شد. این روز با هدف تاکید بر ضرورت ایمنی مواد غذایی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار به ویژه اهداف مرتبط با سلامت، گرسنگی و کشاورزی پایدار ایجاد شده است.
سازمان ها و آژانس های تنظیم کننده مواد غذایی با وضع قوانین، مدیریت و کنترل جریان اقدامات ایمنی مواد غذایی را آسان تر می کنند. مؤسساتی مانند سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO، تأسیس در 16 اکتبر 1945)، و سازمان غذا و دارو (FDA) برای مدیریت فرآیندها و مقررات ایمنی مواد غذایی تأسیس شدند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، نحوه مدیریت، فرآوری و توزیع مواد غذایی تا حد زیادی با هدف تضمین مواد غذایی ایمن تر و سلامت بیشتر در سراسر جهان است و هدف روز جهانی ایمنی غذا توسط سازمان ملل متحد افزایش آگاهی در مورد ایمنی مواد غذایی است. اقدامات این سازمان ها ایجاد شده است.
روز جهانی ایمنی غذا هر ساله با موضوع خاصی جشن گرفته میشود که فعالیتها و کمپینهای جهانی این روز را هدایت میکند و مسئولیت مشترک بین دولتها، تولیدکنندگان و مصرفکنندگان برای تضمین ایمنی غذا را برجسته میکند.
موضوع روز جهانی ایمنی غذا در سال 2024 “ایمنی غذا: آماده شدن برای موارد غیرمنتظره” است، که به گفته سازمان بهداشت جهانی، بر اهمیت آمادگی برای حوادث ایمنی غذا، صرف نظر از میزان خفیف یا شدید بودن آنها تاکید می کند.
233217
منبع:خبرآنلاین