سلامت خانواده

شیرینی ممکن است باعث بلوغ زودرس شود – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

محققان گزارش دادند كه شیرین كنندگان قند ، مصنوعی آسپارتام ، سوكرالوز و گلیسیریزین (ریشه شیرین بیان) همه به طور قابل توجهی با افزایش خطر بلوغ زودرس ، به ویژه در كودكان حساس ژنتیکی همراه هستند.

علاوه بر این ، محققان دریافتند که هرچه کودکان بیشتر این شیرین کننده ها را مصرف کنند ، خطر بلوغ زودرس بیشتر می شود.

دکتر یانگ چن ، استاد پزشکی خانوادگی در بیمارستان پزشکی تایپه در تایوان ، گفت: “این مطالعه یکی از اولین مطالعاتی است که برای مرتبط کردن عادات رژیم غذایی مدرن – به ویژه شیرین کننده ها ، با عوامل ژنتیکی و رشد زودرس در یک گروه بزرگ و واقعی است.”

در تحقیقات قبلی ، چن دریافت که برخی از شیرین کننده ها می توانند به طور مستقیم بر هورمون ها و باکتری های روده مرتبط با بلوغ زودرس تأثیر بگذارند.

به عنوان مثال ، مطالعه قبلی چن نشان داد كه شیرین كننده مصنوعی پتاسیم Assexulfam (ACE-K) هورمونهای مرتبط با بلوغ را آزاد می كند و گلیسیریزین تعادل باكتریهای روده را تغییر می دهد و بر ژنهای درگیر در بلوغ تأثیر می گذارد.

چن گفت: “این نشان می دهد که آنچه کودکان می خورند و می نوشند ، به ویژه محصولاتی که حاوی شیرین کننده هستند ، ممکن است تأثیر فوق العاده و قدرتمندی در رشد آنها داشته باشد.”

برای این مطالعه جدید ، محققان داده های بیش از 5 نوجوان در تایوان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند ، که از این چهار بلوغ زودرس تجربه کردند.

طبق گفته کلینیک کلیولند ، بلوغ معمولاً بین 1 تا 2 سال برای دختران و سن 1 تا 2 سال برای پسران آغاز می شود.

کلینیک کلیولند می گوید بلوغ زودرس زمانی اتفاق می افتد که مغز کودک خیلی سریع گنادوتروپین را آزاد می کند و باعث می شود اندام های تولید مثل شروع به تولید هورمونهای جنسی کند.

کودکانی که بلوغ زودرس دارند ممکن است به سرعت رشد کنند ، اما زودتر از حد معمول متوقف می شوند و بزرگسالان را کوتاه تر از حد متوسط می کنند. در طولانی مدت ، آنها ممکن است در معرض خطر بیماری های بیشتر قلبی ، برخی از سرطان ها و دیابت نوع 2 قرار بگیرند.

محققان از پرسشنامه ها و نمونه های ادرار برای ارزیابی مصرف شیرین کننده های نوجوان استفاده کردند و استعداد ژنتیکی آنها را با استفاده از پانل 5 ژن مرتبط با بلوغ اولیه مرکزی آزمایش کردند.

محققان دریافتند که نه تنها شیرین کننده های خاصی با بلوغ زودرس همراه هستند ، بلکه پسران و دختران نیز به انواع مختلف شیرین کننده ها واکنش نشان دادند.

نتایج نشان می دهد که سوکرالز خطر ابتلا به بلوغ زودرس در پسران را افزایش می دهد ، در حالی که گلیسیریزین ، Suncoros و قندهای اضافه شده خطر در دختران را افزایش می دهد.

چن گفت: “این نتایج تفاوت های جنسیتی در مورد چگونگی تأثیر شیرین کننده ها بر پسران و دختران را نشان می دهد و یک لایه مهم به درک ما از خطرات سلامت فردی اضافه می کند.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا