شایع ترین بیماری های کودکان در فصل سرما/ بچه ها چه لباسی بپوشند؟ – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان
خبرگزاری مهر _ بخش بهداشت: وقتی هوا سرد می شود، ویروس هایی که باعث عفونت های تنفسی به خصوص در کودکان می شوند، تشدید می شوند. و احتمال سرماخوردگی را در افراد مختلف افزایش می دهد.
همچنین باید در نظر داشت که زندگی شهری، هوای بسیار آلوده، بارندگی بسیار کم و هوای خشک داریم که احتمال سرماخوردگی را در این فصل به ویژه در کودکان افزایش می دهد. در این رابطه با فریبا شیروانی فوق تخصص عفونی کودکان گفت وگویی انجام داده ایم.
الگوی خوبی برای کودکان باشید
شیروانی در خصوص کنترل بیماری سرماخوردگی تصریح کرد: دیگران به ویژه کودکان باید یاد بگیرند که هنگام عطسه یا سرفه بینی خود را با دستمال یا آستین بپوشانند تا ویروس سرماخوردگی سرایت نکند. همچنین زمانی که دستان آنها به ترشحات بینی آلوده می شود باید دست های خود را بشویند.
مواردی که باعث تشدید سرماخوردگی در این فصل می شود
وی بیان کرد: دلایل مختلفی برای ابتلا افراد به ویروس سرماخوردگی وجود دارد که از آن جمله می توان به خستگی، بی خوابی و استرس زیاد اشاره کرد. کسانی که آلرژی دارند و آلرژی آنها کنترل نمی شود، کسانی که سینوزیت دارند و همچنین کسانی که تغذیه خوب و سالمی ندارند از سبزیجات استفاده نمی کنند، این باعث می شود بیشتر از افراد دیگر سرما بخورند.
شیروانی گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا به افراد به ویژه کسانی که بیماری زمینه ای دارند قطعا توصیه می شود.
وی ادامه داد: بچه ها در سنین مختلف هستند اما بچه هایی که به مدرسه می روند و دائماً با محیط بیرون در تماس بوده اند. هنگامی که به خانه برمی گردد، می تواند منجر به بیماری در خردسالان ساکن در آن خانه شود.
فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان گفت: شایع ترین بیماری در نوزادان و کودکان در فصل سرما عفونت های تنفسی است. این عفونت تنفسی گاهی با عفونت های گوارشی همراه است و فرد دارای علائم گوارشی مانند: دل درد، اسهال و استفراغ است.
وی گفت: ویروس هایی در محیط وجود دارند، ویروس هایی مانند آنفولانزا و کرونا، ویروس های دستگاه تنفسی (RSV) که یکی از شایع ترین عوامل سرماخوردگی است و هر کودکی بسته به سنی که دارد ممکن است به آن مبتلا شود. برای آنها خطرناک است .
وی افزود: زمانی که کودک علائم شدیدی مانند تب بالا، استفراغ یا سرفه بسیار شدید دارد، والدین باید کودک را نزد پزشک ببرند و کودک را در خانه نگه ندارند تا وضعیت جسمانی کودک بدتر شود.
پزشک با توجه به شدت وضعیت کودک دارو تجویز می کند
شیروانی ادامه داد: پزشک با توجه به آلرژی بودن یا نبودن کودک و اینکه بیماری کودک گوارشی یا تنفسی است، درمان را شروع می کند. معمولاً درمانها در ابتدا علامتی هستند (نوعی از درمان که بر از بین بردن علائم تمرکز دارد و علت اصلی بیماری را بررسی نمیکند)، مگر اینکه کودک عفونت گلو، سینوزیت یا چرکی ریه داشته باشد، پزشک به کودک آنتیبیوتیک میدهد. . اما اگر وضعیت کودک بسیار وخیم باشد، در بیمارستان بستری می شود.
وی افزود: اگر استفراغ شدید برای کودک اتفاق بیفتد خطرناک است و ممکن است مغز کودک را تحت تاثیر قرار دهد.
چه توصیه ای برای پوشش کودکان در این فصول دارید؟
شیروانی گفت: وقتی مادر بچه دار می شود هیچ آموزشی نمی بیند. یکی از مهمترین مشکلات جامعه امروزی، لباس پوشیدن فرزندان توسط والدین است.
وی افزود: طبق نظر بزرگترهای خانواده لباس های زیادی به کودک می پوشانند اما دیده می شود که کودک لباس زیادی به تن دارد اما کمر یا پاهای کودک در معرض باد است. . کودکانی که در سنین پایین هستند، حتماً باید لباسهای سرپوشیده بپوشند تا پشت کودک در معرض باد قرار نگیرد. همچنین استفاده از جوراب های بلند اکیداً توصیه می شود، زیرا جوراب های کوتاهی که امروزه مد شده اند برای کودکان مناسب نیستند و برای بزرگسالان هستند.
شیروانی در پایان خاطرنشان کرد: همیشه به والدین توصیه می کنیم که حتی در سنین 16 تا 17 سالگی فرزندان خود را از جوراب کوتاه استفاده نکنند و نوزاد خود را بر اساس دمای محیط بپوشانند. زیرا اگر لباس های زیادی بپوشند و دمای بدن با محیط سازگار نباشد، ممکن است کودک دچار زردی شود. اگر رسانه ها بتوانند لباس پوشیدن را آموزش دهند، بسیاری از خانواده ها در پوشیدن لباس به فرزندان خود اشتباه نمی کنند.