سلامت خانواده

غذاهای مفید و مضر برای آلزایمر

به گزارش خبرآنلاین، آلزایمر شایع ترین بیماری است که در دسته اختلالات مغزی قرار می گیرد. این بیماری باعث مرگ سلول های عصبی، تخریب و کوچک شدن بافت می شود. آلزایمر در ابتدا معمولاً با تداخل خفیفی در گفتار و حافظه همراه است، اما به مرور زمان باعث می شود فرد نتواند فعالیت های روزانه خود را انجام دهد.

به گزارش ایسنا، آلزایمر 32 درصد از بزرگسالان بالای 85 سال در جهان را تحت تاثیر قرار داده است. جالب است بدانید حدود پنج درصد افراد مبتلا به این بیماری کمتر از ۶۵ سال سن دارند.

با وجود پیشرفت های فراوان در علم پزشکی، متاسفانه هنوز هیچ دارو یا روش درمانی موثری برای درمان آلزایمر شناخته نشده است. بنابراین شناخت راه های پیشگیری از آلزایمر در کنترل این بیماری در جوامع بسیار حائز اهمیت است. کارشناسان معتقدند اصلاح سبک زندگی با استفاده از روش هایی مانند فعال نگه داشتن مغز، یادگیری مداوم، تمرکز، فعالیت بدنی و رعایت رژیم غذایی مناسب می تواند در پیشگیری و کنترل بیماری آلزایمر موثر باشد.

به گفته دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، رژیم غذایی مناسب می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را تا 35 درصد کاهش دهد. همچنین تحقیقات نشان داده است که مصرف رژیم غذایی غنی از امگا 3، ویتامین های گروه B مانند B6، B9، B12 و آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین A، C، E، بتاکاروتن، سلنیوم و غیره می تواند تا حد زیادی خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. ابتلا یا ایجاد بیماری آلزایمر. کاهش دهد

کدام غذاها برای پیشگیری از آلزایمر مفید هستند؟

ماهی: ماهی حاوی مقادیر زیادی امگا 3 است. امگا 3 یکی از اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که فواید زیادی به خصوص برای مغز و قلب به همراه دارد. امگا 3 تا حد زیادی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد.

بنابراین توصیه می شود انواع ماهی از جمله ماهی خال مخالی، ماهی آزاد دریاچه ای، شاه ماهی، ساردین، ماهی تن و سالمون را در رژیم غذایی خود بگنجانید. کارشناسان توصیه کرده اند حداقل هفته ای یکبار از انواع ماهی استفاده کنید. با گنجاندن ماهی در رژیم غذایی در طولانی مدت، می توانید کاهش خطر سکته مغزی، آلزایمر و حتی بیماری هایی مانند افسردگی را مشاهده کنید.

آجیل: مغزها و دانه ها، به ویژه گردو، حاوی چربی های سالم مانند امگا 3، ویتامین E، فیبر و آنتی اکسیدان هایی مانند سلنیوم هستند. مصرف منظم و مداوم آنها می تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی و بیماری های مرتبط با مغز و آلزایمر موثر باشد. چندین مطالعه مصرف آجیل را با خطر کمتر زوال عقل مرتبط دانسته اند.

میوه ها: مصرف انواع میوه ها به ویژه انواع توت ها مانند توت فرنگی، شاه توت، زغال اخته و تمشک به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان، ویتامین A و C و فولات می تواند به حفظ سلامت مغز و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر کمک کند.

رادیکال های آزاد در بدن باعث بیماری های مختلفی از جمله آلزایمر می شوند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که با رادیکال های آزاد واکنش داده و اثرات منفی آنها را از بین می برند. انواع مختلف میوه ها با رنگ های مختلف آنتی اکسیدان های متفاوتی دارند. برای تامین انواع آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن، میوه ها باید به صورت منظم و متنوع در برنامه غذایی روزانه مصرف شوند.

سبزیجات برگ سبز: کلم پیچ، اسفناج، چغندر، کلم بروکلی، کاهو و سایر سبزیجات حاوی ویتامین A و C، فولات و سایر مواد مغذی هستند. حداقل دو وعده در هفته می تواند به پیشگیری از آلزایمر و بهبود حافظه کمک کند. محققان دریافتند که شش وعده یا بیشتر در هفته بیشترین فواید ممکن را برای مغز و سیستم حافظه دارد. برای افزایش تعداد وعده های سبزیجات، علاوه بر خوردن سبزیجات خام در سالاد، می توان آنها را به سوپ و غذاهای آب پز نیز اضافه کرد.

ادویه جات مخصوصا زردچوبه: زردچوبه حاوی یک ماده موثر موثر به نام کورکومین است. مطالعات ثابت کرده است که این ماده می تواند به پیشگیری و درمان انواع زوال عقل مانند آلزایمر کمک کند. مصرف ادویه های مختلف مانند دارچین، کاری و … نیز می تواند در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر موثر باشد.

روغن های گیاهی به ویژه روغن زیتون: روغن های گیاهی مایع به ویژه روغن زیتون به دلیل وجود چربی های سالم و ویتامین E می توانند ساختار غشایی سلول های مغزی را حفظ کنند.روغن زیتون نیز فرآیند اتوفاژی را بهبود می بخشد. این فرآیند به توانایی سلول های مغز در تخریب ضایعات مغزی مربوط می شود که منجر به حفظ یکپارچگی اتصالات سلول های عصبی و عملکرد بهتر آنها شده است و به همین دلیل می تواند نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر داشته باشد.

هنگام پخت و پز، روغن زیتون و انواع روغن های گیاهی دیگر مانند روغن کلزا، روغن سویا، روغن ذرت و غیره می توانند جایگزینی سالم برای کره، مارگارین و انواع دیگر چربی ها باشند.

غلات کامل: غلات کامل از جمله برنج قهوه ای، گندم سیاه، جو، جوانه گندم و نان های سبوس دار سرشار از فیبر، پروتئین و ویتامین های گروه B هستند. مجموعه ای از ترکیبات موجود در غلات کامل به مغز فرصت بهتری برای عملکرد بهتر می دهد. به همین دلیل مصرف آنها برای پیشگیری از بیماری آلزایمر توصیه می شود.

کدام غذاها برای آلزایمر مضر هستند؟

گوشت قرمز: اگرچه خوردن گوشت قرمز در رژیم غذایی ضد آلزایمر به طور کامل ممنوع نیست، اما نتایج تحقیقات نشان می دهد که محدود کردن مصرف گوشت قرمز در مورد بیماری آلزایمر می تواند یک ماده غذایی موثر باشد. بنابراین مصرف گوشت سفید مانند مرغ و ماهی توصیه می شود.

مارگارین و کره: حذف کره و مارگارین صنعتی از سبد غذایی خانواده و جایگزینی کره طبیعی و چربی های سالم از جمله اقدامات مفیدی است که در مورد فعالیت مغز و آلزایمر باید مورد توجه قرار گیرد.

_ پنیر: اگرچه نتایج متناقضی در مورد تأثیر مصرف پنیر بر عملکرد مغز وجود دارد، اما آنچه ثابت شده این است که مصرف بیش از حد پنیر می تواند مضر باشد و این بیشتر در مورد افرادی که مستعد ابتلا به بیماری آلزایمر هستند صدق می کند.

_ مصرف شیرینی و شکر: حتماً هشدارهای پزشکی و بهداشتی زیادی در مورد مصرف شیرینی جات شنیده اید. این هشدارها نه تنها برای تناسب اندام و سلامت قلب و عروق، بلکه برای سلامت مغز نیز اعمال می شود.

فست فودها و غذاهای سرخ شده: امروزه مضرات استفاده از فست فودها و غذاهای سرخ شده بر هیچکس پوشیده نیست. ثابت شده است که مصرف این نوع غذاها سلامت مغز را به خطر می اندازد و بر حافظه و عملکردهای شناختی تأثیر منفی می گذارد.

نمک: استفاده از نمک در رژیم غذایی بیماران آلزایمر باید به حداقل برسد. تحقیقات نشان می دهد که بین رژیم های غذایی حاوی نمک زیاد و بروز بیماری آلزایمر رابطه معناداری وجود دارد.

۲۳۳۲۳۳

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا