سلامت خانواده

علائم آلرژی بهاری ؛ چگونه درمان کنیم؟

محمد حسن بامیان ، متخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی ، در گفتگو با مهر در مورد حساسیت فصلی ، به ویژه در بهار گفت: بیماری های آلرژیک عمدتاً ریشه ژنتیکی دارند و افراد مبتلا به این بیماری ها ژنهای معیوب را از والدین خود به ارث برده اند. این ژن ها سیستم ایمنی بدن را تغییر می دهند.

وی گفت: “به طور طبیعی ، سیستم ایمنی بدن وظیفه مقابله با عوامل میکروبی و بیماری زا را بر عهده دارد ، اما در افراد مبتلا به آلرژی ، به اشتباه به برخی از عوامل محیطی مانند گرده ، حیوانات یا برخی غذاها پاسخ می دهد.” این واکنشهای غیر طبیعی منجر به علائم بالینی مختلف می شود.

علائم بیماری های آلرژیک

Bamyan گفت: علائم آلرژیک بسته به نوع متفاوت است و در قسمت های مختلف بدن ، از جمله خارش ، کهیر و اگزما و مشکلات تنفسی ، یکی از شایع ترین مشکلات آلرژیک در بهار ، با علائمی مانند احتقان بینی ، برونز مکرر ، بینی بینی ، بینی بشقاب ، بینی بشقاب ، شستشوی بینی

انواع آلرژی تنفسی

متخصص ایمونولوژی بالینی گفت: “به طور کلی ، ما دو نوع آلرژی داریم.” یک آلرژی بینی که شامل علائم دستگاه تنفسی فوقانی مانند بهار زکام ، عطسه و آسم بینی و سایر آسم آلرژیک است که باعث علائمی مانند سرفه ، تنگی نفس و خس خس ناشی می شود که باعث کاهش دستگاه تنفسی پایین می شود. این بیماری ها با نام های مختلف شناخته می شوند و شدت آنها در افراد مختلف متفاوت است. علائم با جلوگیری از محرک و مصرف داروهای ضد آلرژیک امکان پذیر است.

آلرژی ریشه های ژنتیکی دارد

وی اذعان داشت که بیماری های آلرژیک از نظر ژنتیکی ریشه دارند ، اما علائم آنها از بدو تولد ظاهر نمی شود. این بیماری ها معمولاً در دوران کودکی رخ می دهند و ممکن است بسته به سن ممکن است شکل علائم تغییر کند. به عنوان مثال ، نوزادان ممکن است به عنوان یک اگزما شیرخوار دیده شوند ، اما در سنین بالاتر ممکن است بهار زکام تبدیل شود و حتی در برخی موارد به آسم آلرژیک تغییر می کند.

بامیان همچنین گفت: ژنهای معیوب نیز عامل آلرژی هستند ، اما برای علائم ، شرایط محیطی نیز باید فراهم شود. افرادی که در محیط های آلوده قرار دارند یا در معرض آلرژن های قوی تر قرار دارند ممکن است در اوایل یا شدیدتر علائم ایجاد کنند.

“یکی از محیط ها قرار گرفتن در معرض نور خورشید است ، که گفته می شود کمبود ویتامین D در افزایش آلرژیک های آلرژیک است ، و مشکل دیگر نظریه سلامت است ، یعنی مصرف غیر ضروری آنتی بیوتیک ها و واکسیناسیون گسترده ، درگیری سیستم ایمنی بدن با پاتوژن ها را کاهش می دهد ، و در نتیجه ، سیستم ایمنی در نتیجه سیستم ایمنی در نتیجه” سیستم ایمنی بدن “.

علائم خفیف آلرژی

متخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت: “در بهار ، بسیاری از افراد علائم آلرژیک از جمله خارش ، عطسه ، آبریزش بینی ، خستگی زودرس و خواب آلودگی را تجربه می کنند.” این علائم معمولاً از اوایل صبح ، هنگامی که گرده در هوا بیشتر است ، شدت می یابد.

وی خاطرنشان کرد: برخی از افراد در طبیعت با تشدید علائم روبرو هستند و ممکن است نتوانند از زیبایی های بهاری لذت ببرند. شدت و دوره آلرژی در افراد مختلف متفاوت است. در حالی که برخی فقط در بهار علائم ایجاد می کنند ، برخی دیگر ممکن است در طول سال با مشکلات آلرژیک مقابله کنند.

توصیه برای کاهش اثرات آلرژی

بامیان اذعان کرد: آلرژی های فصلی و مزمن ، اگرچه در افراد مختلف از شدت و علائم متفاوتی برخوردار است ، اما در نهایت در عوامل ژنتیکی و محیطی نهفته است. بسیاری از افراد با آلرژی بینی سروکار دارند ، اما کارشناسان توصیه می کنند که برای جلوگیری از عوارض طولانی مدت مورد بررسی و معاینه پزشکی قرار گیرند.

اگر آلرژی بینی به موقع درمان نشود ، عوارض جدی ، چه حس بو و طعم ، درگیری گوش میانی و کاهش شنوایی (به ویژه در کودکان ، که ممکن است بر یادگیری و رفتار آنها تأثیر بگذارد) ، خطر ابتلا به آسم و آلرژی آلرژیک را افزایش می دهد.

وی گفت: “برای کاهش اثرات آلرژی ، برای تعیین شدت علائم و نوع آلرژن ها لازم است.” پس از تشخیص ، اقدامات پیشگیرانه و درمانی توصیه می شود. یکی از راه های مهم جلوگیری از تحریک عوامل است.

بومیان خاطرنشان كرد: به عنوان مثال ، افراد مبتلا به آلرژی شدید نباید هنگام رانندگی ، به ویژه در جاده های بین شهری قرار بگیرند. تحقیقات نشان داده است که هنگام عطسه ، فرد ناخودآگاه چشمان خود را می بندد. حال اگر شخصی عطسه های مکرر داشته باشد ، این می تواند لحظات بینایی وی را مختل کند و احتمال تصادفات و حوادث ترافیکی را افزایش دهد.
دارو درمانی

وی گفت: داروهای مختلفی برای آلرژی وجود دارد که بسته به شدت بیمار و وضعیت بیمار ، پزشک نوع مناسب را تجویز می کند. برخی از داروها در طولانی مدت قابل استفاده هستند ، اما برخی دیگر فقط برای دوره های کوتاه در دسترس هستند.

متخصص آلرژی افزود: “در مواردی که آلرژی بینی بسیار شدید است و به دارو درمانی پاسخ نمی دهد ، روش های سم زدایی توسط پزشکان متخصص در این زمینه انجام می شود.” اگرچه این روش ها در کشور ما کاملاً در دسترس نیستند ، امید است که با توجه بیشتر به وزارت بهداشت ، این روش ها برای بیماران امکان پذیر باشد.

توجه وزارت بهداشت به درمان آلرژی و پوشش بیمه آن

بیماری های آلرژیک ، اگرچه به ظاهر ساده است ، اما تأثیر قابل توجهی در کیفیت زندگی و کارآیی شخصی و اجتماعی دارد. گزارش ها نشان می دهد که در برخی از جوامع ، بیش از 5 ٪ از مردم نوعی آلرژی دارند. با توجه به این شیوع ، لازم است که وزارت بهداشت دسترسی آسان و عمومی به روشهای درمانی مؤثر را فراهم کند.

وی گفت: “یکی از مهمترین روشهای درمانی آلرژی ، واکسیناسیون و تراکم است.” برای ارائه این روش درمانی در کشور ، لازم است این محصولات را به عنوان معتمد وارد کنید و شرکت های بیمه را برای پوشش این روش درمانی الزامی کنید. این می تواند هزینه های پزشکی را برای اکثر بیماران کاهش داده و به آنها اجازه دهد از روشهای درمانی مؤثر بهره مند شوند.

درمان آلرژی

متخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی توضیح داد: علاوه بر واکسن و روشهای آلرژی زا ، دارو درمانی نیز نقش مهمی در کنترل آلرژی دارد. داروهایی مانند قرص های آنتی هیستامین ، شربت های ضد آلرژنی و اسپری های بینی معمولاً توسط پزشکان تجویز می شوند و شدت علائم را کاهش می دهند.

وی گفت: “نقش تغذیه در آلرژی های فصلی ، تأثیر غذاها بر آلرژی بینی بسیار کم است.” اما برخی از افراد هنگام مصرف مقداری زعفران ، سبزیجات و میوه ها واکنش آلرژیک دارند. به عنوان مثال ، برخی از افراد با خوردن خربزه ، گلو ، گلودرد یا زبان ایجاد می کنند. چنین واکنش هایی نیز ممکن است در مصرف برخی از میوه ها و غذاهای دیگر مشاهده شود.

هشدار در مورد استفاده دلخواه از آلرژی در فصل سفر

بامیان هشدار داد: با شروع بهار و افزایش سفرهای جاده ای ، افراد مبتلا به آلرژی باید در مصرف داروهای ضد حساسیت بیشتر مراقب باشند. برخی از آنتی هیستامین ها ، اگرچه تأثیر خوبی در کاهش علائم دارند ، اما می توانند باعث خواب آلودگی ، تاری دید ، خشکی دهان و خشکی شوند. به همین دلیل ، افرادی که قصد رانندگی دارند ، به خصوص در شب ، پس از مصرف این داروها نباید در پشت فرمان بنشیند. توصیه می شود که در این حالت ، شخص جایگزینی برای رانندگی در نظر گرفته شود.

وی گفت: “برخی از آنتی هیستامین های جدیدتر باعث خواب آلودگی کمتری می شوند ، اما نوع دارو برای هر فرد به عواملی مانند شدت بیماری ، شغل ، سن و دوز بستگی دارد و باید توسط یک پزشک متخصص تجویز شود.”

راه حلی برای آلرژی موضعی

علاوه بر داروهای خوراکی ، برخی از درمان های موضعی مانند اسپری های بینی نیز برای کاهش علائم آلرژی استفاده می شوند. این اسپری ها ، که در کشور با کیفیت بهینه نیز تولید می شوند ، می توانند علائم محلی را کاهش دهند. با این حال ، استفاده نادرست از این داروها ممکن است باعث عوارضی مانند مخاط خشک بینی و در برخی موارد خونریزی شود. اما اگر به درستی و تحت نظارت پزشک مصرف کنید ، عوارض جانبی این داروها حداقل خواهد بود. به همین دلیل ، بیماران برای انتخاب داروی مناسب و استفاده مناسب باید با یک پزشک متخصص مشورت کنند.

بامیان گفت: با آغاز بهار ، افراد مبتلا به آلرژی فصلی ، به ویژه افرادی که به گرده های گیاهی حساس هستند ، احتمالاً با علائم تشدید می شوند. برای کاهش این علائم ، رعایت توصیه هایی از قبیل محافظت از عوامل محیطی ، نگه داشتن شیشه اتومبیل هنگام حرکت به وسیله نقلیه ، حضور طولانی در محیط های طبیعی مانند پارک ها و جنگل ها نداشته باشید ، زیرا گرده های گیاهی ممکن است علائم را تشدید کرده ، پنجره ها را نگه دارید و پنجره ها را بسته نگه دارید تا از گرده جلوگیری شود. لازم است

عوامل تحریک کننده

بامیان گفت: علاوه بر آلرژن های فصلی ، برخی از عوامل ، از جمله دود سیگار و قلیان ، که به دود سیگار حساسیت دارند ، بیشتر در معرض خطر آسم ، دود و سایر اسموتی ها هستند که ممکن است باعث تنگی نفس و سرفه ، مواد شوینده و مواد شوینده ، مواد مخدر و پاک کننده ها شود. بیماران در بیمارستان ، و همچنین مواد آرایشی و اسپری مو ، که برخی از آنها ، به ویژه دفع و اسپری های معطر ، دارای ذرات هوا هستند که می توانند علائم آلرژی بینی ، چشم و دستگاه تنفسی را تشدید کنند.

در پایان ، متخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی خاطرنشان کرد: برای کاهش اثرات آلرژی ، توصیه می شود افراد حساس در تماس با این مواد از ماسک استفاده کنند و تا حد امکان از گرده ، دود و محیط های شیمیایی دوری کنند.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا