علائم جسمانی انواع اضطراب / اضطراب اجتماعی چیست؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، هر فردی در مقطعی از زندگی خود دچار اضطراب می شود. این اضطراب ممکن است از صحبت کردن در جمع یا انجام یک کار باشد و یا ممکن است ناشی از نگرانی های مالی و بیماری عزیزان باشد. علائم اضطراب شامل احساس نگرانی، بی قراری و مشکل در تمرکز است، اما علائم فیزیکی شامل خستگی، سردرد، ضربان قلب سریع و تعریق است.
انواع مختلفی از اضطراب وجود دارد که می تواند علائم فیزیکی متفاوتی ایجاد کند. در ادامه در مورد آنها بحث خواهیم کرد.
علائم فیزیکی اختلال اضطراب فراگیر
یکی از شایع ترین اختلالات اضطرابی، اختلال اضطراب فراگیر است که تا 20 درصد از بزرگسالان را مبتلا می کند. این نوع اضطراب می تواند علائم عاطفی مختلفی مانند احساس ترس و نگرانی و ترس دائمی از چیزهای روزمره ایجاد کند.
- ناتوانی در حفظ آرامش
- مشکل در به خواب رفتن یا زیاد خوابیدن
- سردرد
- معده درد
- درد عضلانی
- مشکل در بلع
- خستگی
- لرزش بدن
- عرق
- تنگی نفس
- اسهال
علائم فیزیکی اختلال اضطراب اجتماعی
اختلال اضطراب اجتماعی یکی دیگر از اختلالات اضطرابی رایج است. اگر اضطراب اجتماعی دارید، ممکن است افکار استرس زا و منفی را در موقعیت های اجتماعی تجربه کنید، به خصوص اگر فکر می کنید مورد قضاوت، تحقیر، طرد شدن یا ارزیابی قرار خواهید گرفت. این نوع اضطراب ممکن است هنگام ملاقات با افراد جدید، شرکت در یک مصاحبه شغلی، پاسخ دادن به سوالات در کلاس یا حتی صحبت با شخصی در یک فروشگاه رخ دهد. بسیاری از افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی ممکن است از انجام کارهایی که آنها را در این موقعیت های اجتماعی قرار می دهد اجتناب کنند.
- خجالت زدگی
- تعریق
- تکان دادن
- ضربان قلب سریع
- عدم ارتباط چشمی با دیگران
- حالت تهوع یا استفراغ
اختلال پانیک نوعی اختلال اضطرابی است که باعث ایجاد امواج ناگهانی ترس و وحشت می شود. در این شرایط ممکن است احساس کنید که کنترل افکار و بدن خود را از دست داده اید، حتی اگر در خطر نباشید یا در شرایط اضطراری قرار داشته باشید. گذشته از افکار شدید ترس و نگرانی، بسیاری از افراد مبتلا به اختلال پانیک یا کسانی که حملات پانیک را تجربه می کنند، علائم فیزیکی را تجربه می کنند. اغلب، این علائم شبیه حمله قلبی است.
اگر اختلال پانیک یا حملات پانیک دارید، ممکن است علائم فیزیکی زیر را تجربه کنید:
- تپش قلب
- تعریق
- لرزیدن
- تنگی نفس
- سرگیجه
- حالت تهوع
- بی حسی دست و پا
- معده درد
- درد قفسه سینه
علائم فیزیکی اختلال اضطراب جدایی
اختلال اضطراب جدایی به عنوان نگرانی و ترس بیش از حد از جدا شدن از اعضای خانواده تعریف می شود. اگرچه اکثر مردم فکر می کنند که اضطراب جدایی فقط در کودکان رخ می دهد، اما می تواند بزرگسالان را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
بزرگسالان مبتلا به اضطراب جدایی از دوری از عزیزان خود می ترسند. با اضطراب جدایی، ممکن است نگران باشید که در طول جدایی برای عزیزانتان اتفاقی بیفتد. این شرایط همچنین ممکن است باعث شود از گذراندن وقت به تنهایی یا سفر بدون عزیزان خودداری کنید. شایع ترین علائم این نوع اضطراب شامل موارد زیر است:
- کابوس
- سردرد
- معده درد
- حالت تهوع یا استفراغ
- تنگی نفس
اگر متوجه تغییراتی در سلامت جسمانی خود شدید، به پزشک متخصص یا روانشناس مراجعه کنید تا بتوانند ارزیابی کنند که آیا علائم شما به دلیل یک بیماری زمینه ای است یا خیر. متخصصان همچنین توصیه می کنند در صورت تپش قلب، مشکلات تنفسی و خواب به روانپزشک مراجعه کنند.
انتهای پیام