سرطان معده شایع ترین سرطان گوارشی در ایران

فرهاد زامانی ، رئیس انجمن دستگاه گوارش ایران ، امروز در کنفرانس خبری انجمن متخصص دستگاه گوارش و کبد ایران ، که به مناسبت هفته سلامت دستگاه گوارش برگزار شد ، به نقش میکروبهای مفید دستگاه گوارش در سلامت انسان اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از عواملی که تغییر می دهد فلورین میکروبی کاهش می یابد. استفاده از آنتی بیوتیک ها ، به ویژه در دوران کودکی و نوزادی ، میکروب های روده مفید را از بین می برد. متأسفانه ، در حال حاضر مصرف غیر ضروری آنتی بیوتیک ها در حال افزایش است و این داروها میلیاردها میلیارد میکروب مفید دستگاه گوارش را از بین می برد.
وی گفت: “مردم ، به دنبال یک رژیم غذایی سالم ، می توانند میکروب های روده ای مفید را حفظ کنند.”
زامان ادامه داد: سلامت دستگاه گوارش در جلوگیری از بیماری های دستگاه گوارش مطابق با اصول تغذیه سالم مؤثر است.
هومایون وهدی ، عضو انجمن متخصصان گوارش و متخصصان کبد ایران ، همچنین گفت: “سرطان معده شایعترین سرطان دستگاه گوارش در ایران است و سپس سرطان روده بزرگ زیاد است.” سرطان روده بزرگ در سنین کمتر از 40 سال شیوع بیشتری پیدا کرده است.
وی گفت: “آنچه مهم است غربالگری این سرطان ها است.” برای افراد بالای 40 یا 50 سال ، آزمایشی برای بررسی وجود خون در مدفوع انجام می شود و کولونوسکوپی هنگام مشاهده خون توصیه می شود.
محسن رجابنیا ، دبیر علمی هفته سلامت دستگاه گوارش ، گفت: دلایل شایع مرگ در ایران ، که بیش از 76 ٪ از عوامل مرگ را تشکیل می دهد ، بیماری های غیر واگیر مانند دیابت ، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها هستند. در هر دو زن و مرد ، سرطان معده و سپس سرطان روده بزرگ شایع ترین سرطان ها هستند.
راجابنیا گفت: بهتر است از انواع غذاهای سالم استفاده کنید و غذاهای فرآوری شده ، نمک و چربی را کاهش دهید. با افزایش سن ، نیاز به کالری روزانه کاهش می یابد. همچنین هرچه خوردن شب نزدیک تر باشد ، خطر چاقی ، عوارض آن و مشکلات دستگاه گوارش بیشتر می شود. بنابراین ، توصیه می شود که مواد غذایی با حجم کمتری و بیشتر مصرف شوند.
وی گفت: یکی از بیماری های شایع دستگاه گوارش ، رفلاکس است که بر کیفیت زندگی تأثیر می گذارد. برای درمان ریفلاکس ، لازم است فاصله بین دو تا سه ساعت بین شام و خواب مشاهده شود. درمان دیگر جلوگیری از خوردن غذاهای سرخ شده و ادویه جات ترشی جات است. افراد دارای ریفلاکس باید از خوابیدن تا نیم ساعت تا یک ساعت پس از غذا جلوگیری کنند تا اسید معده به مری برنگردد.
پس از این جلسه ، Forough Alborzi ، دبیر انجمن گوارش ، گفت: “برای داشتن یک دستگاه گوارش سالم ، باید تغذیه سالم مشاهده شود.” یکی از ستونهای مهم یک رژیم غذایی سالم ، مصرف غلات کامل ، میوه های رنگی ، مصرف روزانه 25 تا 35 گرم فیبر ، مصرف کافی از سبزیجات ، نوشیدن 2 تا 3 لیتر آب ، روغن زیتون روزانه و موارد دیگر.
وی گفت: “خوردن غذا در ساعات اواخر شب می تواند باعث ایجاد مشکلات زیادی در دستگاه گوارش شود.” از طرف دیگر ، به دلیل شرایط استرس زا زندگی روزمره ، بسیاری از افراد با دقت غذا نمی خورند.
وی با تأکید بر اینکه حداقل یک وعده غذایی گرم باید یک روز مصرف شود ، گفت: “ورزش منظم ، یوگا و مراقبه به آرامش ذهن و بهبود عملکرد هضم کمک می کند.” همچنین ، معنویت نقش مهمی در آرامش و سلامت مذهبی دارد. حتی فعالیت های هنری که مردم را از نگرانی های روزمره دور می کند می تواند در کاهش اختلالات مانند سندرم روده تحریک پذیر مؤثر باشد. متأسفانه ، بیشتر جوانان خواب و فعالیت بدنی کافی ندارند و برای حفظ سلامت هضم نیاز به بهبود سبک زندگی خود دارند.
وی گفت که افراد بالای 45 سال باید کولونوسکوپی را انجام دهند ، زیرا سرطان روده بزرگ یکی از شایع ترین سرطانهای دستگاه گوارش است. تشخیص زودرس نقش موثری در درمان به موقع دارد. هلیکوباکتر پیلوری همچنین شایع ترین علت سرطان معده است. بنابراین ، مردم باید به طور مرتب سلامت معده خود را کنترل کنند.
وی گفت: “در جوانان ، اگر فرد گیاهخوار باشد ، لازم است برخی از مکمل ها را تهیه کنید.” اما در افراد سالم که تنوع دارند ، هیچ مکمل توصیه نمی شود. پس از 60 سالگی ، برخی از مکمل ها مانند ویتامین B12 و سایر ویتامین ها توسط پزشک شما توصیه می شود.
وی کبد چرب را یکی از شایع ترین بیماری های کبدی توصیف کرد و گفت: کبد چرب هیچ داروی قطعی ندارد و بیحرکتی و رژیم غذایی ناسالم از عوامل اصلی است. افرادی که قند ، شکر و کربوهیدرات زیادی مصرف می کنند ، چاق و کم هستند و در معرض خطر کبد چرب هستند.
وی افزود: تنها راه برای درمان کبد چرب ، انجام فعالیت بدنی تند برای حداقل نیم ساعت در روز و کاهش مصرف کربوهیدرات است. توصیه می شود که نان های غلات کامل مصرف کنید و مصرف برنج را برای بیماران مبتلا به کبد چرب کاهش دهید.
پس از این جلسه ، دکتر ناصر ابراهیمی داریانی ، متخصص گوارش ، گفت که یکی از مهمترین عوامل در ایجاد بسیاری از بیماری ها ، تغییر در فلور روده است و می گوید: “این تغییرات از دوران کودکی تا بلوغ و تحت تأثیر عوامل محیطی و رژیم غذایی اتفاق می افتد.” متأسفانه ، امروزه بسیاری از بیماری هایی که در کشورهای غربی شایع است نیز در ایران گسترش می یابد که یکی از آنها از دست دادن فرهنگ مصرف سنتی مواد غذایی است. در گذشته ، استفاده از انواع سوپ ها و سوپ ها رایج بود ، اما اکنون غذاهای فرآوری شده جایگزین شده اند که فلور میکروبی را از میکروب های مفید به میکروب های مضر تغییر داده است.
وی با اشاره به افزایش شیوع سرطان روده بزرگ ، به ویژه در بین جوانان ، گفت: پیش از این ، سن غربالگری بیش از 50 سال در نظر گرفته شده بود ، اما اکنون این سن رو به کاهش است.
وی گفت: فلور میکروبی تأثیر بر بیماری هایی مانند زوال عقل ، دیابت و غیره دارد ، گفت: “امروزه کودکان به جای خوردن غذاها و میوه های سالم از شکلات و شیرینی استفاده می کنند ، که در آینده با خطر ابتلا به دیابت و اختلالات شناختی همراه است.” بنابراین به خانواده ها توصیه می شود که وعده های غذایی سالم را با غذاهای ناسالم جایگزین کنند. همچنین به مادران توصیه می شود که از شیر خود برای تغذیه نوزادان استفاده کنند ، زیرا مطالعات نشان داده است که نوزادانی که شیردهی هستند کمتر احتمال دارد که در معرض بیماری های التهابی روده قرار بگیرند.
وی گفت: “نگرانی مداوم ما جنبه ژنتیکی این بیماری است و افرادی که سابقه سرطان روده بزرگ را در کلاسهای خود دارند باید مراقب باشند و غربالگری را جدی بگیرند.” بعضی اوقات بیماران خونریزی مقعد را با بواسیر اشتباه می گیرند و آن را جدی نمی گیرند ، در حالی که مشاهده هرگونه خونریزی مقعد باید از نظر پزشکی مورد بررسی قرار گیرد.
پایان پیام/