سلامت خانواده

غذاهایی که سلامت عمومی را افزایش می دهند

به گزارش خبرآنلاین از ایسنا، التهاب مزمن زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی به سلول های سالم بدن حمله کرده و باعث بیماری های خود ایمنی شود. برخی از این بیماری ها عبارتند از آرتریت روماتوئید، بیماری کرون و برخی بیماری های پوستی مانند پسوریازیس.

التهاب مزمن با علائمی مانند ضعف و خستگی همراه است. بنابراین اگر به طور مداوم این علائم را دارید، باید به طور جدی تری به فکر تغییر رژیم غذایی خود باشید.

رژیم ضد التهابی هزاران سال است که با مصرف محصولات با شاخص گلیسمی پایین همراه بوده است. این محصولات شامل میوه ها، سبزیجات، منابع سالم پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 مانند روغن زیتون است.

پیام اصلی رژیم ضدالتهابی این است که هرگز سراغ غذاهای فرآوری شده و کنسرو شده نروید، نشاسته و غلات فرآوری شده نخورید، چربی های اشباع شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید و به جای گوشت قرمز، گوشت ماهی چرب، مرغ و بوقلمون را انتخاب کنید. انجام دهید

14 ماده غذایی موثر در کاهش التهاب بدن عبارتند از:

روغن زیتون: برخی از محققان دریافته اند که ماده شیمیایی موجود در روغن زیتون به نام اولئوکانتال، آنزیم های التهابی بدن را مانند ایبوپروفن مهار می کند.

_ آناناس: حاوی آنزیمی به نام بروملین است که خاصیت ضد التهابی دارد. مطالعات نشان می دهد که مصرف آناناس در بیماران مبتلا به آرتریت زانو، روماتیسم و ​​سندرم تونل کارپ منجر به کاهش التهاب می شود. بروملین موجود در آناناس به هضم غذا نیز کمک می کند.

_ سیب: این میوه محبوب حاوی «کوستین» است; این یک آنتی اکسیدان ضد التهابی است. جای تعجب نیست که پزشکان خوردن حداقل یک سیب در روز را توصیه می کنند.

آجیل و دانه ها: حاوی مقادیر خوبی منیزیم و ویتامین E هستند که ممکن است در کنترل التهاب نقش داشته باشد. گزینه ایده آل آجیل خام و بدون نمک است. گردو، بادام زمینی، بادام، پسته، دانه کتان و دانه چیا دارای خواص ضد التهابی برای مبتلایان به آرتریت روماتوئید هستند.

سبزیجات تیره رنگ: این سبزیجات دارای خواص ضد التهابی و حاوی آنتی اکسیدانی به نام کاروتنوئید هستند.

شکلات تلخ: شکلات تلخ حاوی مواد شیمیایی و آنتی اکسیدانی است که به مبارزه با التهاب کمک می کند. شکلات تلخ 70% بهترین نوع شکلات است و بیشترین مقدار کاکائو خالص را دارد.

برنج قهوه ای: این نوع برنج به همراه سایر غلات کامل حاوی فیبر بوده و به کاهش التهاب در بدن کمک می کند.

_ انگور: حاوی رسوراترول است و مانند آسپرین آنزیم های التهابی را مهار می کند. انگور همچنین حاوی آنتوسیانین است که التهاب را در بدن کاهش می دهد.

_ گیلاسطبق تحقیقات انجام شده، گیلاس حاوی مواد شیمیایی به نام آنتوسیانین است که رنگ قرمز این میوه را نیز بر عهده دارد. آنتوسیانین ها همان اثر آسپرین را در بدن دارند و با التهاب مبارزه می کنند.

چای سبز و سیاه: سرشار از آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها است و نوشیدن آنها از آسیب سلولی که منجر به آرتروز می شود جلوگیری می کند.

کلم بروکلی: این سبزی حاوی ویتامین های C و K، فولات، فیبر و آنتی اکسیدان است. تحقیقات نشان می دهد که کلم بروکلی سرشار از سولفورافان است. سولفورافان با کاهش میزان سیتوکین ها با التهاب مبارزه می کند. از دیگر میوه ها و سبزیجات سرشار از سولفورافان می توان به گل کلم و کلم بروکسل اشاره کرد.

_ ماهیماهی هایی مانند سالمون و قزل آلا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند و از غذاهای ضد التهابی قوی محسوب می شوند. مطالعات برخی از محققان نشان داده است که مصرف این اسیدهای چرب به مدت سه ماه در مبتلایان به درد گردن و کمر به میزان قابل توجهی التهاب را کاهش می دهد. حداقل دو بار در هفته ماهی چرب بخورید و روزانه یک مکمل امگا 3 مصرف کنید تا با درد ناشی از التهاب مقابله کنید.

پروتئین سویا: برخی از محققان دریافتند که مبتلایان به آرتروز به ویژه مردانی که به مدت سه ماه روزانه 40 گرم پروتئین سویا مصرف می کردند نسبت به افرادی که این پروتئین را دریافت نمی کردند درد کمتری داشتند و راحت تر حرکت می کردند. تحقیقات دیگر نشان می دهد که مصرف سویا با کاهش التهاب در زنان نیز همراه است.

آووکادوکاروتنوئیدها و ویتامین E موجود در آووکادو از التهاب جلوگیری می کند و می تواند خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را کاهش دهد.

233236

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا