بهداشت و درمان

ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت (تابنا)، محمد رئیس زاده با بیان اینکه قبل از مشکل کمبود پزشک، مشکلات بیشتری در توزیع آنها داریم، گفت: 42 درصد متخصصان ما در پنج کلان شهر زندگی می کنند. طول عمر پزشکان در مناطق محروم کم است. بنابراین ابتدا باید توزیع پزشکان را عادی کنیم. ما بیشتر در پزشک متخصص کمبود داریم، در رشته پزشکی عمومی کمبود کمتری داریم و راه حل این است که ورود پزشکان عمومی به دوره های تخصصی را تسهیل کنیم.

وی با بیان اینکه بیش از 85 هزار پزشک عمومی در کشور داریم، افزود: از این تعداد بیش از 30 هزار نفر پزشک نیستند. تعداد کمی از این گروه وارد رشته های تخصصی مانند بیهوشی و اطفال، جراحی و فوریت های پزشکی می شوند. وقتی از این تعداد نتوانیم ظرفیت دستیاری اطفال و هوشبری را پر کنیم آیا افزایش ظرفیت پزشکان عمومی مشکل را حل می کند؟ من تعجب می کنم که برخی از مسئولان نمی خواهند مشکل را درک کنند. مشکل یک چیز است و راه حلی که آنها تجویز می کنند چیز دیگری است. این دو جزیره از یکدیگر جدا هستند.

رئیس زاده با طرح این سوال که چرا به رشته های بیهوشی، اطفال و فوریت های پزشکی کم است، ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی تهران از 60 متخصص اطفال سالانه تنها 6 نفر وارد این رشته شده اند. راه حل افزایش ظرفیت ورودی رشته های تخصصی افزایش پذیرش پزشکان عمومی نیست. عده ای از سلامت کشور کینه دارند که نمی خواهند نظرات کارشناسی را بپذیرند.

وی با بیان اینکه همه کشورها با مشکل کمبود کادر پزشکی مواجه هستند، افزود: بر اساس بررسی های انجام شده تا سال 2030 با کمبود 18 میلیون نفری کادر درمانی در دنیا مواجه خواهیم بود. بنابراین، همه کشورها در حال برنامه ریزی برای تامین کادر پزشکی هستند. یک سری از کشورهای اروپایی از کشورهای دیگر مانند ایران نیرو جذب می کنند و دلیل آن هم این است که آن کشورها با اعمال سیاست های مختلف موضوع پذیرش را آسان کرده اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا