عوارض و مزایای یک رژیم غذایی خاص برای بدن

به گزارش خبرگزاری ، مدت زیادی نگذشته است که رژیم بدون گلوتن از بین رفته است و بسیاری از مردم در مورد آن اظهار نظر کرده اند. از ستاره های دنیای سینما گرفته تا ورزشکاران حرفه ای. اما سوال این است که ، آیا یک رژیم غذایی بدون گلوتن برای همه مناسب است؟
برای درک بهتر این موضوع ، ما می خواهیم با دقت بیشتری به این موضوع بپردازیم که رژیم غذایی بدون گلوتن ، فواید ، فواید و پیامدهای آن چیست. اگر در این مورد کنجکاو هستید ، در پایان با ما بمانید.
گلوتن چیست؟
گلوتن دسته ای از پروتئین های موجود در خانواده گندم ، جو ، غلات و چاودار است.
نام این ماده پروتئینی از چسب کلمه لاتین به دست می آید ، که به معنی چسب است ، زیرا در هنگام ترکیب با آب چسبندگی قوی ایجاد می کند. همان خاصیت چسبندگی گلوتن باعث می شود که نان هنگام پخت و پز پف کند و بلند شود. علاوه بر این ، بافت جویدنی و رضایت بخش نان نیز به دلیل گلوتن است.
اگرچه یک رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند مزایای بسیاری داشته باشد ، اما همه مناسب نیستند. در حقیقت ، برخی از افراد پس از خوردن غذاهای گلزنی که همچنان برای شخص آزار دهنده هستند ، واکنش های غیر طبیعی دستگاه گوارش دارند. به خصوص افراد مبتلا به بیماری سلیاک.
سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که بیماری سلیاک چیست و رژیم سلیاک چه نوع رژیم غذایی است؟
رژیم سلیاک و سلیاک
سلیاک یک عارضه خود ایمنی است که بدن خود را در معرض حمله قرار می دهد. در این بیماری ، پس از شناسایی گلوتن ، بدن به خود حمله می کند تا آن را دفع کند. این می تواند باعث آسیب خطرناک دستگاه گوارش و روده شود. از دو روش مشترک برای شناسایی و تشخیص بیماری سلیاک ، می توان موارد زیر را ذکر کرد:
آزمایش خون
آزمایش خون برای یافتن آنتی بادی هایی که به اشتباه با پروتئین گلوتن درگیر هستند ، انجام می شود ، شایع ترین آزمایش آزمایش IgA یا انتقال بافت است.
بیوپسی روده کوچک
بیوپسی روده هنگامی انجام می شود که آزمایش خون سلیاک شخص مثبت باشد. این روش با نمونه گیری از بافت کوچک روده ، شدت و شیوع بیماری را بررسی می کند.
قبل از شروع رژیم غذایی بدون گلوتن ، بهتر است آزمایش بیماری سلیاک انجام شود. زیرا پس از رژیم غذایی برای متخصصان دشوار خواهد بود.
آیا رژیم غذایی بدون گلوتن برای همه مناسب است؟
و ما به این سؤال اساسی می پردازیم که آیا رژیم غذایی بدون گلوتن برای همه مناسب است؟ نه!
بیشتر افراد با گلوتن مشکلات جانبی را تجربه نمی کنند. اما همانطور که در بالا گفتیم ، افرادی که عوارض سلیاک دارند ، آلرژی به گلوتین غیر الیاک (NCG) ، آلرژی آتاکسی گلوتن و گندم نمی توانند غذاهای با محوریت گلوتن را در هرم غذایی روزانه خود قرار دهند.
سلیاک
همانطور که گفتیم ، در بیماری سلیاک ، بدن به منظور دفاع از گلوتن به خود حمله می کند ، که این امر همچنین باعث آسیب جدی به اندام های داخلی ، به ویژه روده ها می شود. از علائم این بیماری می توان موارد زیر را ذکر کرد:
نفخ
کاهش وزن
درد شدید معده
بثورات پوستی
اسهال یا یبوست
برای اطمینان از اینکه بثورات پوستی واکنش بدن به گلوتن است ، بهتر است با یک متخصص پوست مشورت کنید.
حساسیت به گلوتن غیروسی
طبق آمار ، حدود 0.6 تا 13 درصد تحت تأثیر حساسیت گلوتن غیر الیاک قرار دارند. این نوع آلرژی در آزمایش خون مشاهده نمی شود. افراد دارای این گروه برای آزمایش سلیاک یا آلرژی به گندم خود مثبت نیستند. اما آنها هنوز هم بعد از خوردن گلوتن احساس ناخوشایند می کنند. می توانیم علائم زیر را ذکر کنیم.
نفخ
خستگی
درد شکمی
بثورات پوستی
و تغییر در حرکات روده
گلوتن آتاکسی
دقیقاً مانند سلیاک ، آتاکسی گلوتن نیز یک اختلال خود ایمنی است. این بیماری باعث شده است که سیستم ایمنی بدن در برابر پاسخ به گلوتن به سیستم عصبی حمله کند و در نتیجه علائم عصبی گسترده ای ایجاد شود. به طور کلی ، این اختلال می تواند باعث مشکلات حرکتی ، کنترل و تعادل برای فرد شود.
حساسیت به گندم
آلرژی گندم نوعی حساسیت است که در پاسخ به یک یا چند نوع پروتئین موجود در گندم مشاهده می شود. علائم این نوع آلرژی را می توان سردرد ، مشکلات تنفسی ، گرفتگی بینی و تورم و تحریک دهان و گلو نامگذاری کرد. چه چیزی بخوریم؟ چه چیزی نداریم؟
غذاهایی که شامل و غیر گلوتن هستند بسیار متنوع و متنوع هستند. غذاهای زیر که ما تماس می گیریم گلوتن هستند یا به فرآیند پردازش اضافه می شوند: گلوتن اضافه می شود:
ماکارونی
غلات
سس
نوشیدنی های الکلی خوش ذوق
تمام نان مبتنی بر گندم
محصولات پخته شده مانند کیک و بیشتر شیرینی
از طرف دیگر ما غذای بدون گلوتن داریم. موادی که به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند:
آجیل
لبنیات
میوه
ادویه جات ترشی جات
تخم مرغ
سبزیجات
گوشت ، ماهی و مرغ
نوشیدنی به جز آبجو
دانه هایی مانند برنج سفید ، ذرت ، جو دوسر ، کینو
روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون ، سویا و نارگیل
بهترین راه برای خوردن گلوتن استفاده از غذاهای غیر فرآوری شده و تک ماده است. در غیر این صورت ، شما همیشه باید در مورد برچسب غذایی که خریداری می کنید مراقب باشید.
عوارض رژیم غذایی بدون گلوتن
اگرچه مضرات گلوتن کم نیست ، اما یک رژیم غذایی کاملاً جهانی عوارض جانبی قابل توجهی دارد. از جمله:
خطر کمبود مواد معدنی و مواد مغذی در بدن
از آنجا که مواد گلوتن دارای مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند ، خوردن آنها باعث نواقصی مانند فیبر ، آهن ، کلسیم ، روی ، ویتامین D ، ویتامین B12 و B9 می شود.
مشکلات
یبوست شدید یکی از شایع ترین عوارض رژیم بدون گلوتن است. همانطور که می دانید حذف گلوتن می تواند فیبر غنی را از رژیم غذایی و چرخه غذا کاهش دهد. پیروی از رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند منجر به مشکلات حرکتی روده و در نتیجه یبوست شود.
فواید یک رژیم غذایی بدون گلوتن
از مزایا و مزایای این سبک رژیم غذایی ، می توانیم موارد زیر را ذکر کنیم:
تسکین علائم دستگاه گوارش مانند نفخ و اسهال
کاهش التهاب در بیماران مبتلا به سلیاک
سطح انرژی را افزایش دهید
کاهش وزن
رابطه گلوتن با چاقی
عدم خوردن گلوتن و از بین بردن آن از رژیم غذایی به معنای خوردن غذاهای سالم ، سبزتر و غنی تر است. همه اینها به معنای استفاده کمتر از غذاهای فرآوری شده است که بدون شک تأثیر بسیار خوبی در کالری ما در طول روز خواهد گذاشت. به همین دلیل رژیم غذایی بدون گلوتن وزن را کاهش می دهد و عنوان رژیم غذایی بدون گلوتن در رسانه ها و جامعه بسیار محبوب شده است.
اما خوب ، اوضاع همیشه یکسان نیست ، به خصوص برای افراد مبتلا به اختلال سلیاک. از آنجا که حذف گلوتن برای این افراد به معنای بازیابی دستگاه گوارش و عملکرد مناسب روده ها است. این به جذب بهتر مواد مغذی کمک می کند ، که می تواند منجر به اضافه وزن در نتیجه مصرف بیش از حد مواد غذایی شود.
آنها همچنین به غذاهایی می روند که قند و چربی بیشتری برای جایگزینی گلوتن با سایر مواد دارند که روانی تر و برای رضایت ذهنی هستند. در نتیجه ، چاق کردن با رژیم غذایی بدون گلوتن یا لاغر تا حد زیادی به سبک زندگی و غذایی که در طول روز می خورید بستگی دارد.
اگر می خواهید امروز یک رژیم غذایی بدون گلوتن را شروع کنید ، ما پیشنهاد می کنیم ابتدا با یک متخصص مشورت کنید و خلاصه ای از سلامتی خود را ، به ویژه وضعیت هضم کنید. علاوه بر این ، این رژیم تنها راه درمان و کنترل بیماری سلیاک است. همچنین ، فراموش نکنید که از بین بردن گلوتن به معنای از بین بردن مواد مغذی و مواد معدنی موجود در غذاهای دارای گلوتن است. در نتیجه ، برای حفظ تعادل این مواد معدنی باید به مکمل ها و غذاهای جایگزین بروید.
2727
منبع:خبرآنلاین