سخت گیری سازمان غذا و دارو در کنترل محصولات تراریخته – آژانس خبری مهر | اخبار ایران و جهان

Zohreh Pour احمد گفت: “تمام محصولات غذایی تراریخته وارداتی تحت تصویب قانون ایمنی بیولوژیکی سال و آئین نامه های آن تحت ارزیابی ، نظارت و نظارت بر چرخه مصرف قرار دارند.
وی با اشاره به وظایف وزارت بهداشت در زمینه محصولات تراریخته ، افزود: “هر محصول تراریخته باید قبل از ورود به کشور ، آزمایشات ژنتیکی انجام دهد و وارد کننده موظف است نوع ژنهای اصلاح شده را اعلام کند.” این اطلاعات در آزمایشگاه های مرجع تأیید شده است و علاوه بر ژنهای معرفی شده ، ژنهای غیرمجاز نیز مورد بررسی قرار می گیرند.
پور احمد ادامه داد: صدور مجوز نهایی فقط در صورتی انجام می شود که ژنهای تغییر یافته مطابق با لیست امن اتحادیه اروپا و سایر مقامات متعلق به جهان باشند.
وی تأکید کرد که این فرایند نظارتی مانع از ورود هر محصول غیر مادی به کشور می شود و افزود که نمونه گیری و آزمایش باری در گمرک بخش دیگری از نظارت است که با هدف اطمینان از صحت ادعای شرکت انجام می شود. به گفته وی ، سلامت مردم خط قرمز وزارت بهداشت است و هیچ محصولی بدون طی کردن روند کنترل و نظارت ، وارد چرخه مصرف نمی شود.
بخش نظارت و ارزیابی ویژه مواد غذایی رئیس سازمان غذا و دارو به ایمنی این محصولات اشاره کرد و گفت: “محصولات غذایی تراریخته بر اساس شواهد علمی و ارزیابی مؤسسات معتبر بین المللی خطری برای سلامت انسان ندارند.” ژنهای دستکاری شده وارد بدن می شوند اما قادر به تکثیر یا تأثیرگذاری بر عملکرد اندام ها نیستند و فقط برای افزایش مقاومت در برابر آفات و تغییرات آب و هوایی اصلاح می شوند.
وی گفت: “اگر این محصولات بی خطر نبودند ، کشورهای پیشرفته مانند اتحادیه اروپا ، ایالات متحده ، چین ، استرالیا و ژاپن مجوز مصرف خود را صادر نمی کردند.” با این حال ، علاوه بر کنترل علمی و فنی ، سازمان غذا و داروی نیز نظارت ویژه ای بر مسئله برچسب زدن دارد تا مصرف کنندگان از محصول تراریخته مطلع شوند و می توانند انتخاب آگاهانه ای داشته باشند.