بارداری

عوامل موثر در بارداری‌ های پرخطر

به گزارش سلامت پرس به نقل از مهر، زهرا داودی مقدم افزود: زمانی که یک بارداری طبیعی اتفاق می افتد، تمام اعضای بدن اعم از قلب، ریه، روده، مجاری ادراری و… دستخوش تغییرات مختلفی می شوند. رحم که اندام کوچکی به وزن چند گرم است شروع به رشد می کند تا جایی که تمام فضای شکم را پر کرده و به اندام های اطراف فشار وارد می کند. بدن مادر این تغییرات و فشارها را تحمل می کند تا دوران بارداری بگذرد و پس از زایمان، بدن به حالت عادی برگردد.

وی ادامه داد: وقتی از بارداری پرخطر صحبت می کنیم یعنی مشکلاتی غیر از این مشکلات و فشارهای معمول وجود دارد. می دانیم که با پیشرفت و توسعه علم پزشکی و ارائه خدمات پیشگیری از بارداری توسط متخصصین زنان و زایمان، شاهد کاهش چشمگیری در عوارضی مانند مرگ مادر، مرگ جنین و ناهنجاری های جنینی بوده ایم که متاسفانه در ایران بسیار شایع بوده است. گذشته این مشکل به وضوح ضرورت و اهمیت مراقبت از بارداری را آشکار می کند. اکنون در مورد حاملگی های پرخطر مراقبت و کنترل دوران بارداری اهمیت دو چندان می یابد زیرا مشکلی وجود دارد که نیاز به برنامه مراقبتی خاصی دارد.

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه بارداری پرخطر می تواند ناشی از مشکلات مادر یا مشکلات مربوط به جنین و بارداری باشد، تصریح کرد: عواملی مانند سن مادر بالای 35 سال یا کمتر از 18 سال، چاقی (شاخص توده بدنی بالا). 35) یا لاغری شدید (شاخص توده بدنی کمتر از 18) مادر، بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشار خون، صرع، بیماری های کلیوی و بیماری های خودایمنی و اعتیاد مادر به الکل یا مواد مخدر از جمله عواملی هستند که حاملگی را تغییر می دهند. بارداری را خطرناک می کنند.

یکی از اعضای تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا افزود: همچنین ممکن است در خود بارداری و جنین مشکلاتی ایجاد شود که حاملگی را در رده پرخطر قرار می دهد. به عنوان مثال، بارداری دوقلو یا چند قلو، سابقه سقط مکرر، سابقه زایمان زودرس، بارداری ناشی از روش های کمک باروری، کندی رشد جنین، مشکلات جفتی و مایع آمنیوتیک بسیار کم یا زیاد از جمله این موارد هستند.

داودی مقدم خاطرنشان کرد: مراقبت های بارداری در بارداری های پرخطر بر اساس عامل خطر تعیین می شود و برای مراقبت های بارداری پرخطر نسخه واحدی وجود ندارد. به عنوان مثال، اگر بارداری به دلیل دوقلوها پرخطر باشد، احتمال بروز عوارضی مانند مشکلات جفت، اختلالات رشد جنین، زایمان زودرس و سقط جنین بیشتر است و به همین دلیل نیاز به مراجعات، اطلاعات، اقدامات و اقدامات خاص خود را دارد. اهميت دادن. اما اگر بارداری پرخطر ناشی از دیابت مادر باشد، عوارض احتمالی آن متفاوت است و در نتیجه روند و نوع کنترل و مراقبت بارداری متفاوت است.

وی یادآور شد: بسیار مهم است که پزشک با توجه به شرایط و آگاهی مادر باردار را از مشکلات و عوارض احتمالی بارداری آگاه کند و به او یاد دهد که در صورت بروز مشکل به پزشک یا پزشک به چه علائمی توجه کند. بیمارستان مراجعه شود و در چه فواصل زمانی باید بازدید شود. در این صورت خانم باردار با پزشک همکاری می کند و پزشک می تواند بر اساس فاکتور خطر یک برنامه کنترلی و مراقبتی مناسب و موثر را دنبال کند تا زن باردار بارداری را به سلامت پشت سر بگذارد و حاملگی منجر به تولد یک فرد سالم شود. عزیزم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا