سلامت خانواده

سلامت روانی در قاب سینما ؛ حضور وزارت بهداشت در داوری جشنواره فیلم فجر – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

معاون وزیر بهداشت Alireza Raisi در یادداشتی نوشت:

در دنیای امروز ، سلامت روان به عنوان یکی از ستون های اصلی بهداشت عمومی شناخته می شود. با افزایش استرس ، استرس اجتماعی و تغییر سریع شیوه زندگی ، مسائل مربوط به سلامت روان از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. در این میان ، سینما و هنرهای تجسمی نقش مهمی در شکل دادن به افکار عمومی ، فرهنگ و تأثیرگذاری بر رفتارهای اجتماعی دارند. فیلمبرداران می توانند با به تصویر کشیدن واقعیت های زندگی ، چالش های روانی و اجتماعی و داستانهایی که نزدیک به تجربه بشر هستند ، نقش مهمی در افزایش آگاهی ، کاهش اختلالات روانی و ترویج مفاهیم سلامت روان داشته باشند. توجه به این موضوع در سینما نه تنها به ارتقاء آگاهی جامعه کمک می کند ، بلکه می تواند بستری برای تقویت همدلی ، کاهش تبعیض و محافظت از افراد آسیب پذیر نیز فراهم کند. بنابراین ، ورود فیلمسازان به حوزه سلامت روان انتخابی نیست بلکه یک ضرورت اجتماعی در ایجاد جوامع سالم تر و آگاه تر است.

در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجرکه با همکاری معاون مدیر بهداشت و دانشجویی و امور فرهنگی ، فیلمی که از نظر ساخت و ساز و قالبهای محتوا به سلامت روانی جامعه توجه ویژه ای خواهد کرد ، در حالی که سلامت روانی عالی جامعه است. این رویکرد نوآورانه در کنار جشنواره با عنوان “تظاهرات اراده ملی” با هماهنگی با دبیرخانه فیلم فجر و همزمان با شروع دهه فجر انجام می شود. هیئت منصفه این بخش ویژه ، از جمله استادان برجسته حوزه بهداشت روان به پیشنهاد انجمن های علمی مربوطه ، انتخاب شده است آنها هستند ارزیابی آثار هنری از منظر تأثیرگذاری بر سلامت روانی اجتماعی.

رسانه ها جایگزین در شکل گیری رفتارها و اقدامات اجتماعی ، به عنوان آینه ای از واقعیت های جامعه ، قادر است نگرش ها و الگوهای روشنفکران را تغییر دهد. بنابراین ، تعامل سازنده و گسترده بین همکاران رسانه ای ، هنرمندان و تهیه کنندگان تلویزیون ، سینما و سینما با متخصصان بهداشت روان غیرقابل انکار است.

دفتر بهداشت روان ، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ، با رویکرد جدید و ساختاری ، آماده است تا منابع علمی و تخصصی لازم را در مشاوره و تهیه سلامت روان برای رسانه و تولید فیلم فراهم کند.

تمرکز تولید کنندگان آثار هنری بر مؤلفه های بهداشت روان نه تنها منجر به کاهش قابل توجه در خطرات روانی اجتماعی می شود ، بلکه این امر را نیز برای افزایش امید ، نشاط و خوشبختی در جامعه هموار می کند. هنگامی که هنر در مسیر سلامت روان حرکت می کند ، می تواند ابزاری قدرتمند در تثبیت صلح روانی و اجتماعی بازی کند.

در این میان ، انتشار فرهنگ معتبر ایرانی و اسلامی از طریق آثار هنری نقش اساسی در تقویت هویت و مبانی اخلاقی جامعه دارد و به عنوان پایه ای برای تأمین امنیت ذهنی و تعادل اجتماعی عمل خواهد کرد. هنری که ریشه در فرهنگ و ارزش های معتبر دارد ، نه تنها صلح فردی را تقویت می کند ، بلکه به همبستگی اجتماعی و ادغام روابط انسانی نیز کمک می کند.

امید است که در سالهای آینده ، ما فیلم های بیشتری با رویکرد اجتماعی اجتماعی به جشنواره شاهد باشیم و این مسیر همچنان تقویت خواهد شد تا به نهادینه کردن توجه عمیق و مؤثر سلامت روانی مخاطبان در مناطق مختلف فرهنگی تقویت شود. بشر همچنین ، برگزاری جلسات و همکاری مداوم با فیلمسازان و رسانه ها در طول سال یکی از برنامه های مهم دفتر بهداشت روان است که اقدامات موثری برای ارتقاء سلامت اجتماعی و فردی انجام می دهد. این تعامل سازنده می تواند زمینه مناسبی برای تبادل ایده ها و ایده ها در زمینه سلامت روان ایجاد کند و دوره جدیدی از آگاهی و حساسیت به این موضوع مهم را به همراه خواهد داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا