علائم مسمومیت ناشی از خوردن برنج مانده را بشناسید – خبرگزاری مهر ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، گلبن سهراب با اشاره به اینکه برنج خارج از یخچال طبخ شده به دلیل رطوبت زیاد شرایط بسیار خوبی برای رشد باکتری ها دارد، گفت: اگر در دمای بالای 5 درجه نگهداری شود، برنج خیلی زود خراب می شود.
وی افزود: برنج خام می تواند حاوی هاگ باکتری به نام باسیلوس سرئوس، زمانی که ما برنج می پزم، این است هاگ آنها زنده می مانند و با باکتری ها در دمای اتاق تغییر شکل می دهند.
سهراب با اشاره به اینکه این باکتری ها در دمای 30 درجه سانتی گراد در مدت 20 دقیقه دو برابر می شود، ادامه داد: در نهایت سمی تولید می شود که پس از مصرف باقی مانده برنج باعث اسهال شدید و استفراغ می شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه علائم مسمومیت معمولا بین 30 دقیقه تا 6 ساعت پس از مصرف برنج آلوده مشاهده می شود، گفت: به این مسمومیت غذایی سندرم برنج سرخ شده نیز می گویند که معمولا پس از 24 ساعت برطرف می شود.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از مسمومیت برنج ضروری است برنج در کمتر از دو ساعت پخته شود باید با دمای کمتر از پنج درجه سانتیگراد به یخچال منتقل شود.
سهراب به نقل از تحقیقات انجام شده در فدراسیون برنج آمریکا (فدراسیون برنج آمریکا) تاکید کرد: برنج پخته شده را می توان سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.