سرانه مصرف گوشت در کشور 35 گرم است/مصرف لبنیات نصف استاندارد
به گزارش خبرنگار اجتماعی سلامت جو ، علیرضا رئیسی امروز در نشست خبری در وزارت بهداشت با اصحاب رسانه به مناسبت کمپین ملی تغذیه سالم، اظهار داشت: تغذیه سالم موضوعی است که باید به آن توجه کافی داشته باشیم. زیرا در دنیای جدید با تغییر ذائقه و فرآوری محصولات غذایی نیازمند توجه به تغذیه سالم است.
وی افزود: بسیاری از بیماری هایی که در دنیا رخ می دهد به دلیل تغذیه افراد است.
وی با بیان اینکه مصرف هر ماده غذایی اعم از پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر و سبزیجات باید متعادل باشد، افزود: اگر انسان حتی بیشتر از نیاز بدنش آب بنوشد ممکن است دچار مسمومیت با آب و رقیق شدن خون شود، بنابراین نباید تصور اشتباهی در مورد مصرف غذا داشته باشید.
وی با بیان اینکه کمپین ملی تغذیه سالم امسال با شعار «روغن درست، غذای سالم، خانواده سالم» از شنبه 26 آذر لغایت جمعه 9 آذرماه برگزار می شود، گفت: در مصرف چربی های اشباع زیاده روی نشود و سهم چربی موجود در کالری مصرفی انرژی مورد نیاز روزانه افراد نباید بیش از 10 درصد باشد. چربی های غیر اشباع نیز به ساده و پیچیده تقسیم می شوند.
وی با بیان اینکه استخراج روغن از دانه ها در حضور مشتری به هیچ وجه توصیه نمی شود، گفت: به عنوان مثال اگر روغن کنجد جلوی چشم مشتری استخراج شود، مشخص نیست که کنجد سم زدایی شده یا خیر. نه
وی با بیان اینکه امنیت غذایی تنها به معنای تامین و خرید مواد غذایی نیست، گفت: امنیت غذایی شاخص های مختلفی دارد از جمله اینکه یک منطقه تا چه اندازه می تواند نیاز غذایی منطقه را تامین کند، چه میزان از محصولات غذایی سالم استفاده می شود و… وضعیت اقتصادی مردم نحوه دسترسی به غذا اکنون در دنیا کشورهای کم درآمد از نظر امنیت غذایی با مشکل مواجه هستند. کشور ما از نظر سازمان بهداشت جهانی جزو کشورهای با درآمد متوسط است. با افزایش قیمت مواد غذایی اساسی مانند گوشت سفید و قرمز، مصرف سرانه آن کاهش می یابد. سرانه مصرف گوشت در یک جامعه سالم باید 75 گرم در روز باشد که هم اکنون برای هر نفر در کشور ما 35 گرم است که تقریبا نصف سرانه مصرف است.
وی با اشاره به مصرف سرانه لبنیات در کشور گفت: سرانه مصرف لبنیات در کشور یک واحد است در حالی که باید بین دو تا سه واحد در روز باشد و هر گونه افزایش قیمت شیر باشد. و لبنیات این وضعیت را بدتر خواهد کرد.
انتهای پیام/