اخبار سلامت

شیءانگاری جنین ممنوع/ زایمان باید برای زنان خوشایند باشد

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، شهلا خسروی; یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری که در بیمارستان اکبرآبادی برگزار شد، با اشاره به اینکه ترس و نگرانی از بارداری یا زایمان ممکن است مادران را به سقط جنین سوق دهد، گفت: مادران می توانند با اطمینان از سلامت به پزشک مراجعه کنند. از خودت و کودکت

شیء شدن جنین ممنوع است

وی افزود: شیئی شدن جنین یکی از دلایلی است که ممکن است باعث سقط جنین شود در حالی که جنین در هر مرحله از زندگی دارای حیات و حق حیات است و لخته خون نیست.

خسروی ادامه داد: از سوی دیگر باید به نقش همسران در ترغیب زنان به سقط جنین توجه کرد و با فرهنگ سازی از این امر جلوگیری کرد. زیرا در مواردی همسر زن اصرار به سقط جنین خود دارد و در این موارد اگر فقط مشاوره به زنان انجام شود چندان موثر نخواهد بود.

وی با بیان اینکه سقط جنین عمدی عمدتاً در زنان جوان زیر 35 سال و به دلیل عدم تمایل به فرزند بیشتر اتفاق می افتد، گفت: در کشور ما مراکز بهداشتی و درمانی و مراکز بهداشتی درمانی به زنان باردار مشاوره می دهند و در برخی از کشورها نیز مادران در برخی از کشورها مشاوره می دهند. از کلینیک های مراقبت بارداری در فرآیند مشاوره گنجانده شده است. در این مراکز مادرانی که قصد سقط جنین دارند شناسایی و از سقط منصرف می شوند.

آیا وزارت بهداشت بر سقط جنین در کلینیک ها نظارت دارد؟

دلایل اصلی سقط جنین

دکتر مریم مریدی; در ادامه این نشست خبری، دکترای سلامت باروری در پاسخ به سوال تسنیم درباره دلایل مهم سقط جنین گفت: یکی از دلایل سقط جنین وجود ابزار سقط جنین از جمله دارو است و دلایل دیگر مربوط به مسائل فرهنگی و… مسائل اقتصادی از جمله اینکه نقش مادر و هویت مادر به دلایل مختلف برای برخی از زنان کم اهمیت شده است.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که نقش همسر فرد نیز در عمل سقط جنین حائز اهمیت است و این در حالی است که بیشتر برنامه های فرزندآوری و پیشگیری از سقط، مادر را هدف قرار می دهد. به عنوان مثال، هنگامی که انگیزه ای برای بچه دار شدن در نظر گرفته می شود، مادران گروه هدف اصلی هستند یا در بحث داشتن همسر، ذهن ها بیشتر به سمت زنان معطوف می شود تا مردان. این موضوع این پیام را می دهد که تمام مسئولیت تربیت فرزند بر عهده مادر است در حالی که بسیاری از مادران در جامعه حضور دارند و علاوه بر نقش مادری، نقش های اجتماعی دیگری را نیز ایفا می کنند. این باعث می شود که تمایل آنها به بچه دار شدن کاهش یابد و برخی افراد به سقط جنین سوق پیدا کنند.

دانش آموزی گفت: یک راهکار مهم برای پیشگیری از سقط جنین عمدی کسب آگاهی در مورد بچه دار شدن است. زوجین باید بدانند که حق ندارند از جنین جان بگیرند. زیرا حق حیات اولین حقی است که خداوند به همه انسانها داده است.

وی خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر این است که ترس از زایمان و مادر شدن در برخی از خانم ها زیاد است و بدرفتاری هایی که ممکن است در بخش های زایمان انجام شود گاهی اوقات منجر به تجربیات منفی زایمان می شود.

مریدی افزود: اقدامات مهمی برای خوشایند شدن روند زایمان در سطح وزارت بهداشت انجام شده است، از جمله اینکه پس از ترخیص مادران پس از زایمان، لینک نظرسنجی برای آنها ارسال می شود تا میزان رضایتمندی مادران سنجیده شود. مادران با کادر درمان و برخورد بیمارستان با مادر. همچنین اخلاق حرفه ای در مامایی در برنامه درسی مامایی گنجانده شده است تا نحوه ارتباط ماماها با مادران را بیاموزیم. اما نکته مهم این است که تنها ماماها و پزشکان نیستند که در خوشایند شدن روند زایمان تاثیر دارند و از بستری شدن در بیمارستان تا سایر گروه ها می توانند در این امر موثر باشند.

وی یادآور شد: بسیاری از مواقع رفتارهای نادرستی که هنگام زایمان رخ می دهد به دلیل بی اطلاعی مادران از روند بارداری و زایمان است. در این زمینه کلاس های آمادگی زایمان که برگزار می شود باعث می شود مادر تجربه بیشتری کسب کند و همکاری بیشتری با کادر درمان در روند زایمان داشته باشد که به کاهش تجربیات ناخوشایند کمک می کند.

بیشترین خطر سقط عمدی در هفته چهارم تا ششم بارداری

صدیقه عبدالله پور; دکترای بهداشت باروری نیز در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: طبق دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت، هر خانمی باید تا زمان یائسگی و بعد از آن به ماما برای مشاوره دسترسی داشته باشد. ماماها هم اکنون در سطوح مختلف مراکز بهداشتی درمانی در قالب مراقبین بهداشتی در حوزه بهداشت و درمان تمامی مراقبت های لازم را به زنان باردار ارائه می کنند.

وی با بیان اینکه بیشترین خطر سقط عمدی در هفته چهارم تا ششم بارداری است، ادامه داد: ماماها در مراکز بهداشتی درمانی می توانند در این مدت مراجعه کنندگان خود را شناسایی و به آنها مشاوره دهند.

عبدالله پور افزود: یکی از گرایش های مامایی مشاوره در مامایی است. در این زمینه تکنیک های مشاوره و روانشناسی برای پیشگیری از آسیب به جنین آموزش داده می شود و با بهره گیری از ظرفیت این دسته از مشاوران مامایی می توان در کاهش آمار سقط جنین استفاده کرد.

ناهید جهلی; مدیر گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم اظهار داشت: آموزش اولیه و گفتگو با مادران باردار در ارائه مشاوره های مناسب به این افراد نقش بسزایی دارد.

وی تصریح کرد: پیشگیری از سقط جنین نیازمند هماهنگی بین دستگاهی است و باید بتوانیم با آموزش دانش آموزان مامایی و افزایش آگاهی والدین از این اتفاق ناخوشایند جلوگیری کنیم.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا