سی تی اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؟

به گزارش خبرگزاری TASNIM ، سی تی اسکن (سی تی اسکن) بخشی جدایی ناپذیر از پزشکی مدرن است. این دستگاه ها ، موجود در کلیه بیمارستان ها و بسیاری از کلینیک ها ، به پزشکان این امکان را می دهد تا مشاهده سریع و دقیق در بدن را مشاهده کنند و به تشخیص بیماری هایی مانند سرطان ، سکته مغزی و صدمات داخلی کمک کنند ، اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که اعتماد به نفس رو به رشد جوامع به این فناوری ممکن است عوارض پنهان داشته باشد.
این مطالعه ، که در پزشکی داخلی JAMA منتشر شده است ، هشدار می دهد که در سال 2023 ، سی تی اسکن در ایالات متحده ممکن است در نهایت منجر به بیش از 100000 مورد سرطان اضافی شود. محققان می گویند اگر روند فعلی ادامه یابد ، این اسکن ها ممکن است سالانه حدود 5 ٪ از کل سرطانهای جدید را ایجاد کند.
این آمار نگرانی هایی را برانگیخته است. در سال 2023 تخمین زده می شود که حدود 93 میلیون سی تی اسکن در 62 میلیون نفر انجام شده است.
براساس گزارش پزشکی اکسپرس ، خطر یک بار سی تی اسکن کم اما صفر نیست. هرچه فرد جوان تر باشد ، خطر بیشتر خواهد بود. کودکان و نوجوانان به ویژه در معرض خطر بیشتری هستند زیرا بدن آنها هنوز در حال رشد است و آسیب های ناشی از پرتوهای یونیزه ممکن است سالها بعد خود را نشان دهد.
با این حال ، بیش از 90 ٪ از اسکن های CT در بزرگسالان انجام می شود ، بنابراین بیشترین تأثیر برای این گروه سنی است. شایع ترین سرطان های مرتبط با قرار گرفتن در معرض پرتوهای CT شامل سرطان ریه ، روده بزرگ ، مثانه و سرطان خون است. در زنان ، سرطان پستان نیز مهم است.
البته همه اسکن ها به همان اندازه خطرناک نیستند. در بزرگسالان ، اسکن شکمی و لگن بیشترین سهم را در موارد آینده سرطان دارند. در کودکان ، بیشترین نگرانی در مورد اسکن سر ، به ویژه در نوزادان زیر یک سال است.
فن آوری های جدید می توانند به کاهش این خطر کمک کنند. به عنوان مثال ، اسکن های CT بر اساس شمارش فوتون دوز تابش کمتری دارند و MRI به هیچ وجه از پرتو استفاده نمی کند. محققان پیشنهاد می کنند که استفاده بهتر از لیست های تشخیصی می تواند به پزشکان کمک کند تا تصمیم بگیرند که در چه زمانی اسکن مورد نیاز است و از روش های ایمن تر مانند MRI یا سونوگرافی استفاده می شود.
پایان پیام/