سلامت خانواده

علائم تخم مرغ پوسیده را بدانید

بسیاری از افراد نمی دانند یا مهم نیستند که تعدادی از غذاها در فصل گرما خیلی سریع خراب می شوند و می توانند خطرات زیادی برای سلامتی ما داشته باشند. یکی از این غذاها تخم مرغ هایی است که در حرارت گرما خام و پخته شده است و اگر علائم فساد یا اختلال را مشاهده کنیم ، باید آن را دور بیندازیم.

تخم مرغ به همین دلایل به سرعت خراب می شود:

رشد باکتری ها: در دماهای بالا (بالاتر از 5-5 درجه سانتیگراد) ، باکتری ها در غذاهایی مانند سالمونلا با سرعت بالایی رشد می کنند.

پوسته پوسته شدن: گرما باعث افزایش تبخیر آب در داخل تخم مرغ و نازک تر پوسته آن می شود و ورود به میکروب ها را آسان تر می کند.

کاهش عمر تعمیر و نگهداری: تخم مرغ تنها 1 تا 2 روز در دمای اتاق سالم می ماند ، اما در یخچال تا 3 هفته طول می کشد. به همین دلیل در روزهای گرمتر سال ، ناگهان با قیمت تخم مرغ روبرو می شویم.

علائم تخم های فاسد شده

بارزترین نشانه فساد تخم مرغ ، این یک بوی تند و پوسیده و گوگرد بسیار خرد شده آن است. اگر بعد از شکستن تخم مرغ این بوی را احساس می کنید ، باید آن را کنار بگذارید و مصرف نکنید.

تست شناور (تست آب) راهنمای دیگری برای فساد تخم مرغ است. تخم مرغ را درون یک لیوان آب سرد قرار دهید. اگر در پایین ظرف بخوابید ، هنوز هم سالم است. اگر ایستاده یا کمی بالا باشد ، قدیمی است ، اما هنوز هم ممکن است مورد استفاده قرار گیرد. اما اگر کاملاً روی سطح آب شناور باشد ، فاسد است.

ظاهر زرده و سفیده نیز می تواند به ما در تشخیص تخم های پوسیده یا سالم کمک کند. اگر تخم مرغ با سفیده های سفید یا آبکی مخلوط شود و مانند آب پخش شود ، نشانگر پیری تخم مرغ یا فساد است. همچنین وجود رگهای سبز ، صورتی یا سیاه در داخل تخم مرغ نشانه آلودگی قارچی یا باکتریایی است.

مسمومیت شدید رژیم غذایی با علائمی مانند حالت تهوع ، استفراغ ، اسهال ، تب و دل درد ، عفونت باکتریایی ، کاهش بدن به دلیل اسهال شدید و استفراغ و آسیب به کبد و کلیه در افراد مبتلا به بیماری های اساسی یکی از مهمترین عوارض جانبی مصرف تخم های فاسد. این اثرات به دلیل آسیب پذیری آنها به طور طبیعی در کودکان ، افراد مسن و زنان باردار سریعتر و آسان تر است.

خطرات تخم مرغ پخته شده

به جز این که باید مراقب باشیم که از تخم مرغ پوسیده استفاده نکنیم ما باید بدانیم که تخم های سالم و پخته شده نباید برای مدت طولانی از یخچال خارج شوند. تخم مرغ های پخته شده یا غذایی که در آن تخم مرغ ها وجود دارد (مانند الوی ، سالاد ماکارونی ، سس مایونز خانگی یا کیک) ، در هوای گرم (به عنوان مثال بالاتر از 2 درجه سانتیگراد) می تواند تا 4 ساعت از یخچال بماند.

اگر تخم مرغ یا غذاهای حاوی تخم مرغ را در خارج از یخچال قرار دهیم ، رشد سریع میکروب هایی مانند سالمونلا یا اشریشیا (E.coli) در غذا رخ می دهد ، خطر مسمومیت شدید غذایی با علائمی مانند حالت تهوع ، استفراغ ، دلخوشی و یا رژیم آب بدن و دیافراسیون و دیارهایی و دیارهایی و دیافراگم ، و در هجوم.

توصیه طلایی

* همیشه تخم مرغ را در یخچال نگه دارید (دمای زیر 2 درجه).

* قبل از مصرف آن حتما از سلامتی ، بو و تاریخ ظاهری آن استفاده کنید.

* غذاهای حاوی تخم مرغ را بلافاصله در هوای گرم یا یخچال بخورید.

* از خوردن نیمی از اجاق گاز یا عسل در هوای گرم خودداری کنید زیرا تخم مرغ یا عسل کاملاً پخته نشده است. به خصوص سفیده های آن ، که ممکن است هنوز هم گشاد و باز باشد. همین امر باعث می شود باکتری های خطرناکی مانند سالمونلا زنده بمانند و در صورت وجود تخم مرغ ناپدید نشوند. این باکتری ها در گرما به سرعت رشد و تکثیر می شوند و مصرف می تواند باعث مسمومیت شدید غذایی شود. حتی اگر تخم مرغ طعم یا بوی بدی نداشته باشد.

سالمونلا یکی از متداول ترین باکتری های بیماری زا در تخم مرغ است و باعث ایجاد علائم شدید دستگاه گوارش مانند حالت تهوع ، استفراغ ، اسهال آبکی ، تب و دلهره می شود. در کودکان ، زنان مسن و باردار خطرناک تر است و می تواند باعث کمبود آب بدن شدید و حتی بستری شود.

٤٧٢٣٦

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا