سلامت خانواده

علائم جدی دیسک کمر/ آیا درمان قطعی برای این بیماری وجود دارد؟

به گزارش خبرآنلاین، سیروس ملک پور فوق تخصص ارتوپدی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره دیسک کمر توضیح داد: در ستون فقرات 33 مهره کمری داریم که بین این مهره ها بالشتک هایی به نام دیسک وجود دارد همانطور که بالشتک هایی به نام مینیکس در وجود دارد. زانو کار دیسک ها به این صورت است که فشارهایی که به ستون فقرات وارد می شود، به دلیل شکل آناتومی، این فشارها را از بین می برد.

وی ادامه داد: اگر دیسک ها وجود نداشته باشد نیروها به طور غیر طبیعی در ستون فقرات توزیع می شود. زمانی که این دیسک در اثر فعالیت های سنگین پاره شود، به عارضه دیسک کمر یا سیاتیک تبدیل می شود. و فرد احساس درد شدید در ناحیه کمر می کند.

عوامل موثری که باعث ایجاد دیسک کمر می شوند

این متخصص ارتوپدی در پاسخ به اینکه چه عواملی باعث ایجاد دیسک کمر می شود، گفت: نه تنها ساختار ستون فقرات باعث ایجاد درد در ناحیه کمر می شود، بلکه عوامل خارجی دیگری مانند: عفونت ادراری، مشکلات کلیوی، چاقی، نشستن و… برای مدت طولانی و همچنین می تواند باعث کمردرد در زنان باردار شود.

وی بیان کرد: سیاتیک در اثر پارگی دیسک بین مهره ها ایجاد می شود و علل خارجی مانند کمردرد ندارد و مختص ستون فقرات است.

وی افزود: بیماری دیسک کمر بخش بزرگی از بیماری های کمر را شامل می شود. مانند از بین رفتن مایع دیسک، بیرون زدگی دیسک، بیرون زدگی دیسک، پارگی دیسک.

ملک پور ادامه داد: علت دقیق بیماری دیسک کمر مشخص نیست. اما عواملی که باعث برگشت دیسک می شوند عبارتند از: استعداد ژنتیکی فرد، انجام فعالیت های سنگین، ضربه ها و کار و بلند کردن اجسام بدون آمادگی جسمانی و عدم انجام ورزش های آمادگی جسمانی.

علائم دیسک کمر چیست؟

این متخصص ارتوپدی با بیان اینکه روش های مختلفی برای تشخیص دیسک کمر وجود دارد، تصریح کرد: اما شایع ترین علائم دیسک کمر درد کمر، درد اندام تحتانی که به آن درد سیاتیک می گویند، علائم عصبی حسی مانند گزگز و سوزش و افتادن است. خواب تمام اندام تحتانی یا احساس در بخشی از اندام تحتانی، اختلالات حرکتی مانند ضعیف شدن عضلات اندام تحتانی، سندرم دم اسب که در آن همه اندام تحتانی از کار افتاده و فرد دچار بی اختیاری یا ناتوانی در دفع ادرار می شود.

درمان دیسک کمر چیست؟

ملک پور گفت: درمان قطعی دیسک کمر وجود ندارد. درمان دیسک کمر مانند همه راه حل های موجود در دنیا برای مشکلات مختلف نسبی است. اما پیشرفت های خوبی در درمان دیسک کمر تا به امروز حاصل شده است. به طوری که امروزه حدود 80 درصد از کمردردها با درمان های غیر جراحی قابل درمان است. و تنها 20 درصد بیماران نیاز به جراحی دارند. 80 درصد بیماران پس از جراحی بهبود می یابند.

وی ادامه داد: بنابراین درصد کمی از بیماران مبتلا به کمردرد و دیسک کمر بهبود نمی یابند. بنابراین دیسک درمانی روش های مختلفی دارد، یکی از راه های درمان دیسک کمر استفاده از داروهای ضد التهابی است که در ایران به آن مسکن می گویند. این داروها تورم اطراف ریشه عصبی را کاهش داده و در نهایت باعث بهبود بیماری می شوند.

وی افزود: روش دیگر درمان دیسک کمر استفاده از فیزیوتراپی است که با گرم کردن و انجام تمرینات مخصوص دیسک را درمان می کنند و علاوه بر آن آب درمانی و تزریق داخل مفاصل ستون مهره یا اطراف ریشه های عصبی در راه های دیگر دیسک درمانی

این متخصص ارتوپدی گفت: در صورت عدم پاسخگویی بیمار به درمان های فوق می توان دیسک را با روش های جراحی لیزری یا جراحی آندوسکوپی یا جراحی باز دیسک کمر درمان کرد.

راه حل شما برای جلوگیری از پارگی دیسک چیست؟

ملک پور گفت: کمردرد یکی از دردهای رایج در بین مردم دنیاست و دومین دلیل مراجعه به پزشک و متخصص شده است.
برای پیشگیری از کمردرد و به خصوص دیسک کمر، روش هایی مانند: ورزش روزانه و مداوم، کاهش وزن، دریافت کلسیم و ویتامین D، ترک سیگار، عادات صحیح خوابیدن و پرهیز از خوابیدن روی شکم، توجه به نحوه صحیح نشستن و یادگیری نحوه راه رفتن، بلند کردن صحیح اجسام، استفاده از کفش مناسب ترجیحا طبی.

وی افزود: با انجام این کارها از سنین پایین می توان از ابتلا به دیسک کمر در سنین بالا جلوگیری کرد.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا