علائم و راه های پیشگیری از نوروویروس را بشناسید
به گزارش خبرآنلاین، نورویروس یا آنفولانزای معده که معمولاً از طریق آب یا غذای آلوده منتقل می شود، یکی از عوامل اصلی اسهال و استفراغ است. اما علائم این بیماری چیست و چند روز ابتلا را چگونه سپری کنیم؟
علائم نورویروس چیست؟
به گزارش ایسنا، علائم این ویروس گوارشی عبارتند از:
– استفراغ
– اسهال
– دلپیچه
– کاهش تکرر ادرار یا تیرگی ادرار
– خشکی دهان
– احساس ضعف
– سرگیجه
علائم کمتر رایج نیز عبارتند از:
– تب یا لرز خفیف
– سردرد
– درد عضلانی
علائم معمولاً یک تا دو روز پس از آلوده شدن به ویروس ظاهر می شوند. با این حال، علائم ممکن است حتی 12 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر شوند. کودکان مبتلا به این ویروس احتمالاً در طول روز بی قرار و خواب آلود هستند و بدون اشک گریه می کنند.
برخی از افراد ممکن است علائمی نداشته باشند اما همچنان ویروس را به دیگران منتقل کنند.
احتمال ابتلا به عفونت حاد در کودکان زیر پنج سال، افراد مسن و افراد با سیستم ایمنی ضعیف بیشتر است.
چگونه نورویروس را درمان کنیم؟
به گزارش ایندیپندنت، هیچ داروی ضد ویروسی برای درمان نوروویروس وجود ندارد و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در ایالات متحده نسبت به مصرف آنتی بیوتیک ها هشدار می دهد زیرا آنها در برابر ویروس موثر نیستند و ممکن است منجر به مقاومت خطرناک آنتی بیوتیکی شوند.
بهترین راه برای عبور از مرحله بیماری استراحت، نوشیدن آب و مایعات و توجه به وضعیت بدن است. اگر اشتها ندارید، خودتان را مجبور به خوردن نکنید و می توانید در بیشتر روز از غذاهای جامد اجتناب کنید.
هنگام بیماری چه بخوریم؟
اگر تمایلی به غذای جامد ندارید، برای جبران کمبود کالری در طول روز، نوشابه هایی مانند آبمیوه بنوشید.
با توجه به اینکه بدن در هنگام ابتلا به آنفولانزای گوارشی به راحتی کم آب می شود، مایعات زیادی بنوشید.
برخی از پزشکان توصیه می کنند با موز، برنج، سس سیب و نان تست برای معرفی مجدد غذاهای جامد شروع کنید. اما برخی دیگر می گویند انسان در پایان بیماری هر چه معده اش قبول کند می تواند بخورد.
علاوه بر این، پزشکان توصیه می کنند که برخی افراد از مصرف لبنیات اجتناب کنند زیرا نوروویروس ممکن است باعث حساسیت موقت به لاکتوز شود. این عفونت باعث آسیب به پوشش روده و کاهش لاکتاز، آنزیمی که لاکتوز را تجزیه می کند، می شود.
چگونه از نوروویروس پیشگیری کنیم؟
اگر بیمار هستید، برای جلوگیری از انتشار ویروس به دیگران، بهداشت را رعایت کنید.
طبق گفتهی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، ژلهای ضدعفونیکننده دست در برابر نوروویروس مؤثر نیستند، بنابراین شستن دستها با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه ضروری است.
افراد حتی بیش از دو هفته پس از آلوده شدن می توانند نورویروس را به دیگران منتقل کنند. این ویروس به راحتی از طریق مواد غذایی و مایعات آلوده یا تماس با سطوح آلوده و سپس لمس دهان، چشم و بینی با دست های شسته نشده پخش می شود.
به گفته کارشناسان، شایع ترین عامل انتقال نوروویروس، آب و غذای آلوده است و برخی از غذاها بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس هستند.
۲۳۳۲۳۶
منبع:خبرآنلاین