سلامت خانواده

شب یلدا را هوشمندانه بگذرانیم؛ بدون پرخوری، بدون حذف پریود – خبرگزاری مهر ایران و جهان

آزیتا حکمت دوست، متخصص تغذیه بیمارستان آیت الله طالقانی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر پرهیز از پرخوری در شب یلدا گفت: فلسفه این شب است. دورهمی و آرامش است و مصرف غذا باید آگاهانه، متعادل و بر اساس نیاز بدن باشد.

پرخوری نکنید، آگاهانه غذا بخورید

وی به مصرف زیاد مواد مخدر اشاره کرد پر از شکر و پرنامک در شب یلدا گفت: توصیه کلی پرخوری نیست. شب یلدا فرصتی است برای گذراندن وقت در کنار خانواده و بزرگترها، نه پرخوری و صرفاً به دلیل وجود غذاهای متنوع سر سفره، همه آنها را با هم مصرف نکنیم. هنگام غذا خوردن باید عاقلانه فکر کرد و انتخاب کرد.

شیرینی و کیک؛ کالری بالا، ارزش غذایی کم

به گفته این کارشناس؛ غذاهایی مانند شیرینی و کیک که معمولا در مهمانی های یلدا وجود دارند ارزش غذایی چندانی ندارند و بیشتر کالری خالی محسوب می شوند. این مواد می توانند باعث افزایش وزن به خصوص برای افراد دارای اضافه وزن شوند. بنابراین اگر امکان حذف آنها وجود دارد بهتر است و در غیر این صورت باید مصرف آنها به حداقل برسد.

انار؛ مفید اما با تعادل

وی انار را میوه ای بسیار مقوی و سرشار از آنتی اکسیدان ها، پلی فنل ها، ویتامین ها و املاح دانست و توصیه کرد: مصرف آن در شب یلدا ضروری است و انار قند ساده بالایی نیز دارد و زیاده روی در مصرف آن به خصوص اگر هسته آن خورده نشود باعث یبوست می شود. بنابراین باید در حد اعتدال مصرف شود.

هندوانه؛ یک انتخاب سرد در فصل سرد

این متخصص تغذیه با بیان اینکه هندوانه از میوه های تابستانی و دارای طبع سرد است، گفت: در فصل زمستان میوه چندان مناسبی نیست اما اگر فردی تمایل به مصرف آن داشته باشد بهتر است از قاچ کوچک آن استفاده کند، هندوانه اگرچه حاوی آب، ویتامین C و املاح است اما قند ساده بالایی دارد.

وی افزود: آجیل سرشار از مواد مغذی و مواد معدنی مانند روی، سلنیوم و پتاسیم است و اگر خام و بدون نمک باشد از مواد غذایی مفید محسوب می شود. اما به دلیل چربی و کالری بالایی که دارند، مصرف آنها را باید به یک مشت کوچک محدود کرد، حتی اگر حاوی چربی های مفیدی مانند امگا 3 و امگا 9 باشند.

این متخصص تغذیه در پایان تاکید کرد: خوردن انواع غذاها در شب یلدا اشکالی ندارد اما باید اصل تعادل و مصرف هوشمندانه رعایت شود. ملاک غذا خوردن باید نیاز و میل لحظه ای بدن باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا