سوء تغذیه در کودکان ؛ از معرفی اختلال به راه حل های پزشکی – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

سومایه فاتهی ، متخصص تغذیه و رژیم غذایی در گفتگو با خبرگزاری مهر ، گفت: “سوء تغذیه دیگر دیگر یک عادت ساده یا نقص نیست ، اما امروزه به عنوان یک اختلال شناخته می شود و دارای کد برنامه نویسی است.” بسیاری از کودکان ، حتی از شش ماه که شروع به تغذیه تکمیلی می کنند ، این مشکل را دارند و این ممکن است برای بزرگسالی یا حتی بزرگسالی ادامه یابد.
وی افزود: “مهمترین گام برای مقابله با سوء تغذیه ، شناسایی علت است.” برخی از کودکان به دلیل تجربه ناخوشایند از خوردن غذا ، تغذیه تغذیه را تجربه می کنند. برخی دیگر اشتهای ضعیفی دارند و ممکن است به دلیل اصرار بیش از حد والدین یا عدم فرصت برای تغذیه مستقل مایل به خوردن غذا نباشند.
به گفته این متخصص تغذیه ؛ همچنین ، گروهی از کودکان مبتلا به قریب به اتفاق نسبت به بو ، بافت یا طعم غذاها بسیار حساس هستند. به عنوان مثال ، برخی به دلیل بافت نرم و مرطوب خود ، گوشت نمی خورند و از لمس میوه ها خودداری می کنند.
Fatahi ادامه داد: روش های ساده ای برای بهبود این وضعیت وجود دارد. تنظیم زمان تغذیه ، افزایش تعداد قرار گرفتن در معرض کودک در غذاهای مختلف ، گفتگو در مورد غذاهای متناسب با گروه سنی و استفاده از بازی های مرتبط با غذا می تواند مفید باشد. به عنوان مثال ، کودکان می توانند در فرآیند تهیه غذا شرکت کنند تا با بافت و بو آشنا شوند.
به گفته او ؛ استفاده از کتاب و شعر در مورد غذاها می تواند به کاهش حساسیت آنها کمک کند.
روشهای صحیح ترغیب کودکان به تغذیه
وی گفت: “روشهای تشویقی نیز مهم هستند ، اما کودک نباید شرط شود.” تشویق مؤثر مانند تحسین کلامی ، آغوش و بوسیدن کافی است ، اما جوایز مانند خرید غذاهای خاص نباید مورد استفاده قرار گیرد ، زیرا این روش دارای اثر موقتی است و ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد.
در پایان ، فتحی افزود: “اگر این روشها مؤثر نباشد و سوء تغذیه کودک شدید باشد ، اشاره به کاردرمانی و گفتاردرمانی ضروری است.” با انجام تمرینات حسی ، این متخصصان به بهبود واکنش های لمسی و طعم کودک کمک می کنند و حساسیت بیش از حد آنها را نسبت به غذاهای مختلف کاهش می دهند.