سلامت خانواده

سپر دفاعی اصلی در برابر آلودگی هوا و بیماری های فصلی – خبرگزاری مهر ایران و جهان

سیدعلی کشاورز متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با افزایش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ توجه به تغذیه سالم نقش مهمی در کاهش اثرات مضر آلاینده ها بر بدن دارد. مصرف شیر کم چرب، میوه های حاوی ویتامین C و مایعات فراوان می تواند تا حدودی از آسیب های ناشی از آلودگی هوا جلوگیری کند.

نقش تغذیه در کاهش اثرات آلودگی هوا

کشاورز با اشاره به اینکه برخی غذاها می توانند تاثیر آلاینده ها را در بدن کاهش دهند، گفت: مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر کم چرب و استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه به ویژه سبزیجات سرشار از ویتامین C مانند پرتقال، کیوی، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی به بدن در مبارزه با آلودگی ها و همچنین رقیق کردن آب و مایعات فراوان کمک می کند. ترشحات تنفسی و تسهیل دفع. سموم از بدن خارج می شوند.

کودکان و سالمندان؛ آسیب پذیرترین گروه ها در روزهای آلوده

این متخصص تغذیه هشدار داد: کودکان و سالمندان به دلیل حساسیت بیشتر دستگاه تنفسی بیشتر از سایر افراد در معرض خطر آلودگی هوا هستند و توصیه می شود در روزهای آلودگی شدید از خروج بی مورد این افراد از منزل جلوگیری کرده و در صورت امکان از دستگاه های تصفیه هوای منزل استفاده کنند.

راه حل های تغذیه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل سرما

کشاورز در خصوص تقویت سیستم ایمنی بدن در فصول سرد سال گفت: رعایت رژیم غذایی متعادل بر اساس چهار گروه اصلی غذایی شامل غلات، لبنیات، سبزیجات و منابع پروتئینی مانند گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ، مقاومت بدن را در برابر ویروس ها افزایش می دهد و از بروز سرماخوردگی و آنفولانزا می کاهد.

وی ادامه داد: غلاتی مانند نان و برنج منبع انرژی برای بدن هستند. محصولات لبنی مانند شیر و ماست کلسیم و پروتئین با کیفیت بالا را تامین می کنند. سبزیجات و میوه‌ها به دلیل داشتن فیبر، ویتامین‌ها و رنگدانه‌های آنتی‌اکسیدانی نقش دارند ضد سرطان و پروتئین ها به بازسازی سلول ها و تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند.

سپر دفاعی اصلی در برابر آلودگی هوا و بیماری های فصلی

توجه به مکمل های غذایی برای گروه های خاص

کشاورز با اشاره به اینکه ممکن است برخی افراد به دلیل شرایط جسمانی یا بیماری های خاص نتوانند رژیم غذایی متعادلی داشته باشند، افزود: افرادی که مشکلات گوارشی، دیابت، پوسیدگی دندان یا بیماری های مزمن دارند، برای جبران نیازهای غذایی بدن خود، زیر نظر پزشک از مکمل های غذایی استفاده کنند.

وی در پایان تاکید کرد: هر چه میزان چربی و روغن های اشباع در رژیم غذایی کمتر باشد و مصرف گروه های اصلی غذایی متعادل تر باشد، سیستم ایمنی بدن قوی تر و خطر ابتلا به بیماری های فصلی و تنفسی کاهش می یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا