سلامت خانواده

سقط مکرر، تجربه دردناک‌تر از ناباروری است – خبرگزاری مهر ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز درمان ناباروری پسر سینا، بهزاد قربانی، عضو هیئت علمی مرکز درمان ناباروری پسر سینا- جهاددانشگاهی با اشاره به بار روانی سنگین سقط های مکرر مادران را یکی از بزرگترین چالش های عاطفی زوجین دانست که بارها شاهد امید و سپس ناامیدی ناگهانی هستند.

قربانی با اشاره به اینکه ناباروری به معنای تجربه نکردن بارداری است، اما سقط جنین به ویژه سقط های مکرر تجربه بسیار دردناکی برای زوجین است، گفت: مادرانی که سقط های مکرر را تجربه می کنند، جنین را در رحم خود حس می کنند، در سونوگرافیک ها می بینند و امیدوار می شوند، اما ناگهان احساس می کنند. با نبود آن مواجه می شوند و ضربان قلب جنین متوقف می شود. پذیرش این شرایط برای آنها بسیار سخت و دردناک است.

یکی دیگر از مشکلات جدی که قربانی به آن اشاره می کند اضطراب و استرس مادران در بارداری های بعدی است و در این زمینه توضیح داد: مادران دائماً از ترس سقط های مکرر رنج می برند و با نزدیک شدن به زمان سقط های قبلی این اضطراب بیشتر می شود. این موضوع ممکن است وضعیتی شبیه به «سالگرد و ماه قمری عزادار شدن

قربانی همچنین به وجود «سندرم پس از سقط جنین» که شامل علائم ترکیبی افسردگی و اضطراب است اشاره کرد و گفت: در این سندرم فرد احساس گناه، ناامیدی، بی خوابی و کم اشتهایی می کند و مدام خود را سرزنش می کند، حتی هر چند از نظر علمی هیچ سرزنشی بر او نیست.

این روانپزشک در ادامه افزود: اگر زوجین پس از شش ماه تا یک سال نتوانند از عزاداری خارج شده و به زندگی عادی برگردند، ممکن است دچار اختلال افسردگی اساسی شوند.

وی افزود: در موارد حاد درمان های روانشناختی و دارویی با استفاده از داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی توصیه می شود. اما در بیشتر موارد حمایت روانی و اجتماعی برای بازگشت افراد به زندگی عادی کافی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا