سلامت خانواده

غذاهای بسیار فرآوری شده ممکن است به مغز آسیب برساند – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

سلامت جو به نقل از دارو محققان دریافتند که افزایش 10 درصدی در میزان غذاهای بسیار فرآوری شده که یک فرد می خورد با 16 درصد بیشتر خطر ابتلا به مشکلات شناختی مرتبط است.

به همین ترتیب، نتایج نشان می دهد که مصرف بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده با افزایش 8 درصدی خطر سکته مغزی همراه است.

دکتر تیلور کیمبرلیمتخصص مغز و اعصاب در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون گفت: “این یافته سلام ما نشان می دهیم که مدرک در حال پردازش غذا نقش مهمی در سلامت کلی مغز دارد.

غذاهای بسیار فرآوری شده معمولا حاوی سطوح بالایی از قند، چربی و نمک هستند. آنها مجموعه ای از مواد، افزودنی ها و نگهدارنده ها هستند می بینم برای طعم و دوام مهندسی شده اند هستند.

به عنوان مثال، شما می توانید قطعه مرغ، غذاهای منجمد، آمد سگسوپ های کنسرو شده، چیپس سیب زمینی، نوشابه، غلات صبحانه شیرین، بستنی، نان های بسته بندی شده و چاشنی هایی مانند سس کچاپ و سس مایونز.

به گفته محققان کلینیک کلیولند، غذاهای بسیار فرآوری شده اکنون با افزایش خطر بیماری قلبی، چاقی و دیابت نوع 2 مرتبط هستند.

برای این مطالعه، محققان مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده را با غذاهای فرآوری نشده یا کمتر فرآوری شده مانند سبزیجات، میوه ها و تکه های ساده گوشت گاو و مرغ مقایسه کردند.

کیمبرلی وی گفت: «در حالی که رژیم غذایی سالم در حفظ سلامت مغز در میان سالمندان مهم است، مهم ترین انتخاب های غذایی برای مغز نامشخص است.

محققان بیش از 30000 پرسشنامه را در مورد آنچه که مردم معمولا می خورند یا می نوشند بررسی کردند.

محققان از این پاسخ ها برای محاسبه میزان غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی روزانه هر فرد در مقایسه با گزینه های سالم تر استفاده کردند.

سپس حدود 14000 شرکت‌کننده به‌طور متوسط ​​طی 11 سال از نظر زوال شناختی و بیش از 20000 نفر برای سکته مغزی مورد بررسی قرار گرفتند.

کیمبرلی او گفت: “ما دریافتیم که افزایش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با خطر بالاتر سکته مغزی و اختلالات شناختی مرتبط است.”

از سوی دیگر، خوردن غذاهای فرآوری نشده یا کمتر فرآوری شده با 12 درصد کاهش خطر مشکلات مغزی و 9 درصد کاهش خطر سکته همراه بود.

کیمبرلی وی گفت: برای تایید این نتایج و درک بهتر اینکه کدام مواد غذایی یا اجزای فرآوری بیشترین تاثیر را در این اثرات دارند، تحقیقات بیشتری لازم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا