اخبار سلامت

عوامل خطر ابتلا به کبد چرب/ بهترین راه درمان کبد چرب چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، علی بهشتی نامدار با اشاره به اینکه کبد دومین اندام بزرگ بدن انسان است که با وزنی در حدود یک تا یک و نیم کیلوگرم بیش از یک لیتر خون را فیلتر می کند. دقیقه و گفت: در واقع جگر قسمت های مضر غذا را می گیرد و بی ضرر وارد سیستم های دیگر بدن می کند.

وی بیان کرد: کبد به طور طبیعی با سلول ها خود را ترمیم و پاکسازی می کند; اما اگر عوامل منفی وارد آن شده باشد در این کار اختلال ایجاد می شود و یکی از این عوامل منفی رسوب بیش از حد چربی در کبد است.

فوق تخصص بیماری های گوارشی و کبدی افزود: وجود چربی در کبد طبیعی است و اگر این میزان چربی از 5 تا 10 درصد وزن کل کبد بیشتر شود، فرد مبتلا به کبد چرب است. یعنی کبد در تجزیه چربی ها مشکل دارد. در نتیجه چربی در کبد رسوب می کند.

بهشتی نامدار با بیان اینکه کبد چرب هیچ علامتی ندارد و بثورات پوستی ارتباطی با کبد چرب ندارد، گفت: کنترل دقیق دیابت و پیشگیری از اضافه وزن بهترین راه برای پیشگیری از دیابت است.

وی تصریح کرد: بی اشتهایی می تواند یکی از علائم مشکلات کبدی باشد به ویژه زمانی که اشتهای شما به طور ناگهانی تغییر می کند. ممکن است دلایلی مانند افسردگی و بیماری کبد، خستگی مزمن، خواب نامنظم، مشکلات حافظه، نوسانات وزن، خارش پوست، یرقان وجود داشته باشد. سیاهی چشم و ادرار نشانه اختلال عملکرد کبد است.

بهشتی نامدار چاقی را یکی از مهم ترین عوامل ابتلا به کبد چرب عنوان کرد و گفت: البته افزایش چربی شکمی که با شاخص سایز کمر اندازه گیری می شود، شاخص مهم تری برای بروز بیماری کبد چرب نسبت به چاقی کل بدن

فوق تخصص بیماری های گوارشی و کبدی با اشاره به اینکه به طور کلی رعایت رژیم های غذایی نادرست و مصرف روزانه فست فود (سوسیس، سوسیس، سس، پیتزا)، استرس های شغلی و خانوادگی طولانی مدت، مصرف داروها بدون مشورت با پزشک متخصص، کم تحرکی و زندگی نادرست و پیامدهای آن مانند چاقی و اضافه وزن در ابتلا به کبد چرب در سنین مختلف موثر است، گفت: کاهش وزن مناسب و سالم، انتخاب صحیح غذاها، کاهش چربی شکم با کمک ورزش برای بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است. پیروی از یک برنامه ورزشی روزانه وزن بدن را در حد مطلوب نگه می دارد و از بروز بسیاری از عوارض جلوگیری می کند.

وی تصریح کرد: تعدادی از بیماران مبتلا به کبد چرب به سمت نارسایی کبدی می روند و از طرفی شیوع کبد چرب در دنیا رو به افزایش است، بنابراین احتمال خطر آن نیز افزایش می یابد، بنابراین بهترین راه مقابله با کبد چرب است. اصلاح سبک زندگی و انجام فعالیت های ورزشی است.

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کاهش کالری دریافتی و افزایش فعالیت بدنی اساس درمان فردی است، اظهار داشت: 100 گرم میان وعده حدود 600 یا 700 گرم کالری دارد، همانطور که باید اعتدال را رعایت کنید. در مصرف غذاهای چرب و شیرین. در مصرف خرما، کشمش و توت به عنوان شیرین کننده با چای باید مراقب باشید، زیرا قند موجود در این غذاها نیز زیاد است و خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش می دهد.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا