سیب، شاهکار طبیعت برای سلامتی انسان
به گزارش خبرگزاری ایمنا، میوه ها و سبزیجات دارای فیبر و سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی هستند که برای حفظ سلامت بدن باید از آنها در برنامه غذایی روزانه استفاده کرد زیرا می تواند بدن را در برابر برخی بیماری ها محافظت کند.
میوه ها ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی دارند و برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند. فسفر، روی، اسید فولیک، منیزیم، ویتامین E، A و C از جمله مواد معدنی و ویتامینهای موجود در میوهها هستند و به همین دلیل برای صبحانه یا میانوعده انتخاب خوبی هستند.
رژیم غذایی حاوی مصرف کافی میوه می تواند به کاهش فشار خون، کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی و پیشگیری از سرطان کمک کند، یکی دیگر از اثرات میوه در رژیم غذایی خطر ابتلا به مشکلات گوارشی را کاهش می دهد و به حفظ اشتها با تأثیر مثبت بر خون کمک می کند. شکر
از دیگر خواص میوه ها این است که به دلیل آب فراوانی که دارند می توانند به هیدراته نگه داشتن بدن کمک کنند و علاوه بر نوشیدن آب منبعی برای تامین آب از دست رفته بدن هستند که باعث شادابی و شادابی پوست می شود. تاثیر بر شفافیت آن علاوه بر این، تأثیر بسزایی در تقویت عملکرد مغز و جلوگیری از کاهش حافظه دارد.
در این میان سیب میوه ای است که فواید آن برای سلامتی بدن اذعان دارد که خوردن یک عدد سیب در روز از مراجعه به پزشک جلوگیری می کند، زیرا سیب فاقد چربی، سدیم و کلسترول بوده و منبع خوبی از فیبر است.
تاثیر مصرف سیب در دفع سموم بدن / بیش از 7000 نوع سیب در جهان وجود دارد.
منصور رضایی، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایمنا درباره فواید مصرف سیب و گنجاندن این میوه در رژیم غذایی به خبرنگار ایمنا می گوید: از دهه های گذشته این ضرب المثل رایج بود که با مصرف یک عدد سیب در روز نیاز به مراجعه به پزشک به حداقل می رسد و به همین دلیل مردم آشنا هستند. با اهمیت مصرف سیب در بهبود سلامت. و تقویت سطح سلامت عموم مردم بسیار مهم است و این باور را ترویج میکند که مصرف سیب برای بدن بسیار مفید است و منبعی غنی از مایعات، فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و مواد آنتی اکسیدانی است که تمام پنج مورد ضروری را دارد. برای حذف سموم محیطی از بدن
وی می افزاید: مصرف مواد غذایی مفید مانند میوه ها که حاوی ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها، مایعات، فیبر و املاح است، حجم ادرار و مدفوع را افزایش می دهد و به این ترتیب تجمع مواد سمی در بدن به حداقل ممکن می رسد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به بزرگترین تولیدکننده سیب در جهان ادامه می دهد: چین، آمریکا و هند از بزرگترین تولیدکنندگان سیب هستند. جالب است بدانید که بیش از 7 هزار نوع سیب در جهان وجود دارد که در صورت مصرف در یک روز حدود 20 سال طول می کشد تا انواع سیب ها مصرف شوند.
رضایی با بیان اینکه سیب با رنگ های مختلف خواص متفاوتی دارد، می گوید: در واقع رنگ سیب با خاصیت آنتی اکسیدانی خود رادیکال های آزاد را در بدن خنثی می کند و از بیماری های مزمن مانند فشار خون، کبد چرب و افزایش چربی جلوگیری می کند. خون و کاهش سموم بدن.
مصرف آب سیب یا کمپوت آن نه تنها مفید نیست، بلکه برای برخی افراد مضر است
وی می افزاید: مصرف سیب کالری بدن را کاهش می دهد و جویدن آن خواص ذکر شده را به همراه دارد، اما مصرف آب سیب یا کمپوت آن قطعا پرکالری است و برای افراد چاق، افراد دیابتی و افرادی که کبد چرب دارند توصیه نمی شود. بسیار مضر است و توصیه نمی شود.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف سیب قبل و بعد از خواب به افراد توصیه می شود، تاثیرات مثبتی بر سلامت دهان و دندان دارد و مصرف سیب به صورت مصرف میوه آن توصیه می شود و جویدن آن برای سلامتی بسیار مفید است. دندان ها مفید است و اگر سیب به لواش تبدیل شود به دلیل چسبندگی به دندان باعث آسیب به بافت های دندان می شود.
رضایی می افزاید: سیب ها وقتی پوره یا پخته می شوند و تبدیل به لواشک می شوند ارزش غذایی چندانی ندارند و نسبت به میوه اصلی سیب از ارزش آن کاسته می شود. بر این اساس بهتر است میوه سیب را به صورت کامل و علاوه بر آن مصرف کنید. برای مصرف این میوه از رنگ های مختلف آن برای دریافت مواد آنتی اکسیدانی مختلف استفاده کنید.
وی تاکید می کند: یکی دیگر از ویژگی های میوه سیب این است که اگر در کنار میوه های نارس قرار گیرد باعث رسیدن آنها شده و میزان فساد و ضایعات میوه هایی مانند گلابی، کیوی و موز را به شدت کاهش می دهد.
یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه زیاده روی در مصرف مواد غذایی می تواند مضر باشد، می گوید: سعی کنید در طول روز از انواع میوه ها از جمله سیب استفاده کنید زیرا ماندگاری بیشتری نسبت به سایر میوه ها دارند و متعلق به تمام فصول هستند. همچنین افزایش مصرف میوه و سبزیجات سلامت بدن را تضمین می کند و در تنظیم وزن، فشار خون و حتی پیشگیری از بیماری های مزمن تاثیر بسزایی دارد.
بر این اساس نقش میوه در رژیم غذایی و تاثیر آن در حفظ سلامت بدن غیر قابل انکار است و مصرف آن برای حفظ سلامت بدن ضروری است، البته باید توجه داشت که مصرف زیاد هر ماده غذایی می تواند برای سلامتی بدن خطرناک باشد. این مبنای مصرف مواد غذایی مفید و موثر برای سلامتی انسان باید به اندازه نیاز مصرف شود تا به سلامت افراد آسیبی وارد نشود.