اخبار سلامت

“سرماخوردگی” شایع ترین ویروس تنفسی در گردش در کشور

به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، با کاهش دمای هوا در فصول پاییز و زمستان شاهد افزایش بیماری های تنفسی در جامعه هستیم. یکی از شایع ترین علل این افزایش بیماری ها ویروس ها هستند که این روزها بیشتر دیده می شود.

وزارت بهداشت در آبان ماه سال جاری پایش و پایش ویروس های در گردش در بیماری های حاد تنفسی در کشور را با تعداد 124 نمونه بر حسب 21 عامل بیماریزای تنفسی در دانشگاه های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و هرمزگان انجام داده است. شهید بهشتی; نتایج نشان می‌دهد «راینوویروس‌ها» با 16.1 درصد در صدر ویروس‌های در گردش در کشور قرار دارند.

همچنین بر اساس پایش وزارت بهداشت، شیوع ویروس آنفولانزا 8.9 درصد و ویروس کرونا 3.2 درصد است.

فراوانی ویروس های تنفسی شناسایی شده در سال 1403 در نمودار زیر نشان داده شده است.

علائم رینوویروس ها

راینوویروس ها معمولا در مجاری هوایی فوقانی دستگاه تنفسی انسان زندگی می کنند و باعث التهاب در بینی و گلو می شوند. علائم معمولی عبارتند از عطسه، سرفه، گرفتگی بینی و گلو درد. با این حال، این ویروس ها معمولا باعث بیماری خفیف تری می شوند و اکثر افراد با سیستم ایمنی سالم به راحتی بهبود می یابند.

علائم آنفولانزا چیست؟

پس از راینوویروس‌ها، ویروس‌های آنفلوانزا شایع‌ترین ویروس‌هایی بودند که در آبان ماه در کشور در گردش بودند. علائم اولیه ویروس آنفلوانزا شامل تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه است. سرفه اغلب شدید است و مدتی طول می کشد، اما علائم دیگر پس از 2 روز تا یک هفته بهبود می یابند.

آنفولانزا چند روز قابل انتقال است؟

دفع ویروس آنفلوانزا معمولاً بین 3 تا 5 روز پس از شروع علائم و تا 7 روز در کودکان طول می کشد. در صورت ابتلا به آنفولانزا بهتر است در خانه بمانید و تا زمانی که تب تان برطرف نشده از خانه خارج نشوید. معمولا یک روز پس از قطع تب، بیماری مسری نیست و می توانید در مکان های عمومی باشید.

درمان آنفولانزا

درمان این بیماری معمولاً شامل استفاده از داروها برای تسکین علائم است. استفاده از داروهای تب بر، مسکن، ضد احتقان و آبریزش بینی و داروهای مناسب برای سرفه تنها به کاهش علائم بیماری کمک می کند.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس های تنفسی هستند؟

اگرچه ویروس های تنفسی ممکن است افراد زیادی را مبتلا کنند، اما عفونت با این ویروس ها در برخی گروه های سنی و بیماران می تواند جان افراد را به خطر بیندازد. از جمله:

  • سالمندان (افراد بالای 65 سال)
  • بیماران مبتلا به بیماری های مزمن ریوی، خون، کلیه، کبد، دیابت
  • زنان باردار
  • کودکان 6 ماه تا زیر 5 سال

آیا درمان ویروس های تنفسی نیاز به آنتی بیوتیک دارد؟

با توجه به اینکه عامل آنفولانزا و سرماخوردگی ویروسی است، آنتی بیوتیک ها تاثیری بر این بیماری ها ندارند. فقط اگر بیماری شما شروع به بهبود کند اما ناگهان دوباره عود کند، احتمالاً عفونت باکتریایی دارید. در این زمان برای درمان عفونت باکتریایی باید با پزشک مشورت کرد و در صورت نیاز آنتی بیوتیک مصرف کرد و بنابراین از مصرف خودسرانه خشک کن های چرکی در این بیماری ها خودداری کرد.

توصیه های ساده برای جلوگیری از ویروس های تنفسی

توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از این بیماری های تنفسی شامل موارد زیر است:

  1. شستن مکرر دست
  2. رعایت فاصله اجتماعی (حداقل یک متر از فرد مبتلا)
  3. در صورت داشتن علائم بیماری از قرار گرفتن در مکان های بسته خودداری کنید
  4. هنگام عطسه یا سرفه از دستمال کاغذی استفاده کنید
  5. در صورت احساس تنگی نفس و تشدید علائم به پزشک مراجعه کنید

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا