عوارض هولناک سقط جنین که سالها گریبانگیر مادر میشود
به گزارش گروه سلامت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، زهرا خسروانی، رئیس مجموعه ناجی جوانه و متخصص زنان و زایمان درباره عوارض سقط جنین برای جسم و روح مادر توضیح داد: سقط جنین عوارض مختلفی دارد. این عوارض عبارتند از عوارض جسمی، عارضه های روحی و روحی.
وی ادامه داد: سقط جنین بر بدن مادر تاثیر می گذارد. عوارض جسمی را می توان به کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم کرد. عوارض کوتاه مدت شامل انواع عفونت و خونریزی است که در صورت تشدید آن برای مادر مشکل ساز خواهد بود. همچنین عفونت ها می توانند منجر به عفونت های طولانی مدت مانند لگن فردی که سقط جنین کرده است برای مدت طولانی از این عوارض رنج می برد. پس از اولین سقط جنین، سقط های مکرر و زایمان زودرس را تجربه خواهند کرد.
خسروانی تصریح کرد: از عوارض درازمدت سقط جنین می توان به ناباروری، سندرم آشرمن (چسبندگی در داخل رحم رخ می دهد)، انواع سرطان ها به ویژه اگر فرد از قرص های سقط جنین استفاده کرده باشد، اشاره کرد. سقط جنین خطر ابتلا به سرطان سینه، سرطان رحم و سرطان تخمدان را تا 50 درصد افزایش می دهد.
مسئول گروه ناجی جوانه ها افزود: علت بروز عوارض روحی و روانی از جمله افسردگی، احساس گناه، مشکل سقط جنین از نظر مزاجی است (اگر سقط جنین شوهر یا خانواده او باشد، مادر دچار مشکلات جدی می شود. با مردم در دراز مدت).
عوارض در هفته های اولیه بارداری کمتر است
خسروانی بیان کرد: برای سقط باید از داروی سقط جنین استفاده کرد، این داروی سقط جنین بیش از حد هورمون به بدن مادر تزریق می کند. هر چه هفته بارداری طولانی تر باشد، باید از روش های تهاجمی تر برای سقط استفاده کرد. اما فرقی نمی کند که در ماه های اول بارداری با دارو مصرف شود یا در ماه های بیشتری با روش تهاجمی سقط شود، بدن مادر آسیب می بیند.
وی ادامه داد: مصرف دارو به دلیل افت هورمونی اتفاق می افتد و جنین باید دفع شود، اگر دفع کامل انجام نشود می تواند برای مادر و رحم مشکل ایجاد کند.
سقط جنین بر تمام اعضای بدن تاثیر می گذارد
خسروانی تصریح کرد: اگر فردی از داروهای سقط جنین استفاده کند، حتی اگر یک بار هم این اتفاق بیفتد، دچار مشکلاتی مانند ریزش موی شدید، پوکی استخوان زودرس، کیست سینه، فیبروم در رحم می شود و سایر اعضای بدن را نیز درگیر می کند.
بارداری مجدد فردی که سقط جنین کرده است
مسئول گروه ناجی جوانها اذعان داشت: فردی که سقط جنین کرده و نابارور است و قصد باردار شدن مجدد دارد می تواند باردار شود اما در مرحله ناباروری است و باید برای مدت طولانی تحت درمان قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در همین مورد خانمی با مراجعه به این گروه توضیح داد که در دوران ازدواج باردار شده اما در بارداری اول سقط جنین داشته و برای بارداری دوم حدود 5 سال تحت درمان ناباروری بوده است. برای بارداری سوم مشکلاتی داشت و می خواست دوباره سقط کند اما با مشاوره های متعدد توانستیم مادر را از سقط مجدد منصرف کنیم.