سلامت خانواده

علت پرخوری عصبی چیست؟ – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، آسیه رضایی نیاسر روانشناس درباره علل اصلی پرخوری عصبی گفت: این اختلال ممکن است ناشی از مشکلات روانی، ژنتیکی و متابولیک باشد.

وی تصریح کرد: زمانی که فرد دچار تنش و اضطراب می شود مغز به دنبال راهی برای کاهش این احساسات منفی می گردد و خوردن غذا یکی از راه های سریع و مفید برای بهبود وضعیت روانی است.

این روانشناس در ادامه افزود: برخی افراد به دلیل وراثت و اثرات ژنتیکی بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال هستند. همچنین موارد کمی وجود دارد که مشکلات متابولیک مانند مقاومت به انسولین میل به مصرف کربوهیدرات و شیرینی را افزایش می دهد.

وی با تاکید بر اینکه طرز فکر و رفتار افراد در رابطه با غذا نیز نقش مهمی در بروز پرخوری عصبی دارد، پیشنهاد کرد: افرادی که به دلیل شخصیتی خود دچار اضطراب و تنش هستند، حتماً در صورت لزوم از مشاوره روانشناسی و دارودرمانی بهره مند شوند. همچنین درمان های تخصصی برای افرادی که دارای اختلالات اضطرابی و خلقی هستند مورد نیاز است.

رضایی نیاسر با بیان اینکه پرخوری عصبی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که عمدتاً به مسائل روانی و بعضاً ژنتیکی مربوط می شود، تصریح کرد: تغذیه سالم و ورزش منظم می تواند به بهبود وضعیت روحی و کاهش بولیمیا کمک کند.

وی در ادامه گفت: تنش ها و اضطراب های روحی مغز را به سمت پرخوری سوق می دهد تا از این حالت ناخوشایند خارج شود. همچنین مشکلات متابولیک مانند مقاومت به انسولین نیز می تواند میل به مصرف کربوهیدرات و شیرینی را افزایش دهد. در کنار این دلایل، نوع تفکر و رفتار افراد در رابطه با غذا نیز نقش مهمی در بروز پرخوری عصبی دارد.

این روانشناس در پایان توصیه کرد: افرادی که دچار اضطراب و تنش هستند در صورت نیاز از مشاوره روانشناسی و دارودرمانی بهره مند شوند. همچنین، تغذیه سالم و ورزش منظم می تواند به بهبود وضعیت ذهنی و کاهش پرخوری عصبی کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا