سلامت خانواده

ششصد میلیون تومان; هزینه درمان هر بیمار سوختگی – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سلامت جو ، نشست خبری روز ملی پیشگیری از سوختگی با حضور محمدجواد فاطمی رئیس بیمارستان سوانح سوختگی حضرت فاطمه (س)س) و موسس انجمن سوختگی مصطفی ده مرده رئیس بیمارستان شهید مطهری و جلالی مدیرعامل ققنوس برگزار شد.

فاطمی در ابتدای این نشست گفت: در زمینه سوختگی مشکلات زیادی وجود دارد. اگر بخواهیم مشکل سوختگی را در ایران حل کنیم باید مشکلات پیشگیری از سوختگی حل شود. در تمامی کشورهایی که در این زمینه موفق بوده اند، پیشگیری صورت گرفته است.

وی ادامه داد: اولین قدم در پیشگیری از سوانح سوختگی آموزش است تا مردم بفهمند راه حل های ساده ای برای پیشگیری از سوختگی وجود دارد، سوختگی نزدیک همه ماست و باید به مسئولان آموزش داد که سوختگی یکی از دغدغه های آنهاست.

قوانین باید اصلاح شود

فاطمی گفت: مرحله دوم قانون گذاری است، باید از مسئولان ایمنی کارگاه ها و کارخانه ها، وزارت کار و رفاه اجتماعی، وزارت نیرو و مجلس بخواهیم ابتدا قوانین را اصلاح کنند. قوانین جدید باید تصویب و اجرا شود. در کشور ما قوانین به راحتی قابل دور زدن هستند. به چه دلیل بیمارستانی مجوزی گرفت که بعد از سوختگی غیراستاندارد بودن آن مشخص شد؟ راه حل سوم استانداردسازی است. با استانداردسازی وسایل گرمایشی، سیستم گرمایشی مدارس، اماکن عمومی و خودروها باید کار کند تا حوادث سوختگی رخ ندهد.

وی افزود: حمایت از بیماران سوانح سوختگی بسیار مهم است، تحقیقات نشان داده است که در صورت حمایت از افراد سوخته مشکلات روحی و روانی آنها حل شده و به جامعه باز می گردند. حمایت هم مالی و هم معنوی است. مردم باید از نظر اقتصادی حمایت شوند.

ده مرد ادامه داد: هزینه سوختگی امروز از دست ما خارج شده است، در بیمارستان دولتی اگر مریض سوختگی یک ماه استراحت کند 600 میلیون هزینه دارد، در بیمارستان خصوصی هم فوق العاده زیاد است و به آن مبتلا می شود. مبلغ در روز اول.”

30000 بیمار سوختگی به بیمارستان ها ارجاع شدند

فاطمی درباره آمار سوختگی ها در کشور گفت: در کشورهای جهان سوم آمار درستی وجود ندارد چرا که تعداد زیادی از بیماران سوختگی به طب سنتی مراجعه می کنند، برخی در کلینیک ها به صورت سرپایی درمان می شوند، بنابراین عددی که وجود دارد این تعداد است که در بخش سوختگی بیمارستان های زیادی وجود دارد.

وی گفت: بین 22 تا 28 هزار نفر در بیمارستان های سوختگی سراسر کشور حضور دارند. در آمار کلی می گوییم تقریبا 30000 نفر. معمولاً به ازای هر یک بستری در بیمارستان، 6 تا 8 نفر به صورت سرپایی درمان می شوند. 3 هزار نفر از این افراد جان خود را از دست می دهند و جان خود را از دست می دهند میر ما دو برابر نرخ مرگ و میر در جهان داریم. دلیلش هم این است که تجهیزات خوبی نداریم و بیشتر تجهیزات پزشکی فرسوده و غیرقابل استفاده هستند. 27 هزار نفر ترخیص شده از بیمارستان داریم که نیمی از آنها معلول خواهند شد. متاسفانه از نظر میزان بروز سوختگی، میزان سوختگی ما 8 برابر میانگین جهانی است.

مردان بیشتر می سوزند

فاطمی اذعان داشت: بیشترین افرادی که در سراسر کشور دچار سوختگی می شوند مردان هستند که با شعله و بیشتر دست می سوزند. می سوزدسالانه 2000 سوختگی در تصادفات برق گرفتگی داریم که 65 درصد آن قطع عضو است. دسته دوم خانم ها هستند که به دلیل سوختگی با مایعات داغ در آشپزی اتفاق می افتد. دسته سوم کودکان هستند که با مایعات داغ اتفاق می افتد.

مرده ادامه داد: در کاگران ساختمان ها اغلب مجروح و قطع می شوند، انفجار با گاز شهری مورد بعدی سوختگی است، سوختگی اسیدی که عمدی است و خدایا شکرت بسیار بسیار کم است.

ده مرد بیان کرد: از نظر سنی بیشترین سوختگی در سن کار و تولید است که از 15 تا 40 سال را شامل می شود.

سوختگی در کل اروپا به اندازه یک شهر ما نیست

وی افزود: هزینه ها بسته به سال متفاوت است و هر سوختگی هزینه متفاوتی دارد. سوختگی در کل اروپا به اندازه یک شهر ما مشکل ما تعداد بیماران سوختگی است.
در این زمینه توصیه می شود آموزشایجاد شغل و اقتصاد برای رفع سوختگی.

فاطمی گفت: یکی از مهم ترین مشکلات در بحث سوختگی این است که وزارت بهداشت متولی این امر نیست. ما در وزارت بهداشت و ایران چیزی به عنوان متولی سوختگی نداریم. سوختگی با فقر همراه است و بیمارستان سوختگی خصوصی نداریم. 280 بیمارستان تامین اجتماعی داریم اما یک تخت سوختگی هم در آن نیست.

وی تصریح کرد: روشی که برای درمان سوختگی در بیمارستان ها استفاده می کنیم مربوط به پنجاه سال پیش است و این تنها به دلیل کمبود تجهیزات ماست. همه کشورهای توسعه یافته هر روز یا هر هفته از سوختگی آگاه هستند، حتی اگر سوختگی دیگر مشکل آنها نیست. روزهایی در تقویم داریم که یک ریال هم هزینه ندارد، اما روزهای سوختگی در تقویم وجود ندارد. این را بدانید که هر تومان سرمایه گذاری در پیشگیری از سوختگی 30 برابر برای ما سود دارد.

تجهیزات درمان سوختگی ضعیف است

ده مرد اذعان داشت: در بحث سوختگی دانش فنی بسیار بالایی داریم اما در بحث تجهیزات از همه کشورهای دنیا عقب هستیم. خیلی دستگاهی نیست که گاهی تجهیزات بیمارستانی را تعمیر کنیم و دوباره از آن استفاده کنیم، وضعیت تجهیزات در کشور بسیار بد است.

بیماران سوختگی مظلوم

فاطمی تصریح کرد: به وقتش آقای قرار بود قاضی زاده هاشمی جدول ویژه سوختگی در ساختار وزارت بهداشت تشکیل دهد که متاسفانه موفق نشد. آمیز نبود یکی از درخواست های من ایجاد مطب سوختگی در وزارت بهداشت است. بیماران سوختگی یکی از مظلوم ترین بیماران ایران هستند.
درمان و حفاظت پس از سوختگی نیز ناقص است.

در حال حاضر به روز رسانی…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا