علت هدر رفت هزینه های سلامت/منابع بیمه تجمیع شود – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی نشی درباره پراکندگی منابع در حوزه سلامت با یادآوری اینکه موضوع تجمیع منابع بیمه ای یک تکلیف قانونی است و آثار بسیار مثبتی دارد، گفت: در حال حاضر دولت از چندین نهاد و نهاد استفاده می کند و نهادهای بودجه برای ارائه خدمات به بیماران. اختصاص می دهد که قطعا بسیاری از این بودجه صرف هزینه های جاری می شود و به دست بیمار و مصرف کننده نمی رسد.
وی افزود: در همه کشورهایی که دارای نظام سلامت هدفمند هستند، بیمه ها مسئولیت پرداخت را بر عهده دارند و نظارت نیز بر عهده آنهاست و در کشورهایی که سیستم بهداشتی مناسبی دارند، حتی اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع بر عهده آنهاست. از شرکت های بیمه است اما در ایران به دلیل تعدد سازمان ها یا نهادهای تصمیم گیرنده ممکن است این منابع پراکنده باشد و بهتر است به بخش خصوصی یا دولتی خدمات ارائه شود اما منابع باید در اختیار یک سازمان قرار گیرد و گروهی که بتواند عادلانه تهیه و توزیع کند و نظارت مناسبی داشته باشد. باشد
نشی یادآور شد: صندوق های پراکنده بیمه ای به ویژه در بیمه های پایه را می توان به نوعی تجمیع کرد، البته تجمیع به معنای متضرر شدن سازمان یا نهاد نیست، بلکه حتی به صورت مجازی می توانیم صندوق هایی داشته باشیم که منابع آن تجمیع شده باشد. و خدمات ارائه همان برای 80 میلیون.
وی افزود: مطلوب نیست که صندوق بیمه سلامت، بیماران دشوار است درمان پوشش و تامین اجتماعی نمی تواند و باید در مسیر تجمیع منابع گام برداشت و خدمات را به نحو بهتری تحت پوشش قرار داد و از نظر منابع و حمایت مالی به ویژه در برابر هزینه های سنگین و کمرشکن از بیمه شدگان حمایت کرد. فردی که بیماری دارد دشوار است درمان مثل سرطان می شود، باید از سوی دولت حمایت شود و 100 درصد هزینه ها را تامین کند. من معتقدم اگر سیستم ارجاع اجرا شود و پزشک خانواده در دسترس بیماران باشد، سیستم القایی باعث می شود. هدر رفت منابع می تواند 100 درصد هزینه های بیماران باشد دشوار است درمان و بار را از روی دوش خانواده ها بردارید.