سیر تا پیاز بیماری نقرس؛ کدام افراد درگیر این بیماری میشوند؟
عبدالرحمن رستمیان فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره نقرس و علائم آن گفت: نقرس یک بیماری متابولیک است که مفاصل را درگیر می کند و در ابتدا فرد دچار تورم و التهاب شدید در مفاصل می شود.
وی ادامه داد: به طور معمول این التهاب پس از یک هفته بهبود می یابد اما به دلیل وجود اسید اوریک در خون باعث بروز حملات مکرر در فرد می شود. وقتی اسید در بدن بالا می رود، بدن قادر به دفع اسید نیست و این اسیدها در داخل مفصل رسوب می کنند و باعث التهاب مفصل می شوند. این اسیدها گاهی منجر به ایجاد سنگ کلیه در فرد می شود.
علائم نقرس
رستمیان بیان کرد: یکی از علل نقرس در افراد می تواند ژنتیکی باشد به طوری که بدن فرد اسید اوریک زیادی تولید می کند و کلیه ها توانایی دفع آن را ندارند. سایر علل نقرس عبارتند از تغذیه، افرادی که سندرم متابولیک دارند. آنها با استفاده زیاد از فرآورده های گوشتی به این سندرم مبتلا می شوند. اسید موجود در فرآورده های گوشتی و غذاهای دریایی نسبت به سایر غذاها بیشتر است و یکی از عوامل تشدید کننده نقرس در بدن است.
وی ادامه داد: مصرف مشروبات الکلی نیز می تواند باعث نقرس، اسیدیته بالا، حملات مفاصل یا سنگ کلیه شود. این افراد باید داروهایی مصرف کنند که سطح اسیدی خون آنها را کاهش می دهد و همچنین استفاده از مسکن های ضد التهابی برای کاهش درد این نوع بیماران تجویز می شود.
داروهایی برای درمان نقرس
این فوق تخصص روماتولوژی تصریح کرد: دو داروی اصلی برای درمان نقرس در بازار موجود است که این دو دارو معمولا در ابتدای تشخیص نقرس تجویز می شوند. یکی از داروها آلپرینول و داروی بعدی بوستات است که در کنترل این بیماری بسیار کمک کننده است. اگر بیماران نقرس را به موقع درمان کنند، بیشتر افراد بهبود می یابند.
چه کسانی کاندیدای نقرس هستند؟
رستمیان تصریح کرد: برخی افراد زمینه ژنتیکی نقرس دارند و ممکن است از پدر یا برادرشان شروع شود. گروه بعدی افرادی هستند که مصرف بالای پروتئین مانند گوشت قرمز و غذاهای دریایی دارند و همچنین افرادی که مشروبات الکلی مصرف می کنند کاندیدای ابتلا به نقرس هستند.
وی اضافه کرد: یک نکته مهم این است که کسانی که به دلیل مصرف الکل به نقرس مبتلا می شوند باید به طور کلی الکل را از زندگی خود حذف کنند اما کسانی که به دلیل مصرف زیاد پروتئین دچار نقرس می شوند می توانند از پروتئین ها به میزان کنترل شده استفاده کنند. و نیازی به قطع کامل آن نیست.
راه پیشگیری از نقرس
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: برای پیشگیری و پیشگیری از بیماری نقرس ابتدا باید تغذیه مناسب و اصولی در زندگی داشته باشیم و فعالیت های ورزشی روزانه باعث افزایش قدرت عضلانی می شود.
منبع: مهر