سلامت خانواده

سه دلیل مهم که با آن طعم دهان شما تلخ می شود

هنگامی که مزه بدی دائمی در دهان دارید، به آن دیسگوزیا می گویند و اغلب به عنوان طعمی تلخ، فلزی، ترش یا شور توصیف می شود که از بین نمی رود یا بهبود نمی یابد و اغلب باعث عدم احساس طعم غذا و نوشیدنی می شود. که در طول روز می خورید و می نوشید. در ضمن این مزه بد پس از مسواک زدن از بین نمی رود.

چرا دهان من همیشه طعم تلخی دارد؟

ایسنا در خبری نوشت: زندگی با طعم بد در دهان که از بین نمی رود می تواند بسیار کسل کننده باشد. خبر خوب این است که در بیشتر موارد، علل زمینه‌ای جدی نیستند و معمولاً در صورت درمان از بین می‌روند.

در اینجا به برخی از شایع ترین علل تلخ دهان اشاره می شود:

1. مسائل بهداشت دهان و دندان

چندین مشکل مختلف سلامت دهان و دندان می تواند در ایجاد طعم بد مداوم در دهان نقش داشته باشد:

مسائل دندانپزشکی

بهداشت نامناسب دهان و دندان یکی از شایع ترین دلایل ایجاد طعم بد در دهان است که می تواند به دلیل پوسیدگی دندان، عفونت و بیماری لثه باشد. مسواک زدن منظم، نخ دندان کشیدن و معاینات دندانی می تواند به اطمینان از سلامت دندان ها و لثه ها و کاهش خطر طعم بد دهان کمک کند.

سندرم سوزش دهان

سندرم سوزش دهان حالتی است که باعث احساس سوزش در دهان می شود، به عنوان مثال پس از خوردن غذای تند احساس سوزش در دهان خواهید داشت. علاوه بر این حس عجیب، بسیاری از افراد طعم تلخ یا ترش را نیز تجربه می کنند.

خشکی دهان

خشکی دهان وضعیتی است که می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای مانند شوگرن یا ناشی از مصرف مواد مخدر و تنباکو باشد. خشکی دهان نشانه کاهش سطح بزاق شما است و از آنجایی که بزاق به کاهش تجمع باکتری در دهان کمک می کند، با کاهش بزاق، سطح باکتری ها در دهان شما افزایش می یابد و منجر به طعم تلخ یا بد در دهان می شود. بودن

برفک دهان

برفک دهان که به عنوان کاندیدیازیس دهان نیز شناخته می شود، یک عفونت قارچی است که در اثر رشد بیش از حد کاندیدا آلبیکنس ایجاد می شود و به عنوان یک عفونت قارچی دهان در نظر گرفته می شود.

در حالی که کاندیدا آلبیکنس یک قارچ طبیعی است که در داخل و روی بدن یافت می شود، اما زمانی که اجازه رشد بیش از حد داده شود، می تواند باعث ایجاد ضایعات سفید کرمی و پوشش سفید روی زبان شود. این رشد بیش از حد به طعم تلخ یا ناخوشایندی که تجربه می کنید کمک می کند.

2. مشکلات گوارشی

بیماری ریفلاکس گوارشی یا GERD یکی دیگر از بیماری های زمینه ای است که یکی از علل شایع طعم تلخ در دهان است. هنگامی که شما مبتلا به GERD هستید، اسفنکتر فوقانی معده در جلوگیری از برگشت اسید و صفرا به طور موثر و کارآمد عمل نمی کند. با افزایش این اسید و صفرا، ممکن است احساس سوزش در قفسه سینه یا معده، گلودرد و طعم بد یا تلخ در دهان داشته باشید.

3. سایر علل بالقوه

بارداری

طعم تلخ یا فلز در سه ماهه اول بارداری شایع است زیرا هورمون ها در این زمان در بدن تنظیم می شوند. این احساس تلخ در دهان معمولا در اواخر بارداری یا پس از زایمان از بین می رود.

یائسگی

تغییرات در سطح هورمون ها مانند استروژن در دوران یائسگی رخ می دهد و مانند بارداری، این تغییرات می تواند منجر به طعم تلخ یا فلزی در دهان شود.

سندرم کاج

آجیل کاج دانه ای است که بسیاری از مردم به عنوان میان وعده یا به عنوان افزودنی به دستور غذا از آن لذت می برند. با این حال، برای برخی افراد، خوردن آجیل کاج می تواند طعم تلخ یا فلزی ایجاد کند که می تواند چندین روز پس از خوردن آجیل ایجاد شود. خبر خوب این است که این وضعیت طی چند روز تا چند هفته خود به خود برطرف می شود.

سرماخوردگی یا آنفولانزا

بیماری هایی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا نیز می توانند بر توانایی چشایی شما تأثیر بگذارند. در واقع، پروتئین های التهابی که بدن شما برای مبارزه با این بیماری استفاده می کند، می تواند جوانه های چشایی شما را تغییر دهد و طعم همه چیز را متفاوت از حالت عادی کند. کند و اغلب باعث طعم تلخ می شود.

استرس و اضطراب

سطوح بالای استرس و اضطراب می تواند منجر به تغییراتی در بدن شود که می تواند شامل خشکی دهان و تغییرات چشایی باشد. کاهش استرس و اضطراب از طریق مدیتیشن ممکن است به بازیابی حس چشایی شما کمک کند.

آسیب عصبی

جوانه های چشایی به اعصابی متصل هستند که سیگنال هایی را به مغز می فرستند و به شما اجازه می دهند طعم ها را حس کنید. هنگامی که این اعصاب آسیب می بینند، حس چشایی شما اغلب تغییر می کند. آسیب عصبی که بر جوانه های چشایی تأثیر می گذارد اغلب می تواند به دلیل آسیب به سر، صرع، تومورهای مغزی یا شرایطی مانند مولتیپل اسکلروزیس و فلج بل رخ دهد.

داروها و مکمل ها

برخی داروها مانند آنتی بیوتیک ها و داروهای قلبی و همچنین ویتامین های حاوی مواد معدنی و فلزات مانند آهن می توانند حس چشایی شما را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار دهند. برخی از داروها می توانند باعث خشکی دهان شوند که می تواند باعث ایجاد طعم تلخ یا بد شود. علاوه بر این، برخی از داروها می توانند بر بزاق شما تأثیر بگذارند و باعث ایجاد طعم نامطبوع و متمایز در دهان شوند.

چه زمانی باید نگران تلخی دهان خود باشید؟

در حالی که بیشتر دلایل تلخی دهان جدی نیستند، تجربه این مزه ها به طور منظم می تواند کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

اگر حتی پس از مسواک زدن دندان‌هایتان همچنان تغییرات طعمی را تجربه می‌کنید، ممکن است ایده خوبی باشد که به پزشک یا دندانپزشک خود مراجعه کنید تا علت زمینه‌ای و نحوه درمان آن را مشخص کنید.

درمان های خانگی برای طعم تلخ در دهان

خبر خوب این است که درمان ها و نکات مختلفی وجود دارد که می توانید در خانه انجام دهید تا به بهبود حس چشایی و کاهش تلخی کمک کنید:

یک روال بهداشت دهان را دنبال کنید.

مایعات فراوان بنوشید.

برای کمک به افزایش تولید بزاق، آدامس های بدون قند بجوید

سیگار نکش

غذاهای اسیدی که می توانند منجر به رفلاکس اسید شوند را محدود کنید.

در مورد داروهای ریفلاکس اسید و ریفلاکس با پزشک خود صحبت کنید

اگر پس از مصرف داروی جدید طعم تلخ ایجاد شد، با پزشک خود در مورد جایگزین های احتمالی صحبت کنید.

233217

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا