اخبار سلامت

عفونت بیمارستانی بستری بیماران را تا 12 روز طولانی تر می کند

به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، علیرضا زالی روز سه شنبه ششم آذرماه در دوازدهمین کنگره تخصصی و ششمین کنگره بین المللی کنترل عفونت و استریلیزاسیون، مواد و تجهیزات پزشکی، با بیان اینکه عفونت های بیمارستانی به یک موضوع جهانی تبدیل شده است، اظهار کرد: وی گفت: امروزه حتی در کشورهای در حال توسعه عفونت بیمارستانی یک موضوع جدی است.

وی بر ضرورت یک اقدام فراملی مشترک در زمینه کنترل و کاهش عفونت های بیمارستانی تاکید کرد و اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت در سال های اخیر برنامه ها و دستورالعمل های منطقه ای را با توجه به اشتراکات اکولوژیکی، مشترکات بار بیماری ها و مشترکات در نظر گرفته است. اکوسیستم گفت: پنج منطقه از سوی سازمان بهداشت جهانی نگران عفونت های بیمارستانی بوده است و متأسفانه منطقه مدیترانه شرقی و آسیای جنوب شرقی بیشترین آمار را دارند. تعداد عفونت های بیمارستانی داده اند

زالی با اشاره به بحث مقاومت آنتی بیوتیکی گفت: پیگیری این موضوع محدود به چارچوب های ملی نیست و باید با نگاه فراملی به آن پرداخت.

رئیس دوازدهمین کنگره تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون، مواد و تجهیزات پزشکی بر اهمیت به روز رسانی سیستم مراقبت عفونت بیمارستانی تاکید کرد و خواستار توجه بیشتر به این موضوع شد.

احتمال عفونت های بیمارستانی چقدر است؟

زالی با بیان اینکه امروزه در دنیا احتمال ابتلا به بیماری های بیمارستانی بین 8 تا 10 درصد در نظر گرفته می شود، گفت: با توجه به شرایط اجتماعی و اقتصادی، بار بیماری ها، زیرساخت ها و مواردی از این دست، گاهی این احتمال را نیز پیش بینی می کنند. بین 30 تا 70 درصد باشد. .

وی افزود: بررسی ها نشان داده است که به طور میانگین هر عفونت بیمارستانی 8 تا 12 روز بستری شدن بیمار را در بیمارستان طولانی می کند.

وی همچنین بیان کرد: بار اقتصادی ناشی از عفونت بیمارستانی در نهایت کیفیت مراقبت از بیماران را مختل می کند و افزایش عوارض و مرگ و میر از دیگر اثرات منفی این عفونت ها است.

گروه های پرخطر در برابر عفونت های بیمارستانی

زالی با بیان اینکه برخی گروه ها مانند افراد زیر یک سال، افراد بالای 65 سال و افراد مبتلا به بیماری های مزمن در معرض خطر عفونت های بیمارستانی هستند، خواستار توجه بیشتر به این گروه ها در نظام سلامت شد و تصریح کرد: در صورت ابتلا به بیماری پس از سه روز ابتدا، بستری شدن در بیمارستان علائم عفونت را نشان داد، این مورد به عنوان عفونت های بیمارستانی طبقه بندی می شود.

رئیس دوازدهمین کنگره تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون، مواد و تجهیزات پزشکی اضافه کرد: همچنین اگر بیمار سه تا پنج روز پس از ترخیص از بیمارستان و یا 30 روز پس از مداخله جراحی علائم عفونت را نشان دهد، به عنوان یک بیماری طبقه بندی می شود. عفونت بیمارستانی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت فعال سازی کمیته های کنترل عفونت بیمارستانی، خواستار توجه بیشتر به ظرفیت اجرایی این کمیته ها در بیمارستان ها به منظور افزایش اختیارات آنها شد.

وی در ادامه بر اهمیت آموزش برای پیشگیری از عفونت های بیمارستانی تاکید کرد.

مهمترین عامل در پیشگیری از عفونت در بیمارستانها

زالی توجه ویژه به شستن دست ها در بین کارکنان پوست را اقدامی بسیار موثر در کاهش عفونت های بیمارستانی دانست و افزود: بررسی ها نشان می دهد شستن دست ها مهم ترین عامل برای پیشگیری از عفونت های بیمارستانی است.

وی با اشاره به نامگذاری روزی در دنیا به نام روز جهانی دست شستن و توجه سازمان بهداشت جهانی به این موضوع، گفت: به منظور جلوگیری از انتقال آلودگی از یک بیمار به بیمار دیگر از طریق دست کادر درمانی، باید توجه ویژه ای به شستشوی صحیح دست ها شود. انجام داد

زالی همچنین با بیان اینکه بین بستری شدن در بیمارستان و عفونت بیمارستانی رابطه مستقیم وجود دارد، گفت: بخشی از عفونت های بیمارستانی می تواند از طریق تجهیزات مستعمل رخ دهد.

رئیس دوازدهمین کنگره تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون، مواد و تجهیزات پزشکی با بیان اینکه ابزار جراحی مستعمل احتمال آسیب بافتی بالاتری دارد، گفت: به دنبال استفاده از چنین ابزاری احتمال عفونت بیمارستانی افزایش می یابد.

زالی با اشاره به خطرات استفاده از تجهیزات پزشکی منسوخ شده، خواستار بازنگری در استفاده از این تجهیزات برای کنترل عفونت بیمارستانی شد و با بیان اینکه استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها منجر به مقاومت میکروبی می شود، گفت: در کشور ما در زمینه بیماران بستری در بیمارستان ها و در زمینه بیماران سرپایی، آنتی بیوتیک ها بسیار بیشتر از استانداردهای جهانی استفاده می شود.

وی با اشاره به لزوم توجه به پروتکل ها و دستورالعمل های وزارت بهداشت در خصوص مصرف آنتی بیوتیک ها گفت: مصرف بی مورد آنتی بیوتیک برای هر بیمار منجر به افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی برای کل جامعه می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تدوین 12 استراتژی جدید سازمان بهداشت جهانی در خصوص مصرف آنتی بیوتیک ها، بر تدوین پروتکل استاندارد شده بر اساس دستورالعمل های بالینی به روز در مورد نحوه مصرف آنتی بیوتیک ها تاکید کرد. .

ضرورت راه اندازی سامانه ثبت عفونت بیمارستانی

زالی با اشاره به ضرورت راه اندازی سامانه ثبت عفونت بیمارستانی گفت: بیوم عفونت هر بیمارستان با بیمارستان های دیگر متفاوت است.

وی خواستار تهیه نقشه مشخص عفونت بیمارستانی توسط کمیته کنترل عفونت بیمارستانی شد.

زالی افزود: در سامانه اعتباربخشی بیمارستان ها باید سندی بر اساس نقشه میکروارگانیسم بیمارستان ها وجود داشته باشد.

وی خواستار پیشگیری از کم گزارشی عفونت های بیمارستانی در گزارش ها شد و گفت: وزارت بهداشت با ثبت دقیق این موضوع می تواند دستورالعمل های موثرتری (راهنمای بالینی) تدوین کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت رعایت استانداردها در فضا و اتاق‌های بیمارستانی به منظور کنترل عفونت‌های بیمارستانی، ابراز امیدواری کرد که برنامه ملی الزام‌آور شامل دقیق‌ترین تا پیچیده‌ترین ابعاد کنترل عفونت بیمارستانی بتواند توسعه یابد.

زالی تصریح کرد: امروزه به جای واژه عفونت بیمارستانی از واژه عفونت های ناشی از خدمات بهداشتی درمانی استفاده می شود، یعنی عفونت هایی که قبلا فقط مربوط به بیمارستان بود، اکنون فقط در محیط بیمارستان دیده نمی شود و می تواند مربوط به سرپایی باشد. خدمات مراقبتی، مرکز بهداشت یا مربوط به خدمات کلینیک روزانه و موارد مشابه.

وی ادامه داد: با توجه به پیچیدگی و اهمیت وضعیت بیماران بستری، عفونت های بیمارستانی جزو عفونت های قابل توجه و بسیار مهم هستند، اما این بدان معنا نیست که سایر ابعاد عفونت ها در نظر گرفته نمی شود، بنابراین اگر بخواهیم سند یا پروتکل ملی در این زمینه داشته باشیم. در این زمینه ما باید تمام جنبه های ارائه خدمات مراقبت های بهداشتی را در نظر بگیریم.

وی افزود: به عنوان مثال اگر استانداردها و دستورالعمل های کاهش عفونت بیمارستانی را برای بیمارستان ها تدوین می کنیم، باید پروتکل ها و استانداردهای کلینیک درمانی را نیز تدوین کنیم.

در ادامه این مراسم عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه توانمندی نیروی انسانی و توجه به نگرش پرستاران و کادر درمانی می تواند هزینه های مراقبت را کاهش دهد، افزود: پیشگیری و کنترل عفونت های بیمارستانی باید بر اساس شواهد باشد.

وی با تاکید بر اینکه عفونت های بیمارستانی باید در اعتبارسنجی ها وزن بیشتری پیدا کند، آگاهی و آموزش، نظارت بر پروتکل های عفونت و رعایت بهداشت دست ها را از عوامل بسیار موثر در کنترل و کاهش عفونت های بیمارستانی عنوان کرد.

وی ضمن اشاره به نقش پرستاران در برنامه های کنترل عفونت بیمارستانی، ابراز امیدواری کرد که دستاوردهای این کنگره علمی در آینده در وزارت بهداشت مورد استفاده قرار گیرد.

عفونت های بیمارستانی باعث افزایش مرگ و میر می شود

در بخشی دیگر از این کنگره، حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی با بیان اینکه عفونت های بیمارستانی علاوه بر افزایش بار اقتصادی بر نظام سلامت، موجب افزایش مرگ و میر می شود، تلاش کرد. رضایتمندی کادر بهداشتی و درمانی را با کمک مسئولین افزایش دهد. گامی موثر در کاهش و پیشگیری از عفونت های بیمارستانی است.

در ادامه رضا شاه قدمی، دبیر علمی این کنگره نیز اظهار داشت: اولین کنگره تخصصی کنترل عفونت و استریلیزاسیون، مواد و تجهیزات پزشکی حدود 14 سال پیش با توجه به نیازی که در خصوص کنترل عفونت بیمارستانی در کشور احساس شد، برگزار شد. سطح

وی افزود: کنترل عفونت های بیمارستانی موضوعی چند بعدی است که به سازمان های متعددی در کشور مربوط می شود. در این کنگره سعی کردیم تشکل های مختلف اقتصادی، بهداشتی، پزشکی، انجمن ها، مراکز تحقیقاتی، دانشگاه های مرتبط با این موضوع را درگیر کنیم.

وی مقاومت میکروبی، بیماری های نوپدید و بازپدید و تجهیزات پزشکی را محورهای اصلی این کنگره عنوان کرد و از ارائه 67 مقاله، 150 پوستر و برگزاری 12 پنل در این کنگره خبر داد.

مهدی نوروزی، دبیر علمی علوم پایه کنگره نیز اظهار داشت: رشته هایی مانند میکروب شناسی، باکتری شناسی، اپیدمیولوژی، ویروس شناسی، انگل شناسی و قارچ شناسی که از علوم پایه پزشکی محسوب می شوند باید در حوزه کنترل عفونت فعالیت کنند. این موضوع فقط مختص پزشکان و متخصصان بالینی نیست.

وی با بیان اینکه عفونت های بیمارستانی تنها شامل باکتری ها نمی شود، به نقش ویروس ها در بروز عفونت های بیمارستانی اشاره کرد و گفت: علوم پایه پزشکی در کنار علوم بالینی باید در زمینه کنترل عفونت های بیمارستانی فعالیت بیشتری داشته باشند.

نوروزی تعداد عفونت های بیمارستانی در کشورهای در حال توسعه را بسیار بیشتر از کشورهای توسعه یافته عنوان کرد و افزود: تهیه سند ملی برای پیشگیری و کاهش عفونت های ناشی از خدمات درمانی در کشور ضروری است.

جعفر جندقی، رئیس مرکز بهداشت حرفه ای و محیطی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با اشاره به اهمیت و ضرورت پیشگیری از عفونت های مرتبط با ارائه خدمات بهداشتی، گفت: عفونت های بیمارستانی به عنوان یک بیماری جدی است. این مشکل هزینه های زیادی را برای بیماران و مراکز بهداشتی تحمیل کرد. و درمان را تحمیل می کند.

وی با بیان اینکه میزان عفونت های بیمارستانی نشان دهنده کیفیت خدمات ارائه شده است، مقاومت ضد باکتریایی را یکی از چالش های جدید در سطح جهانی عنوان کرد.

وی پیشگیری از شیوع عفونت ها در بیمارستان ها و مراکز درمانی، حفظ سلامت و روحیه کارکنان، کاهش هزینه های بیمارستانی و کاهش بروز، عوارض و مرگ و میر ناشی از عفونت را از جمله این اهداف عنوان کرد.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا