اخبار سلامت

علائم و درمان “شپش سر”/ راه های پیشگیری از “شپش”

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، شپش در فصل سرما بیشتر از فصل گرم است و به طور کلی عوامل مؤثر بر شدت و شیوع شپش شامل سن، جنس، نژاد، وضعیت اقتصادی و اجتماعی است. از طرفی میزان آلودگی به شپش ارتباطی با طول مو ندارد.

راه های پیشگیری از شپش سر

مهمترین راه پیشگیری از شپش سر رعایت دقیق اصول بهداشت فردی به ویژه استحمام منظم و حفظ سلامت مو و پوست است. شستن مرتب لباس ها از جمله روسری، کلاه، ماسک و شال و خشک کردن و اتو کردن لباس ها در زیر نور آفتاب نیز مهم است. پرهیز از تماس با وسایل شخصی و لباس افراد مبتلا و عدم استفاده از وسایل شخصی، ارجاع موارد آلوده شناسایی شده به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی و کنترل هفتگی موی سر دانش آموزان به ویژه در مدارس دخترانه از دیگر راه های پیشگیری از ابتلا به شپش سر است.

تشخیص شپش

اگر در افراد مبتلا به شپش سر و بدن خارش پوست در ناحیه سر و بدن وجود داشته باشد، تشخیص مشکوک است. وجود ضایعاتی به صورت خراش های پوستی با یا بدون عفونت و وجود آدنوپاتی (بزرگ شدن یا التهاب غدد لنفاوی) در ناحیه پشت گوش و گردن یک تشخیص احتمالی است و از طرف دیگر مشاهده شپش یا راش با مشخصات بالینی تشخیص قطعی شپش سر است. است

علائم شپش سر

درمان شپش سر

اگر تشخیص داده شد که شپش سر دارید، لباس همه اعضای خانواده فرد مبتلا باید ضدعفونی شود و بهترین روش ضدعفونی این است که لباس را به مدت 30 دقیقه در آب جوش قرار دهید. همچنین درمان باید طبق دستور پزشک انجام شود. برای رهایی از حسادت باید موها را بعد از حمام به سرکه سفید آغشته کنید و با یک شانه دندانه ظریف به مدت 30 دقیقه شانه کنید.

همچنین درمان همه اعضای خانواده باید همزمان و در یک روز انجام شود و پس از استحمام از لباس هایی که ضدعفونی شده اند استفاده شود. فراموش نکنید اصل مهم در درمان شپش، شناسایی منابع و مخازن آلودگی است.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا