عود خوب چه خواص و ویژگی هایی دارد؟/ بهترین نوع عود کدام است؟/ عود خوراکی هم داریم
فاخره بهبهانی: عود ماده ای معطر است که در علم رایحه درمانی کاربرد فراوانی دارد و انواع مختلفی دارد که هر کدام مزاج و خواص خاص خود را دارند و بهترین نوع آن عود هندی است.
دکتر الهام پارسا پزشک متخصص طب سنتی و از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرآنلاین گفت: استفاده از عود در بسیاری از کشورها مانند هند رایج است. بیشتر مردم عود می کشند تا محیط اطراف را خوشبو کند، اما آنچه مهم است این است که اگر تقلبی نباشد، عود دارای خواص بی نظیری است که حتی می توان آن را به عنوان دارو توصیه کرد.
یک عود خوب چه ویژگی هایی دارد؟
عود باید سفت، چرب و شیرین باشد. اگر روی آتش گذاشته شود بوی آن از اول تا آخر خوب و یکسان است و تغییر نمی کند. حتی در انتها که سوخته است نباید بوی بدی بدهد. اگر بخور خوب در آب بریزیم باید ته نشین شود و روی آب نماند. اگر عود را به پارچه ای بمالیم نباید بوی آن به راحتی پاک شود. از گیاه عود علاوه بر دود کردن به عنوان غذا و آب پز نیز استفاده می شود. برای رفع برخی بیماری ها و مشکلات می توان این گیاه مفید را جوید. جالب است بدانید که عود در تهیه داروهای مرکب یا ترکیبی طب سنتی نیز کاربرد دارد.
خواص درمانی عود هندی
طبیعت یا مزاج عود هندی گرم و خشک است. عود شادی آور است و برای تقویت مغز، قلب، کبد و معده مفید است. عود هندی گاهی در داروهای تقویت کننده معده استفاده می شود. بخور آن برای رفع رطوبت زیاد و خشکی مغز توصیه می شود و برای تقویت قلب و رفع شپش نیز استفاده می شود. جویدن عود دهان را خوشبو می کند و برای تقویت لثه و دندان نیز مفید است. در طب سنتی عود را بازکننده انسدادها می دانستند و برای تقویت اعصاب و رفع باد و نفخ به کار می بردند. اود یک مقوی برای کبد و رحم است و می تواند به درمان بیماری های مفصلی مانند نقرس کمک کند. عود را می توان در مشکلات گوارشی و بیماری هایی مانند تهوع و اسهال نیز استفاده کرد. لازم به ذکر است که با وجود اینکه شکل خوراکی عود می تواند برای مشکلات تنفسی مفید باشد، اما شکل مصرف سیگار در بسیاری از بیماری های تنفسی مانند آسم برای بیمار عوارض ایجاد می کند. مطالبی که در کتب قدیمی طب سنتی نوشته شده حاکی از آن است که استفاده از عود در گذشته برای زنان باردار مفید بوده است.
با وجود خواص منحصر به فرد این گیاه، مطالعات و تحقیقات بیشتری برای اثبات فواید آن لازم است تا بتوان مصرف این گیاه را به راحتی و بدون نگرانی از عوارض آن توصیه کرد.
۴۷۲۳۲
منبع:خبرآنلاین