غذاهایی که از سرطان جلوگیری می کنند
سرطان بیماری است که تحت تأثیر عوامل ژنتیکی ، متابولیک ، سبک زندگی و محیطی قرار می گیرد. بنابراین ، ایجاد رژیم غذایی در اطراف غذاهای ضد سرطان و همچنین محدود کردن غذاهای سرطان زا می تواند احتمال جلوگیری از این بیماری وحشتناک را به نفع شما افزایش دهد. برای جلوگیری یا بهبود سرطان ، شما باید راهی برای تغییر سبک زندگی انتخاب کنید ، نه تنها این تغییرات. رژیم غذایی ، بلکه ورزش ، یوگا ، مدیریت استرس ، مراقبه ، تنفس و غیره ، ترجیحاً بر اساس آزمایش ژنتیکی که سفارشی شده اند آزمایش می شوند.
در حالی که برخی از غذاها از نظر علمی با افزایش خطر ابتلا به سرطان همراه هستند ، برخی دیگر به دلیل خاصیت محافظ خود شناخته شده اند. درک اینکه از کدام غذاها باید اجتناب شود و از چه چیزی می توانید استفاده کنید می تواند این قدرت را به شما بدهد که برای خود و خانواده خود انتخاب های سالم تری داشته باشید.
در این مقاله ، ما 2 غذا و مواد مغذی مرتبط با آنها را معرفی می کنیم که برای محافظت حداکثر در برابر سرطانهای مختلف ، و همچنین 4 غذای سرطان زا که باید در رژیم غذایی شما به حداقل برسد ، برای جلوگیری از سرطان به حداقل برسد. بیایید اشاره کنیم
غذاهایی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند
گوشت فرآوری شده: هات داگ ، بیکن ، سوسیس و سایر گوشتهای فرآوری شده به طور فزاینده ای در رژیم های غذایی امروزی یافت می شوند ، اما خطر قابل توجهی از سرطان دارند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) گوشتهای فرآوری شده را به گروه اول غذاهای سرطان زا طبقه بندی کرده است. این گوشت حاوی موادی است که به دلیل وجود نیترات ، نیتریت ، HCA و PA باعث سرطان در انسان می شوند. مصرف طولانی مدت این گوشت ها با سرطان کولورکتال همراه است ، دومین علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان.
غذاهای شکر و نوشیدنی ها: در حالی که قند سرطان زا نیست ، مصرف غذاهای شیرین و نوشیدنی باعث چاقی می شود ، که این یک عامل اصلی خطر برای سرطان های متعدد از جمله سرطان پستان ، کبد و لوزالمعده است. افزایش انسولین به دلیل مصرف زیاد قند نیز می تواند باعث رشد سلولهای سرطانی شود ، زیرا بسیاری از سرطان ها در محیط های گلوکز بالا رشد می کنند. چاقی ناشی از مصرف بیش از حد قند منجر به التهاب مزمن می شود که یک علت شناخته شده سرطان است.
ظروف سرخ شده و کبابی: آکریلامید یکی از موادی است که می توان در غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ شده ، مرغ سرخ شده و حتی غذاهای کبابی با لبه های سیاه یافت ، یک ماده شیمیایی است که هنگام پخت نشاسته در دماهای بالا ایجاد می شود. آکریلامید به عنوان یک آژانس سرطان زا بالقوه برای تحقیقات سرطان انسان (IRC) طبقه بندی شده است زیرا به DNA آسیب می رساند و باعث جهش سلول می شود. مصرف منظم غذاهای سرخ شده و کبابی با میزان بالاتر سرطانهای دستگاه گوارش و مری همراه است.
الکل: مصرف الکل یک عامل خطر مداوم برای سرطانهای مختلف از جمله سرطان های دهان ، گلو ، مری ، کبد ، سینه و روده بزرگ است. از آنجا که الکل به “استالدهید” متابولیزه می شود ، یک ترکیب سرطان زا که به DNA آسیب می رساند و ترمیم سلول را مختل می کند. الکل همچنین سطح استروژن را افزایش می دهد که می تواند با سرطان پستان همراه باشد.
غذاهایی که از سرطان جلوگیری می کنند
سبزیجات آب و هوایی: کلم ، کلم بروکلی ، گل کلم ، کلم و سایر سبزیجات صلیب به بهترین وجه از سرطان جلوگیری می کنند. این سبزیجات از نظر گلوکوزینولات ها بسیار زیاد هستند ، ترکیباتی که به مولکولهای فعال بیولوژیکی مانند گوگردی که دارای خاصیت ضد سرطان قوی هستند ، تجزیه می شوند. گوگرد با خنثی کردن سرطان زا و محافظت از سلول ها در برابر آسیب به DNA کار می کند. استفاده منظم آنها با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان ، ریه ، روده بزرگ و معده همراه است.
آجیل ، کشمش و انواع توت ها: بادام ، کشمش ، زغال اخته ، توت فرنگی ، تمشک و توت سیاه از نظر آنتی اکسیدان ها ، به ویژه ویتامین ها ، رسوراترول ، آنتوسیانین ها ، اسید الاستیک و غیره است. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را خنثی می کنند ، آسیب DNA را کاهش می دهند و به مبارزه با استرس اکسیداتیو که عامل اصلی رشد سرطان است ، کمک می کنند. مکمل های طبیعی مانند E طبیعی و طبیعی C منابع آسان هستند. مطالعات نشان می دهد که آجیل ، کشمش و انواع توت ها ممکن است به جلوگیری از سرطانهای دهان ، مری و روده بزرگ کمک کند.
ماهی چرب: ماهی قزل آلا ، ساردین و سایر ماهی های چرب از نظر امگا -3 و ویتامین D بسیار زیاد است که هر دو دارای اثرات ضد التهابی و محافظت از سرطان هستند. در حالی که اسیدهای چرب امگا -3 التهاب سرطان را سرکوب می کنند ، ویتامین D رشد و تمایز سلول را تنظیم می کند و به جلوگیری از تکثیر سلول های غیر طبیعی کمک می کند. این اسیدهای چرب مفید با خطر کمتری از سرطان روده بزرگ ، پستان و پروستات همراه هستند.
ظروف فیبر: سبزیجات مانند هویج و چغندر ، میوه هایی مانند انبه و غلات کامل مانند جو دوسر ، ارزن و غیره از نظر فیبر زیادی هستند که نقش مهمی در جلوگیری از سرطان دارند. فیبر یک میکروبیوم روده سالم را تقویت می کند که با کاهش سرطان همراه است. این غذاها همچنین حاوی آنتی اکسیدان های محافظ سرطان مانند سلنیوم و لیگنون هستند. رژیم های غذایی فیبر بالا با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و معده همراه است.
۲۳۳۲۳۶
منبع:خبرآنلاین